Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Her Telden

Zachau: Öğretmen maaşları azaltılmasın

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
karinca_52
Süper Üye
Süper Üye

Zachau: Öğretmen maaşları azaltılmasın    11 Şub 2008, 15:52Alıntıyla Cevap Gönder

Öğretmen maaşlarının yüksek olduğu açıklamasıyla öğretmenlerden tepki alan Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, sözlerinin yanlış anlaşıldığını, Türkiye’deki öğretmen maaşlarının azaltılmasını desteklemesinin mümkün olmadığını kaydetti.

– Türkiye’deki öğretmen maaşlarının OECD standartlarına göre yüksek olduğu açıklamasıyla öğretmenlerden tepki alan Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, sözlerinin yanlış anlaşıldığını, uygun ölçüde yüksek öğretmen maaşlarını desteklediğini belirtti. Zachau, "Destekliyorum, çünkü iyi maaşlar iyi öğretmenleri çeker ve devamlılığı sağlar. Türkiye’de öğretmen maaşlarının azaltılmasını desteklemem mümkün değil" dedi.

7 memur sendikasından oluşan Hak Sendikaları Platformu'nun (HAK-SEN) Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau’ya gönderdiği mektubuna yanıt geldi. Zachau HAK-SEN'e yolladığı yanıtta, konuşmasında, OECD tarafından yayımlanan ve Türkiye’deki öğretmen maaşlarının diğer ülkelerdeki ortalama gelirle kıyaslandığında, Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında yüksek sırada olduğunu söylediğini anımsatarak, söylediklerinin yanlış anlaşıldığını belirtti.

Hiçbir ülkenin işçilerini ve orta sınıfını fakir bırakarak büyüyemeyeceğine, büyümemesi gerektiğine inandığını ifade eden Zachau, mektubunda şunları dedi:

“Eğitim, orta ve uzun vadede Türkiye için en önemli önceliktir. Eğitimin geliştirilmesi, daha iyi beceriler, daha iyi ve daha çok iş, yüksek verimlilik ile yüksek gelir için çok gereklidir. Öğretmen maaşlarının da, uygun ölçüde yüksek olmasını destekliyorum. Destekliyorum, çünkü iyi maaş iyi öğretmenleri çeker ve devamlılığı sağlar. Bu da başarılı eğitim sonuçlarına katkıda bulunur. Türkiye’de öğretmen maaşlarının azaltılmasını desteklemem mümkün değil.”

-"ÇALIŞANLAR ARASINDA ÖĞRETMENLERİN KONUMLARINA BAKILMALI"-

HAKSEN üyeleri ise gönderdikleri mektupta, öğretmenlerin yanlış bir biçimde OECD ülkeleriyle karışlaştırıldığına dikkat çekerek, yapılan açıklamanın da hem insani hem de yasal dayanaktan yoksul olduğunu ifade etmişti. Çalışanlar arasında öğretmenlerin konumlarına bakarak doğru bir analizin yapılacağı vurgulanan mektupta, eğitim sisteminde yaşanan sıkıntılara da değinilmişti.
tanerakinci
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Zachau: Öğretmen maaşları azaltılmasın    11 Şub 2008, 15:58Alıntıyla Cevap Gönder

dünya bankasının bir memuru hangi hakla ve yetkiyle öğretmenler hakkında yargılarda bulunuyor anlamakta güçlük çekiyorum
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Her Telden

Zachau: Öğretmen maaşları azaltılmasın

page generation = 0.17499 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)