|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
biltek2007
Süper Üye

|
| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 17 Ağu 2008, 18:30 | |
|
 |
 |
Formatörlük iptal olsun, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni kaç saat derse girerse girsin, tam ek ders alsın. |
Hocam size katılıyorum. 6 yıldır okulun bütün BT işlerini ben yapıyorum. Gece yarılarına kadar okul işleriyle uğraşıyorum. Hem derse gir hem de onca işlerle uğraş. Sonra az buçuk ek ders al.
En iyisi tam ek ders alıp formatörlükle uğraşmamak. Formatör olmayan arkadaşlar da aynı işleri yapıyorlar. Haksız rekabet uygulanıyor  | |
|
|
 |
ayzekarzu
Site Gezgini

|
| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 17 Ağu 2008, 19:42 | |
| arkadaşlar
okulun bilgisayar öğretmeni okul formatörü olursa, onca bilgisayar dersine kim girecek acaba?  | |
|
|
 |
biltek2007
Süper Üye

|
| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 17 Ağu 2008, 19:47 | |
| Hocam bilgisayar öğretmeni formatör olmasada onca okulun işlerini yine o yapıyor. Çözüm yine onda. Ki şu anda bir çok okulda 15 saatin üzerinde bilgisayar dersi yok. Olur çözüm mutlaka olur. Ama herşey zamanla oluyor.  | |
|
|
 |
ayzekarzu
Site Gezgini

|
| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 17 Ağu 2008, 19:55 | |
| fakat önemli bir ayrıntıyı unutuyorsunuz sayın biltek,
okul bilgisayar öğretmeni dersi bitince çekip gidiyor, fakat formatörler sabahtan akşama...  | |
|
|
 |
yolcu9
Site Gezgini

| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 17 Ağu 2008, 19:59 | |
| benim fikrim geldi: bilgisayar öğreretmeni okula gelmesin ful ekders alsın. arkadaşlar ne kadar kısır bir düşünce yapısı bu. okuldaki her öğretmen elinden geleni yapmalı. Burda pekçok kişi kendini okulunun kahramanı görüyor herhalde.
Hiç bir iş diploma ile halledilmiyor. büyük şirketlerde. İş herzaman hak edene verilemeli. Meb bir sınav yapmalı veya belirli kriterler kullanmalı kim hak ediyorsa o işi ona vermeli. | |
|
|
 |
ayzekarzu
Site Gezgini

|
| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 17 Ağu 2008, 20:06 | |
| sayın yolcuya da katılmamak mümkün değil  | |
|
|
 |
biltek2007
Süper Üye

|
| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 17 Ağu 2008, 20:23 | |
|
 |
 |
fakat önemli bir ayrıntıyı unutuyorsunuz sayın biltek,
okul bilgisayar öğretmeni dersi bitince çekip gidiyor, fakat formatörler sabahtan akşama...  |
Hocam sanırım ben kendimi değerlendirdiğim için bu fikri benimsedim. Ben genelde Okul kapatan en son kişi oluyorum yıllardır. Formatör oldum bişey değişmedi benim için. Zaten genelde 5 e kadar okulda kalıyordum.
Sınav yapıp haketme olayını gerçekleştirirlerse o da güzel olur. Dediğiniz okula gelmeyenler elenir hiç olmazsa  | |
|
|
 |
ftbitefo
Seçkin Üye

| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 26 Eyl 2008, 15:08 | |
| formatörlük bilişim teknoloji öğretmenlerinin en az % 80 ı için olmassa olmaz hale gelmiştir. bir çok bilişim tek öğretmeni 2 3 hatta 4 okul gezerek ek ders alabiliyor. sanki bizim gibi branş formatörlüğü yapan arkadaşlar için bir çıkış noktası olarak gösterilmeye çalışılıyor. aslında asıl bu işin devamını isteyen bir çok böte mezunu arkadaşımız. çünkü birçoğunun görevlendirmesi gelmediğinde başka okulların yolu görünüyo yada ekders sıkıntısı.
eğitim sistemindeki bir çok sorundan sadece birtanesi bu umarım bir çok sorunla birlikte bu sorunlarda çözülür saygılar............ | |
|
|
 |
alideniz2000
Seçkin Üye

