|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
osiris
Seçkin Üye

Kayıt: 16 Ksm 2007 Mesajlar: 729 Konum: Sakarya/Adana/Anamur |
| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 28 Tem 2008, 4:00 | |
| | bilg. öğretmeni formatör olmalı. oklunda kaç saat dersi varsa hepsine de girmeli | |
|
|
 |
esariaslan
Aktif Üye

| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 28 Tem 2008, 7:37 | |
| | sonuna kadar branş ve sınıf ogretmenlerinin formator olmasına karşıyım cunku j,herkes kendi alanında calışsın aldıkları 2 aylık kurs bizimle kaşık yarıştırıyorlar....bende yozgatda calışan bir bilgisayar öğretmeni olarak bu kararı destekliyorum... | |
|
|
 |
virüs
Site Gezgini

| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 28 Tem 2008, 9:50 | |
|
 |
 |
bilg. öğretmeni formatör olmalı. oklunda kaç saat dersi varsa hepsine de girmeli |
Olur hatta saat 06:00 da okula gelip saat 17:00 de eve gitmeli Hatta cumartesi pazarda çalışmalı!......Şaka tabiki, tüm gün okulda dur oda yetmiyor bütün derslere gir eşitlilk ilkesine aykırı olur bu uygulama | |
|
|
 |
yusuf1749
Site Gezgini

|
| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 28 Tem 2008, 10:45 | |
| Bilişim Teknolojileri veya bilgisayar öğretmenleri, okul formatör öğretmenlerinden neden bu kadar dertlisiniz.Sizin olduğunuz bir yerde isterseniz hemen formatör olursunuz, diğer arkadaş bırakmak zorunda kalır.İkincisi formatör öğretmen bilgisayar öğretmneliği kadrosunu doldurmaz.Üçüncüsü bir ilköğretim okulunda hem bilgisayar öğretmeni hem de formatör öğretmeni olarak görev yapmanız çok zor.Ya formatörlük yapacaksın ya da bilişim teknolojileri öğretmenliği yapacaksın.Formatör olarak görevlendirilen sınıf öğretmeni, hem formatörlük yaparım hem de sınıfımı okuturum diyebiliyor mu?
Ayrıca bütün formatör öğretmenler, geçici olarak görevlendirildiklerini biliyorlar, bilgisayar öğretmeni olsa bile. Hal böyleyken neden formatör öğretmenleri garipsiyorsunuz? Sözüm bunları üzerine alınanlara, diğerleri kusura bakmasın. | |
|
|
 |
zgrcln
Aktif Üye

|
| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 28 Tem 2008, 11:10 | |
| dertliyim tabi ki sana anlatayım. Ben 2 yıl önce atandım. 2 okul bilgisayar dersine gidiyorum. biri köyde taşımalı eğitim yapan 220 öğrencisi olan bir okul, diğer ise ilçenin en büyük okulu 320 civarı öğrenci var. Ben atanmadan önce bir sınıf öğretmeni formatör olmuş sonra da vekil müdür yardımcılığı yapıyor. şimdi ben iki okul dolaşıyorum 18 saat toplamda derse giriyorum yani 3 ek ders alıyorum. Müdür yardımcısı ise vekilim herhangi bir durumda elimden alınırsa diye formatörlüğü bırakmıyor. benden önce gelmiş ve çevreside var(çevre önemlidir). bir şekilde formatör 1 yıl olamadım. benim işim, benim mesleğim!!! Formatör işlerinin hepsini ben yapıyorum ve yaptırtılıyorum ama formatör olamıyorum. böyle bişey olur mu?
1995 li yıllarda örneğin su ürünlerini bitirenler sınıf öğretmeni olarak alınmıştı ve ardından okullar doldu. bu hoşunuza gitmişmiydi? şimdi tekrar herhangi bi üniversite bitiren biri sınıf öğretmeni olarak atansa yine hoşunuza gider mi? işte bizde böyle düşünerek herkez kendi branşına anlayışını sonuna kadar destekliyoruz.
Arkadaşımız yazmış "Üçüncüsü bir ilköğretim okulunda hem bilgisayar öğretmeni hem de formatör öğretmeni olarak görev yapmanız çok zor" . Zor tabiki biz diğer öğretmenler gibi derslere girmeyim ortalıkta gezinmiyoruz. hem dersimizi hemde diğer işleri yapıyoruz.
Diğer bir konu 150 saatlik kursla kim bilgisayarı öğrenmiş? ben 1995 den beri bilgisyar kullanıcısıyım. Üzerine Anadolu teknik lisesi bilgisayar donanımı bölümünü 5 yıl süreyle okudum üzerine 4 yıl üniversitesini okudum. Bilgisayar öğretmeni oldum . Adam 150 saatlik dersle gelkmiş burada caka satıyo.
Bir diğer konu da sınıf öğretmenleri zaten 15 saat ek ders alıyor neden illa 18 saat ekders alabilmek için formatör olmak için büyük çaba harcıyor. buradan iki düşünce çıkartıyorum.
1- Ya çok paracı. Aylık 3*4=12 saat ve 12*5= 60 ytl için bu işi yapıyorlar.
2- Derse girme zorunluluğu yok ben öyle gezineyim param yatsın anlayışı var.
Özzellikle yusuf1749 arkadaşa yazılmıştır. | |
|
|
 |
ahmet66
Yeni Üye

