|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
ömerfatih
Yeni Üye

|
| yüksek lisans 29 Hzr 2008, 20:59 | |
| Arkadaşlar bilgisayar öğretmeni olarak;
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği alanındaYüksek Lisans yapmayı mı tercih edersiniz yoksa Eğitim Yönetimi ve Deneticiliği yüksek lisans mı tercih edersiniz? | |
|
|
 |
bilsim
Yeni Üye

|
| yüksek lisans 29 Hzr 2008, 21:06 | |
| | Eğitim Yönetimi ve Deneticiliği ismini ilk defa duydum ama eminim bilgisayar öğretmenliğinde yüksek lisans yapmak istemezdim. | |
|
|
 |
bayghost
Aktif Üye

| yüksek lisans 29 Hzr 2008, 21:10 | |
| senin kariyer planlamana bağlı bu ömer hocam...
Emin değilim ama Eğitim Yönetimi ve Deneticiliği sanırım müfettişlik için arkadaşlar araştırmıştı bi ara. Onlar müfettişliğe oynamak istiyolardı.
Ne yapmak istediğinde bitiyor olay.
Ben işletmeden yapmayı düşünüyorum. Hedefime işletme hitap ediyor eğitim bilimlerinden daha çok... kişisel ihtiyacı ölçüp tartmak ona göre seçim yapmak gerekiyor  | |
|
|
 |
alevy
Yeni Üye

|
| yüksek lisans 29 Hzr 2008, 21:19 | |
| ömer hocam
şayet egitim yönetiminde yüksek lisans yaparsan müfettiş olabilirsin yada milli egitimde şübe müdürü falan.yüksek lisans dan çok doktora yaptıgın alan senin alanın olur ama yüksek lisans doktora yapmak istegin bölüme parelel olursa daha saglıklı olur ve ilerde çalışmak istediğin fakülteyede baglı egitimde yaparsan egitim fakültesi olur ama eger bilgisayar alanında yaparsan bilgisayar mühendisliğinede kayabilirsin senin tercihlerine baglı. Ama egitim yöneticiligine her zaman fazla müracaat olur buda bir gerçek | |
|
|
 |
RoboTek
Seçkin Üye

| yüksek lisans 29 Hzr 2008, 21:32 | |
| | eğitim yönetimini 1.lilkle de bitirsen top yine milli eğitimde ve sınavda.haberiniz ola.arkadaşlarımdan bu bölümü bitirenler 4-5 senedir bekliyorlar.Eskiden 4 yıllık bunun bölümü vardı öğrt olanlar burayı bitirdiklerinde direk müfettiş oluyorlardı.Şimdi bu yok. | |
|
|
 |
merve_eagle
Aktif Üye

|
| yüksek lisans 29 Hzr 2008, 21:34 | |
| | şahsen yakınlarımda bi üniveristede eğitim yönetimi olsa hiç düşünmem bende yukseklisans yapmak isterdim | |
|
|
 |
compkadir
Site Gezgini

|
| yüksek lisans 30 Hzr 2008, 9:13 | |
| bence arkadaşlar hiçbir şey yapmaya gerek yok bakanlığın ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. hala günü kurtarmak için planlamalar yapıyoruz. böyle olduğu sürece nr kadar eğitim alırsan al boş. fakat eğitim yönrticiliği müfettiş müdürlük için falan sanırım.  | |
|
|
 |
sehergin
Aktif Üye

| yüksek lisans 30 Hzr 2008, 9:25 | |
| hocam merhaba konuyu görünce yazmak istedim. ben de bir bilgisayar öğretmeniyim ve bilgisayar mühendisliğinde yüksek yapıyorum. ilçedeki memura bana bunun artısı ne olur diye sorduğumda teknik öğretmen sıfatı alırsın, derece, kademen değişir bir de uzman öğretmen omak için sınava tabi olmazsın dedi. bence fırsatın varsa mutlaka değerlendir. bir de bulunduğun il yada ilçeye giderek daha detaylı bilgiye ulaşabilirsin.
başarılar... | |
|
|
 |
ccereci
Aktif Üye

| yüksek lisans 30 Hzr 2008, 9:25 | |
| arkadaşlar ben şu anda eğitim yön ve teftişi alanında yüksek lisans tez aşamasındayım. bayghost arkadaşımın söylediği gibi bu iş sizin kariyer planınızla ilgili. ama hangi alanda yaparsanız yapın bu iş hele öğretmenlikle birlikte gerçekten yorucu. biraz da gönüllü çalışma gayretine dayanıyor. başlangıçta müfettiş olacam, eğitim yöneticisi olacağım gibi gelse de süreç eğer siz de buna hazırsanız akademik alana kayıyor ve o getiriler daha geri plana itiliyor. ayrıca gerçekten meb oldukça dengesiz. örneğin şu anda bu alanda yüksek lisans ve doktora yöneticilik için avantajlı ama yarın ne olacağını kestirmek oldukça güç.  | |
|
|
 |
merve_eagle
Aktif Üye

|
| yüksek lisans 30 Hzr 2008, 9:47 | |
|
 |
 |
arkadaşlar ben şu anda eğitim yön ve teftişi alanında yüksek lisans tez aşamasındayım. bayghost arkadaşımın söylediği gibi bu iş sizin kariyer planınızla ilgili. ama hangi alanda yaparsanız yapın bu iş hele öğretmenlikle birlikte gerçekten yorucu. biraz da gönüllü çalışma gayretine dayanıyor. başlangıçta müfettiş olacam, eğitim yöneticisi olacağım gibi gelse de süreç eğer siz de buna hazırsanız akademik alana kayıyor ve o getiriler daha geri plana itiliyor. ayrıca gerçekten meb oldukça dengesiz. örneğin şu anda bu alanda yüksek lisans ve doktora yöneticilik için avantajlı ama yarın ne olacağını kestirmek oldukça güç.  |
bu alanda yuksek lisasn yaptığınız için tezli ve tezsiz arasındaki farkı da belki biliyorsunuzdur hocam arada ne gibi bir fark var ki acaba? eğitim yön. ve teftişi bölümü ktü de tezsiz olarak verilmekte ayrıca meslekte 5yıllık bir süreyi doldurmuş olmanız da isteniyor onun için ben başvuramamıştım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların da görüşleriniz bekliyorum tesekkürler şimdiden... | |
|
|
 |
T.G.R.L
Site Gezgini

|
| yüksek lisans 01 Tem 2008, 13:49 | |
| | Ben gazi üniversitesinde Bilgisayar Eğitimi üzerine Tezli Y.L. yapıyorum. Açıkcası kendimi yazılım alanında daha da geliştiemk için yapıyorum. MEB de Y.L. ın pek bi avantajı kalmadı sanırım artık. | |
|
|
 |
hüzün
Site Gezgini

|
| yüksek lisans 27 Ağu 2008, 22:31 | |
| | Arkadaşlar ben de başka bi soru sorucam yüksek lisansla ilgili ders tanıtım formları var. Baktım birçok ders var. Hepsini almak gerekiyor mu? Mesela Böte için 6 tane ders var ve içerik olarak ağır gibi hepsi. | |
|
|
 |
|
|