Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Meb Atama ve Yer Değiştirme

YATILI BÖLGE OKULLARI NASILDIR?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 4. sayfa (Toplam 4 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4
YazarMesaj
m17h41r
Aktif Üye
Aktif Üye

YATILI BÖLGE OKULLARI NASILDIR?    27 May 2008, 20:46Alıntıyla Cevap Gönder

Yibo da çalışmak okuluna göre değişir. Benim Yibomda gerçekten çok güzel bir ortam var. Arkadaşlık üst seviyede, Okul ortamı güzel, lojmanlar iyi, getirisi güzel. Okulumuz ilçe merkezine 45 km en yakın köye 2 km mesafede ama kendi iiçinde bir kampüs gibi... Yibo da işini severek yapmazsan çalışmak zordur gerçekten 24 saatin okulda geçer nerdeyse çünkü. Okuldu, kurstu, egzersizdi, etüttü, nöbetti derken eve gitmen çoğu zaman 10 u bulur akşamları. Ama herşeye rağmen köy çocukları ile uğraşmak onlara birşeyler verebilmekten hoşlanıyorsan ve çalışacağın ortam da güzelse tavsiye ederim.Ayrıca yiboların maddi durumları da iyidir. Ödenekleri direk bakanlıktan gelir ve ayrıca birçok yardım kuruluşuda sizin okulunuzu destekler bizi destekleyen kurumlardan bazıları:

Çağdaş Yaşam
Deniz Feneri
Rotary Kulübü
Unicef
Atanesil Derneği...
Ve çeşitli gönüllüler...
Yibolarla ilgili örnek bir yibo istersen bizim okulun sitesini bir ziyaret et hocam.

www.akcakoyunyibo.meb.k12.tr
www.akcakoyunyibo.com
yavuzali
Aktif Üye
Aktif Üye

YATILI BÖLGE OKULLARI NASILDIR?    27 May 2008, 20:52Alıntıyla Cevap Gönder

acevlik yazmış:
benim ilk atamam yibo gerçekten sorumluluk olarak diğer okullardan çok fazladır. bizim okulun lojmanı yok, lojman olması çok önemlidir. nöbet istersen tutarsın gönüllülük esastır. çocuklar köyden geldikleri için bilgisayar konusunda çok zayıf oalbliyorlar gerçekten. İadri açıdan da biz bilgisayar öğretmenlerinin kaderi her yerde olduğu gibi buradada size fazla iş düşebilir özellikle formatör olursanız.Buralarda çalışmaktan memenunum insana gerçekten birşeyler katıyor.

yibolarda belleticilik asli görevdir kimse sormaz sana nöbet tutar mısın diye müdüüre bağlıdır..
yavuzali
Aktif Üye
Aktif Üye

YATILI BÖLGE OKULLARI NASILDIR?    27 May 2008, 20:54Alıntıyla Cevap Gönder

serzir81 yazmış:
ilceden uzak oldugu için hizmet puanında fark oluyormu bari.

oluyor tabi bizde +2 kasaba puanı var
yavuzali
Aktif Üye
Aktif Üye

YATILI BÖLGE OKULLARI NASILDIR?    27 May 2008, 20:55Alıntıyla Cevap Gönder

formatörsen tutmazsın..
selen06
Site Gezgini
Site Gezgini

YATILI BÖLGE OKULLARI NASILDIR?    27 May 2008, 21:00Alıntıyla Cevap Gönder

kesinlikle tavsiye etmiyorum. Büyük özveri, büyük emek ve insan sevgisi gerekiyor. Heleki çalıştığınız YİBO da çocuk esirgeme kurumundan gelen öğrenciler varsa işiniz hepten zor. Köy çocuklarının ellerinden öperim ben. Onlar çok saygılılar, düzenliler. Geçen yıl ben YİBO da görev yaptım.Aynı zamanda idarecilik yaptım. Bu konuda fazlasıyla tecrübeliyim. Ama dediklerimin olduğunu dşünüyorsan büyük emek vermeye hazırsan tercih edebilirsin YİBOYU.
adige_emrah
Aktif Üye
Aktif Üye

formatör olursak    28 May 2008, 8:39Alıntıyla Cevap Gönder

yavuzali yazmış:
formatörsen tutmazsın..

formatör olursak yiboda nöbet tutmayabiliyoz dimi
joombal
Site Gezgini
Site Gezgini

YATILI BÖLGE OKULLARI NASILDIR?    28 May 2008, 9:05Alıntıyla Cevap Gönder

Eğer YİBO daki öğrenci mevcudu az ise (mesela bende yatılı 70 öğrenci var) 3-5 haşara öğrenci seni yormuyor. Ama öyle YİBOlar var ki 400 tane yatılı öğrenci var. sayı nekadar fazla olursa olsun en fazla 3 öğretmen nöbet tutar ve öğretmen başına 100 - 150 öğrenci çok fazla. kafayı yedirten olaylar olur. Maalesef kaunlar ve yönetmelikler o gün için bütün sorumluluğu sana atıyor ve arkasında neden diye soruyor. Mesela o gün pişen yemekte senden soruluyor. şimdi ben derse mi girecem yemekle mi ilgilenecem. yemeği ben pişirmeyecem ama en ufak bir olayda zehirlenme vb. olaylarda sorumlu sensin. çocuklara yedirmeseydin deyi işin içinden çıkarlar. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi iğrenç bir koku vardır. ilk başta kusabilirsin gayet normal.
ebilis
Aktif Üye
Aktif Üye

YATILI BÖLGE OKULLARI NASILDIR?    28 May 2008, 10:33Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşım Bizim pansiyonumuz 85 öğrencilik, nöbet tutmak zorunda değilsin. Nöbetlerini bir başkasına devredebilirsin. Ama ders açısından düşün derim Benden önceki arkadaşlardan kaynaklanıyor olsa gerek. Çocuklar tamamen oyun oynamaya odaklanmışlar. 2. dönemden beri buradayım, hiç ders yapamadım desem yeridir. Oyun ve oyun ve oyun oynuyorlar sürekli.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder4. sayfa (Toplam 4 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Meb Atama ve Yer Değiştirme

YATILI BÖLGE OKULLARI NASILDIR?

page generation = 0.67479 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)