Kayıt: 27 Nis 2008 Mesajlar: 784 Konum: karşıyaka / izmir |
| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 26 Eyl 2008, 17:48 | |
| bence, uygulamalı sınav olmalı.
test değil. | |
|
|
 |
Bursa_Formatör
Aktif Üye

| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 08 Ekm 2008, 9:18 | |
|
 |
 |
Kurs almak illa formatör olacağımız anlamına gelmez arkadaşlar. Ben sınıf ve branş öğretmenlerinin formatör olmasını son derece yanlış buluyorum.
Öncelikle neden yanlış bulduğumun sebeplerini buraya yazayım;
1. Suistimal. Birçok öğretmen arkadaşımız asıl branşından vazgeçip formatörlükten medet umup sonsuza kadar formatör olarak görev yapmak istiyorlar.Yani hep formatör olarak görev yapma beklentisi içindeler.
2. Formatör öğretmen kendi branşında 6 saat derse girmesi gerekirken kendi branşındaki derslere değilde bilgisayar derslerine giriyor. Hatta bazı okul müdürlüeri 6 saat yerine okulda ne kadar bilgisayar dersi varsa hepsine formatörün derse girmesini istiyor. Formatör yönetmelikte 6-10 saat yazmasına rağmen mecburen kabul etmek zorunda, yoksa birdahaki görevlendirmede müdüre yakın olan biri formatör yapılıverir.
3. Yapılan görevlendirmedir. Asaleten bir atama değildir. Görevlendirmeler geçicidir. Görevlendirmelerin asaleten bir atamaymış gibi düşünülmesi son derece yanlıştır. Maalesef günümüzde görevlendirmeler öğretmen arkadaşlarımızı kadro beklentisi içine sokmuştur.
4. Formatörlük diğer branşlardaki öğretmen arkadaşlarımızı kendi branşından soğutmuştur. Neredeyse herkes bilgisayar uzmanı gibi kendini hissetmeye başlamıştır. Hatta bilgisayar öğretmenlerinden daha iyi bilgisayar bilgisi olduğunu iddaa edenlerin sayısı oldukça fazladır. Bilişim Teknolojilerinin popüleritesi neredeyse herkesi bilgisayar öğretmeni olsun olmasın bu alana doğru çekmiştir.
5. Okulunda norm fazlası olmayıp, kendi branşında ders yükü olan birçok öğretmenin Formatörlük yaptığı aşinadır. Buda okullarda derslerde öğretmen eksikliğine sebep olmuştur. Bu durum bu sene son derece derin bir şekilde hissedilmiş, ders programlarının yapılmasında ve öğretmen görevlendirmesinde çeşitli sorunlar ortaya çıkmıştır.
6. Formatörlük kurslarına giden birçok öğretmenin bilgisayar konusunda yeterli bilgiye ve deneyime sahip olmadığı görülmüş, birçok öğretmenin tam ekders ücreti alabilmek için Formatörlüğü seçtiği açık bir şekilde görülmüştür.
7. Sınıf öğretmenlerinin Formatör olmasından dolayı hem sınıf öğretmeni açığı olan hemde bilgisayar öğretmeni açığı olan okulların sayısı artmıştır. Biliyorsunuz ki 8. sınıfını mezun etmiş 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için okuldaki Sınıf Öğretmeni Formatörlüğe başlayacak olursa okulda Sınıf öğretmeni açığı oluşacaktır. Eğer sınıf öğretmeni formatörlüğe başlayacak olursa okulda bilgisayar öğretmeni ihtiyacı olsa bile okul müdürü bilgisayar öğretmeni yerine okuluna sınıf öğretmeni isteyecektir.
8. Bulunduğum ilde okulların %80'ninde bilgisayar öğretmeni ihtiyacı olmasına karşın, bilgisayar öğretmenleri artık kadro alamamakta, sözleşmeli olarak göreve başlamak zorunda kalmamaktadırlar. Şu anda birçok ilde sözleşmeli olarak görev yapan bilgisayar öğretmeni sayısı oldukça fazladır.
9. Formatörlük uygulması yerine Labratuvarların bakımı onarımı için Labratuar şeflikleri oluşturulması. Bunun içinde haftada 6-10 saat arasında ders yazılması daha mantıklı olacaktır. Okulun bilişim ile ilgili işleri için ders saati üzerinden ders görevi verilmesi daha mantıklı olacaktır. Bu uygulama zaten Meslek Liselerinde vardır. Son derece sağlıklı yürümektedir.
Daha da yazılacak çok şey var, ama fazla uzatmaya gerek yok. |
Hocam çok doğru yazmışsın bende diğer başlıklarda fikrimi birçok kez belirttim. Aslında herkes gerçeği biliyor fakat menfaatleri gereği yanlış olanı savunuyorlar. Bursa, Adana, Yozgat MEB i doğru uygulamasından dolayı tebrik ediyorum. Diğer tüm illerinde bu doğru uygulamaya en kısa zamanda geçmelerini ümit ediyorum | |
|
|
 |
ayhangunes
Seçkin Üye

| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 08 Ekm 2008, 9:28 | |
| | Bu başlıkta ve verilen yazıda tek sevindiğim şey ekli listede yer alan bilgisayar öğretmenlerinin görevlendirildiği okul olarak sadece kadrosunun bulunuğu okul yani 1 (Bir) okul olması. Diğer türlüsü tamircilik olurdu. | |
|
|
 |
|
|