|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
m17h41r
Aktif Üye

| YATILI BÖLGE OKULLARI NASILDIR? 27 May 2008, 20:46 | |
| Yibo da çalışmak okuluna göre değişir. Benim Yibomda gerçekten çok güzel bir ortam var. Arkadaşlık üst seviyede, Okul ortamı güzel, lojmanlar iyi, getirisi güzel. Okulumuz ilçe merkezine 45 km en yakın köye 2 km mesafede ama kendi iiçinde bir kampüs gibi... Yibo da işini severek yapmazsan çalışmak zordur gerçekten 24 saatin okulda geçer nerdeyse çünkü. Okuldu, kurstu, egzersizdi, etüttü, nöbetti derken eve gitmen çoğu zaman 10 u bulur akşamları. Ama herşeye rağmen köy çocukları ile uğraşmak onlara birşeyler verebilmekten hoşlanıyorsan ve çalışacağın ortam da güzelse tavsiye ederim.Ayrıca yiboların maddi durumları da iyidir. Ödenekleri direk bakanlıktan gelir ve ayrıca birçok yardım kuruluşuda sizin okulunuzu destekler bizi destekleyen kurumlardan bazıları:
Çağdaş Yaşam
Deniz Feneri
Rotary Kulübü
Unicef
Atanesil Derneği...
Ve çeşitli gönüllüler...
Yibolarla ilgili örnek bir yibo istersen bizim okulun sitesini bir ziyaret et hocam.
www.akcakoyunyibo.meb.k12.tr
www.akcakoyunyibo.com | |
|
|
 |
yavuzali
Aktif Üye

Kayıt: 13 Oca 2008 Mesajlar: 229 Konum: KARAMAN--- Görev Yeri: BİNGÖL |
| YATILI BÖLGE OKULLARI NASILDIR? 27 May 2008, 20:52 | |
|
 |
 |
benim ilk atamam yibo gerçekten sorumluluk olarak diğer okullardan çok fazladır. bizim okulun lojmanı yok, lojman olması çok önemlidir. nöbet istersen tutarsın gönüllülük esastır. çocuklar köyden geldikleri için bilgisayar konusunda çok zayıf oalbliyorlar gerçekten. İadri açıdan da biz bilgisayar öğretmenlerinin kaderi her yerde olduğu gibi buradada size fazla iş düşebilir özellikle formatör olursanız.Buralarda çalışmaktan memenunum insana gerçekten birşeyler katıyor. |
yibolarda belleticilik asli görevdir kimse sormaz sana nöbet tutar mısın diye müdüüre bağlıdır.. | |
|
|
 |
yavuzali
Aktif Üye

| YATILI BÖLGE OKULLARI NASILDIR? 27 May 2008, 20:54 | |
|
 |
 |
ilceden uzak oldugu için hizmet puanında fark oluyormu bari. |
oluyor tabi bizde +2 kasaba puanı var | |
|
|
 |
yavuzali
Aktif Üye

| YATILI BÖLGE OKULLARI NASILDIR? 27 May 2008, 20:55 | |
| | formatörsen tutmazsın.. | |
|
|
 |
selen06
Site Gezgini

| YATILI BÖLGE OKULLARI NASILDIR? 27 May 2008, 21:00 | |
| | kesinlikle tavsiye etmiyorum. Büyük özveri, büyük emek ve insan sevgisi gerekiyor. Heleki çalıştığınız YİBO da çocuk esirgeme kurumundan gelen öğrenciler varsa işiniz hepten zor. Köy çocuklarının ellerinden öperim ben. Onlar çok saygılılar, düzenliler. Geçen yıl ben YİBO da görev yaptım.Aynı zamanda idarecilik yaptım. Bu konuda fazlasıyla tecrübeliyim. Ama dediklerimin olduğunu dşünüyorsan büyük emek vermeye hazırsan tercih edebilirsin YİBOYU. | |
|
|
 |
adige_emrah
Aktif Üye

|
| formatör olursak 28 May 2008, 8:39 | |
|
 |
 |
formatörsen tutmazsın.. |
formatör olursak yiboda nöbet tutmayabiliyoz dimi | |
|
|
 |
joombal
Site Gezgini

|
| YATILI BÖLGE OKULLARI NASILDIR? 28 May 2008, 9:05 | |
| | Eğer YİBO daki öğrenci mevcudu az ise (mesela bende yatılı 70 öğrenci var) 3-5 haşara öğrenci seni yormuyor. Ama öyle YİBOlar var ki 400 tane yatılı öğrenci var. sayı nekadar fazla olursa olsun en fazla 3 öğretmen nöbet tutar ve öğretmen başına 100 - 150 öğrenci çok fazla. kafayı yedirten olaylar olur. Maalesef kaunlar ve yönetmelikler o gün için bütün sorumluluğu sana atıyor ve arkasında neden diye soruyor. Mesela o gün pişen yemekte senden soruluyor. şimdi ben derse mi girecem yemekle mi ilgilenecem. yemeği ben pişirmeyecem ama en ufak bir olayda zehirlenme vb. olaylarda sorumlu sensin. çocuklara yedirmeseydin deyi işin içinden çıkarlar. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi iğrenç bir koku vardır. ilk başta kusabilirsin gayet normal. | |
|
|
 |
ebilis
Aktif Üye

|
| YATILI BÖLGE OKULLARI NASILDIR? 28 May 2008, 10:33 | |
| | Arkadaşım Bizim pansiyonumuz 85 öğrencilik, nöbet tutmak zorunda değilsin. Nöbetlerini bir başkasına devredebilirsin. Ama ders açısından düşün derim Benden önceki arkadaşlardan kaynaklanıyor olsa gerek. Çocuklar tamamen oyun oynamaya odaklanmışlar. 2. dönemden beri buradayım, hiç ders yapamadım desem yeridir. Oyun ve oyun ve oyun oynuyorlar sürekli. | |
|
|
 |
|
|