|
| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 15 Ağu 2008, 14:33 | |
| Kimse kusuru bakmasın arkadaşlaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrr.... tüm mesajlara şöyle bir bakınca gördüm ki arkadaşlarımız olaya sadece ve sadece maddiyat ve branş kıskançlığı olarak bakmışlar .
kimse öğretmenliği üniversitede öğrenmedi .
bunu 10 yıllık öğretmenlik hayatımda öğrendim. ve şunu da ifade edeyim sonuçta bilgisayar dersini 8. sınıfa kadar öğretiyorsunuz . bu o kadarda zor değil bu teknoloji sen öğretmesende çocuklar bunu bizden daha iyi dahi öğrenebiliyorlar.
şunu gördümki kimse bu işin daha iyi öğretileceği noktasına değinmemiş. herşey maddiyat değildir. bilgisayar benim için bir hobidir.
branşım tarih mesela şimdi başkası tarih okuyup anlatıyor diye kıskanmam mı gerekiyor................. | |
|
|
 |
efnan
Aktif Üye

|
| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 15 Ağu 2008, 15:05 | |
| ve bu tartışma uzaaaaarrrrr giderrrr....bitmezzz....  | |
|
|
 |
sehergin
Aktif Üye

| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 15 Ağu 2008, 15:09 | |
| | Arkadaşlar Pardon ama benim yeni dikkatimi çekti. Bursa'dan bahsediyorsunuz da Bursa il'i ve İlçeler'indeki formatörlükler iptal mi oldu? ben mi yanlış anladım? eğer bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. teşk... | |
|
|
 |
efnan
Aktif Üye

|
| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 15 Ağu 2008, 15:12 | |
| | bursada formatörlük iptali yok galiba...sadece farklı branşlarda görevlendirme yapılmamış bildiğim kadarıyla... | |
|
|
 |
sehergin
Aktif Üye

| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 15 Ağu 2008, 15:16 | |
| | Hımm anladım hocam sağolun. Bende biran tedirgin oldum. Her gün okula gelip gittiğim için zoruma giderdi herhalde. Teşkkürler... | |
|
|
 |
suleulku
Site Gezgini

| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 17 Ağu 2008, 18:14 | |
|
 |
 |
Kimse kusuru bakmasın arkadaşlaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrr.... tüm mesajlara şöyle bir bakınca gördüm ki arkadaşlarımız olaya sadece ve sadece maddiyat ve branş kıskançlığı olarak bakmışlar .
kimse öğretmenliği üniversitede öğrenmedi .
bunu 10 yıllık öğretmenlik hayatımda öğrendim. ve şunu da ifade edeyim sonuçta bilgisayar dersini 8. sınıfa kadar öğretiyorsunuz . bu o kadarda zor değil bu teknoloji sen öğretmesende çocuklar bunu bizden daha iyi dahi öğrenebiliyorlar.
şunu gördümki kimse bu işin daha iyi öğretileceği noktasına değinmemiş. herşey maddiyat değildir. bilgisayar benim için bir hobidir.
branşım tarih mesela şimdi başkası tarih okuyup anlatıyor diye kıskanmam mı gerekiyor................. |
evet bilgisayar okumakla öğrenilmez.ama eğer ben bunu okulunu okumuşsam bir farkım olmalı değilmi.eğer derse girecek öğrtmen aranıyorsa öncelik bana verilmeli.herkesin ilgi duyduğu bir yan alan vardır.bu onun asıl branşının yerine geçiyorsa sorun var demektir.
ilköğretimdeki bilg. dersinin içeriğinden hiç birimiz memnun değiliz zaten.kimse bunu savunmuyorda.bizde anlatırken hiç zevk almıyoruz.bizim yaptığımızı herkes yapabilir belki ama ben bunun öğretmenliğini okumuşsam öncelik benimdir.bizim olmadığımız yerde başka branş öğretmenlieri bilg öğretsinler tabi.ama biz yoksak
artık gerçekten bıktık.branşımızı söylediğimizde bize bilgisayarı ne kadar çok bildiklerini anlatıyorlar.biz hiç bir matematik öğretmenie ne kadar çok soru çözdüğümüzden bahsetmiyoruz. yada tarihi ne kadar iyi bilidiğimizi ima etmiyoruz.
bizi en iyi anlıcak olanlar metematik öğretmenleridir.fen bilgi öğretmenleride matematik soruları çözmeyi çok severler nedense. | |
|
|
 |
hanifta
Aktif Üye

| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 17 Ağu 2008, 18:27 | |
| | bu görevlendirilen arkadaşlar yaz içinde göreve devam eden arkdaşlar eylül ayındayazın görev istemeyen öğretmenler için tekarar görevlendirme yapılacak.ben bilgisayar öğretmeniyim ama sanıyorum eylül ayında asıl görevlendirmeler yapılacak | |
|
|
 |
|
|