internet explorerda ki güvenlik uyarısını kaldırma
10 Ara 2009, 00:13
Yeni Üye
arkadaşlar dreamweaver da web sitesi yapıyorum. F12 ye basıp sitemin internet explorerda nasıl göründüğüne bakmak istediğimde sürekli bilgi çubuğunda şu uyarıyı veriyor;
"güvenliğinizin korunmasına yardımcı olmak için, internet explorer bu dosyanın bilgisayarınıza erişilebilecek etkin içeriği göstermesini kısıtladı.seçenekler için burayı tıklayınız".
bu uyarıyı engelleyebileceğim ya da kaldırabileceğim bir yol biliyor musunuz? yardımcı olursanız çok sevinirim..
Re: internet explorerda ki güvenlik uyarısını kaldırma
31 May 2010, 15:47
Tecrübeli Üye
ben de bunu araştırıyorum şu ara...firefox'da sorun olmuyo ama ie hep bu uyarıyı veriyo. kullanıcının o uyarıyı kapatmasına(ya da ie ayarlarıyla oynamasına) gerek kalmadan biz nasıl halledebiliriz acaba?.. bu konuda bilgisi olan var mıydı acaba?...
31 May 2010, 16:13
Tecrübeli Üye
meb haber bandı bunun çıkmasına sebep oluyo. galiba flash için bu uyarı. ama bazılarının web sitesinde de flash hatta bu haber bandı var ama uayrı çıkmıyo. uyarının çıkmaması için bir yol var ama acaba ne?...
31 May 2010, 19:47
HİPERAKTİF
Bende cevabını bekliyorum, umarım bir hocamız yanıtlar, saygılar.
_________________ Sanma şâhım / herkesi sen / sâdıkâne / yâr olur Herkesi sen / dost mu sandın / belki ol / ağyâr olur Sâdıkâne / belki ol / âlemde / serdâr olur Yâr olur / ağyâr olur / serdâr olur / dildâr olur
31 May 2010, 20:22
Süper Üye
Öncelikle bahsettiğiniz uyarı bandı kendi bilgisayarınızda çalıştırdığınız bir javascript kodunun ya da flash dosyasının sizden habersiz dışarıya bilgi gönderme tehlikesi olabileceğini söyler. Eğer bir problem olmadığını düşünüyorsanız izin vermeniz yeterli. Normalde İnternet Seçeneklerinden güvenlik ayarlarını kurcalayarak bu uyarıyı görünmez yapabilirsiniz ama tavsiye etmem. İnternete taşıdığınız flash kullanan dosyalarınızda problem yaşamamak için http://www.katrasa.com/content/valid-fl ... bject.html adresinde kullanımı anlatılan swfobject kütüphanesini kullanabilirsiniz.
01 Haz 2010, 09:38
Seçkin Üye
Evet swfobject en temiz ve sağlam çözümdür. Fakat bu yöntemi tercih etmeyecekseniz şunu bir deneyin hocam: Internet Seçenekleri > Gelişmiş > CD'lerdeki etkin içeriğin bilgisayarım üzerinde çalışmasına izin ver*
04 Haz 2010, 22:01
Tecrübeli Üye
ben ie seçeneklerini değiştirip bunu kendimizin görmemesinden bahsetmiyorum. web sitemi açan kullanıcıların bu uyarıyı görmesini istemiyorum, benim sorunum bu..
yakuphan yazdı:
İnternete taşıdığınız flash kullanan dosyalarınızda problem yaşamamak için http://www.katrasa.com/content/valid-fl ... bject.html adresinde kullanımı anlatılan swfobject kütüphanesini kullanabilirsiniz.
teşekkür ederim yakuphan hocam, ama bahsettiğiniz yol karışık gibi. ne yapcağımı pek anlayamadım. hem o makale yazarının örnek çalışmasını indirp deniyorum, bahsettiği uyarı kaldırıcı şeyi kendi yaptığı halde, bende yine o uyarıdan çıkıyo. yani onun kodalar da bi işe yaramamış gözüküyor. üstelik bişeyi daha farkettim, benim meb haber bandı olmayan(içinde hiç swf içermeyen) alt sayfalarımda da aynı uyarı veriliyor. YAPAMADIM BE ARKADAŞLAR... BECEREMEDİM BU İŞİ...
14 May 2011, 11:22
Aktif Üye
ii günler arkadaşlar... eokul işlemlerini yaparken internet explorer da sürekli güvenlik uyarısı çıkıyor her defasında tamam tıklamak vakit kaybı ve sinir bozucu...bunu yokedebilmenin bir yolu var mı???? çok yol denedim ama bir türlü yokedemedim.....yardımcı olursanız sevinirim
14 May 2011, 20:39
Seçkin Üye
internet seçeneklerinden kaldırılıyor, gelişmiş sekmesinde etkin içeriğin bilgisayarımda çalışmasına izin ver kutusunu işaretleyin bir daha gelmez o uyarı ama tavsiye etmem siz her seferinde uyarı görün daha sağlıklı. kaldırırsanız webdeki zararlı içeriklerede açmış olursunuz
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz
Bu sitede ismi verilen dosyaların ve yazışmaların sorumlulukları kaynaklarına aittir.Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.