|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
kingings
Aktif Üye

| Yerel Ağ Bağlantısı Baloncuğu??? 27 Ekm 2008, 16:40 | |
| Arkadaşlar okuldaki 2 bilgisayarda(biri labta, biri öğretmenler odasında) şu sorunla karşılaşıyorum.
"Yerel Ağ Bağlantısı Bağlandı" ve "Ağ Kablosu Bağlı Değil" uyarıları birbiri ardına sürekli tekrar ederek çıkıp duruyorlar.
Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir? İnternete girme yönünden ise böyle olunca bazen giriyorlar bazen girmiyorlar.Ama internete girse bile çok sinir bozucu bir uyarı olmaya başladı benim için.. | |
|
|
 |
hasari
Süper Üye

Kayıt: 03 Eyl 2007 Mesajlar: 4419 Konum: 7/24 Burası...!!! |
| Yerel Ağ Bağlantısı Baloncuğu??? 27 Ekm 2008, 16:48 | |
| Ozman sizde uyarı kaldırın hocam.
Eğer masaüstünde sağ tarafta ağa bağlandı simgesini görmek istemiyorsanız.Çıkan simgeye çift tıklayın. sonra özellikler>bağlandığımda bildirim alanında simge göster seçeneğini kaldırın tamam'a tıklayın.
Aslına bakarsanız sorunuz ağ kablosunun tam oturmamasıdır. problemli jakı bulup değiştirirseniz problem kalmayacaktır.
En son hasari tarafından 27 Ekm 2008, 17:00 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi | |
|
|
 |
karinca_52
Süper Üye

| Yerel Ağ Bağlantısı Baloncuğu??? 27 Ekm 2008, 16:52 | |
| | hocam kabolunun uclarından birinde temazszlık olabilir.... | |
|
|
 |
balakom
Aktif Üye

|
| Yerel Ağ Bağlantısı Baloncuğu??? 27 Ekm 2008, 16:57 | |
| | kablodaki temassızlık gibi anlaşılıyor. kabloyu kontrol edin veya değiştirin. En azından başka bir kabloyla deneme yapın, sorun devam ediyormu görün. | |
|
|
 |
Sponge Bob
Aktif Üye

|
| Yerel Ağ Bağlantısı Baloncuğu??? 27 Ekm 2008, 16:59 | |
| | Hayır kabloyla ilgisi yok. Milli Eğitimdeki bir bilgisayar da sürekli aynı şeyi yapıyor. Kendi bilgisayarımın kablosunu taktım, gene aynısını yaptı. Ben virüsten filan kaynaklandığını düşünüyorum. Yaklaşık yarım saat bu uyarıyı veriyor, bu uyarıyı verirken internete bağlanılmıyor. Yarım saat sonra uyarı gidiyor ve internete sorunsuz bağlanılıyor. Ben çözüm bulamadım, bulabilen varsa yazsın lütfen. | |
|
|
 |
sitelerde
Tecrübeli Üye

|
| Yerel Ağ Bağlantısı Baloncuğu??? 27 Ekm 2008, 17:02 | |
| Sabit ip vermeyi deneyin hocam bir de,
veya modemden bu istemciler için bir ip adresi rezerve edin.
Bir tahmin yanlızca ama denemekte fayda var. | |
|
|
 |
volkankey
Aktif Üye

|
| Yerel Ağ Bağlantısı Baloncuğu??? 27 Ekm 2008, 17:02 | |
| çözüm şu
ağ prizinden geliyorsa network kablosu ki sanırım öyle ağ prizinde sorun var
bu prizi kullanmayakcasınız
başka bir yerden bağlantı yapın | |
|
|
 |
kingings
Aktif Üye

| Yerel Ağ Bağlantısı Baloncuğu??? 27 Ekm 2008, 19:24 | |
| | Fikirleriniz için teşekkürler. Yarın birkaç tanesini deniyeceğim. Eğer sonuçlandırırsam söylerim. Bu arada kablodan değil arkadaşlar. | |
|
|
 |
|
|