2017-2018 BİLGİSAYAR BİLİMİ KUR 1 YILLIK PLAN

2017-2018 BİLGİSAYAR BİLİMİ KUR 1 YILLIK PLAN 2017-09-10

Kodla Büyü
2017-2018 BİLGİSAYAR BİLİMİ KUR 1 YILLIK PLAN ÖĞRETİM PROGRAMINA UYGUN

BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ
ÖĞRETİM PROGRAMI ÜNİTE VE SÜRELERİ

Screenshot_7.png

YILLIK PLAN HAZIRLANIRKEN ÖĞRETİM PROGRAMINDA UYULMASI GEREKEN AÇIKLAMALAR.
1. Bilgisayar Bilimi Dersi tamamen problem çözme ve programlama konularına odaklanmıştır. İstenilen sınıfta kur yaklaşımı ile seçmeli olarak tercih edilir. Ders kapsamında bilgisayarlar, tabletler ya da robot kitleri kullanılabilir. Farklı teknolojik alt yapıya sahip olan birey ve kurumlar öğretim programındaki farklı başlıkları tercih ederek uygulamalarını çeşitlendirebilirler.
2. Toplam iki kurdan oluşan bu dersin haftada 2 saat uygulanması öngörülen öğretim programı, Kur 1 seviyesinde temel konuları ele alarak metin tabanlı programlamaya giriş yapmaktadır. Bu düzeyde istenilen programlama dili seçilebilir (Phyton, C, Java vb.). Kur 2 düzeyinde ise programlama konusunun öğretimi için uygun olan tüm yaklaşımlar seçenekli olarak sunulmuştur.
3. Bilgisayar bilimi dersinin hangi sınıf düzeyinde olursa olsun öğrenci tarafından ilk kez seçilmesi durumunda Kur 1’e ait kazanımlar uygulanmalıdır. Dersin ikinci kez seçilmesi durumunda ise Kur 2’ye ait kazanımlar uygulanmalıdır. Ders ikinci kez seçildiğinde, öğrenci seviyesine, öğretmen niteliklerine ve teknik alt yapı olanaklarına bağlı olarak Kur 2’de yer alan 3 üniteden ikisi ya da sadece bir tanesi zümre öğretmenler kurulunca belirlenerek tüm yıl boyunca uygulanmalıdır.
4. Öğrencilerin programlamayı öğrenme sürecinde ağırlıklı olarak İnternet ortamındaki kaynaklardan yararlanmaları sağlanmalıdır.

KAYNAK: T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Yazar
ghost
İndirme sayısı
965
Görüntüleme
965
First release
Last update
Değerlendirme
5.00 yıldız 2 değerlendirme

More resources from ghost

Geri
Üst