|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
ahaslan
Yeni Üye

|
| Uzak Masaüstü 09 Ksm 2007, 10:38 | |
| | Arkadaşlar uzak masaüstü kurulumu hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misiniz. | |
|
|
 |
sedom
Süper Üye

| Uzak Masaüstü 12 Ksm 2007, 11:49 | |
| | Bu Konuda bazı programlardan yararlanacağın gibi www.gezginler.net adlı adreste aratabilirsiniz bu programları.Ayrıca Küçük Ev ağı Kur olayından da faydalanabilirsin denetim masasındaki. | |
|
|
 |
memmo
Yeni Üye

|
| Re: Uzak Masaüstü 18 Ksm 2007, 22:59 | |
|
 |
 |
Arkadaşlar uzak masaüstü kurulumu hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misiniz. |
Yukarıda verilen linke hiç bakmadım ama bildiğim kadar bişeyler anlatayım
Uzak masaüstü bağlantısı yapacağın bilgisayarada ;
1. En az XP Professional olması lazım.
2. Denetim Masası>Sistem>Uzak sekmesinin altındaki uzaktan erişimle ilgili bölümler açık olmalı.
3. Uzak masaüstü bağlantısı yapılacak bilgisayarda şifreli bi kullancı tanımlı olmalı (Şifresiz olarak ben hiç yapamadım belki oluyodur:) )
4. En önemlisi ADSL Modeminizde 3389 nolu portun açık olması lazım ve bağlanılacak bilgisayarın ipsine yönlendirilmiş olması gerekir . (bunu nasıl yaparım derseniz biraz araştıracaksın çünkü modemden modeme menuler farklıdır, port yönlendirmesi farklıdır.)
Bildiğim kadarıylada XP'de Uzak masaüstü bağlantısı sadece 1 kullanıcıya imkan veriyor. Eğer bağlanmak istediğiniz bilgisayarı o an kullanan başkası varsa, ekranada uyarı mesajı çıkar kullanıcı kabul ederse öyle bağlanabilirsiniz. Kullanan yoksa sorun olmaz direkt olarak bağlanabilirsiniz... Umarım bi miktar yardımcı olabilmişimdir  | |
|
|
 |
tati
Aktif Üye

| Uzak Masaüstü 18 Ksm 2007, 23:05 | |
| | bence hiç onlarla uğraşma logmein süper . anlatayım kısaca www.logmein.com a üye oluyorsun ve ordan free versiyonunu indiriyorsun. indirdiğin bu programı bağlanacağın bilgisyara yüklüyorsun ( DİKKAT ). kendi bilgisayarından www.logmein.com kullanıcı adı ve şifrenle gir orda programı kurduğun bilgisayarın ismi olacaktır. ve ondan sonra hızlı bir şekilde istediğin yerden ( meb engeline takılmadan ) bağlanabilirsin . | |
|
|
 |
ekol47
Site Gezgini

|
| Uzak Masaüstü 07 May 2008, 21:33 | |
| | win xp de uzak masaüstü kullanarak okuldaki bilgisayara bağlanamıyorum. Meb'in bu engelini aşabilen var mı acaba? (logmein hariç) | |
|
|
 |
semantic
Aktif Üye

|
|
 |
beslenmeciler
Aktif Üye

| Uzak Masaüstü 07 May 2008, 22:04 | |
|
 |
 |
bence hiç onlarla uğraşma logmein süper . anlatayım kısaca www.logmein.com a üye oluyorsun ve ordan free versiyonunu indiriyorsun. indirdiğin bu programı bağlanacağın bilgisyara yüklüyorsun ( DİKKAT ). kendi bilgisayarından www.logmein.com kullanıcı adı ve şifrenle gir orda programı kurduğun bilgisayarın ismi olacaktır. ve ondan sonra hızlı bir şekilde istediğin yerden ( meb engeline takılmadan ) bağlanabilirsin . |
Burada farklı ağlardan bağlanıyorsunuzdur inşallah hocam. Aynı ağda zaten netsupportla yapabiliyoruz biz bu işlemi...
Ayrıca ne kadar güvenli olduğu hakkında da bilgi verirsen sevinirim...
En son beslenmeciler tarafından 07 May 2008, 22:07 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi | |
|
|
 |
aakcakaza
Süper Üye

| Uzak Masaüstü 07 May 2008, 22:05 | |
| gecen gun hasari hoCAM bi program vermisti ama ismini hatirlamiyorum!
kullanisli birseydi! | |
|
|
 |
hasari
Süper Üye

Kayıt: 03 Eyl 2007 Mesajlar: 4135 Konum: 7/24 Burası...!!! |
| Uzak Masaüstü 07 May 2008, 22:18 | |
|
 |
 |
gecen gun hasari hoCAM bi program vermisti ama ismini hatirlamiyorum!
kullanisli birseydi! |
Yukarda linkini vermişler bana gerek kalmadı? | |
|
|
 |
beslenmeciler
Aktif Üye

| Uzak Masaüstü 07 May 2008, 22:29 | |
|
 |
 |
 |
 |
gecen gun hasari hoCAM bi program vermisti ama ismini hatirlamiyorum!
kullanisli birseydi! |
Yukarda linkini vermişler bana gerek kalmadı? |
Teşekkürler hocam gerçekten güzel bir program. denedim... | |
|
|
 |
tati
Aktif Üye

| Uzak Masaüstü 07 May 2008, 22:33 | |
|
 |
 |
 |
 |
bence hiç onlarla uğraşma logmein süper . anlatayım kısaca www.logmein.com a üye oluyorsun ve ordan free versiyonunu indiriyorsun. indirdiğin bu programı bağlanacağın bilgisyara yüklüyorsun ( DİKKAT ). kendi bilgisayarından www.logmein.com kullanıcı adı ve şifrenle gir orda programı kurduğun bilgisayarın ismi olacaktır. ve ondan sonra hızlı bir şekilde istediğin yerden ( meb engeline takılmadan ) bağlanabilirsin . |
Burada farklı ağlardan bağlanıyorsunuzdur inşallah hocam. Aynı ağda zaten netsupportla yapabiliyoruz biz bu işlemi...
Ayrıca ne kadar güvenli olduğu hakkında da bilgi verirsen sevinirim... |
hocam bu sistemi resmi kuruluşlarda kullanıyor sağlık bakanlığı  | |
|
|
 |
ekol47
Site Gezgini

|
| Uzak Masaüstü 07 May 2008, 22:39 | |
| Benim Win Xp de standart uzak masaüstü bağlantısını kullanarak bir türlü bağlanamadım. Port yönlendirme işlemlerinide yaptım. Firewall da gerekli ayarlarıda yaptım ama nafile.
Okulun modemi zyxell. Bağlanabilen arkadaş varmı Acaba?
Logmein ile bağlanabiliyorum. Acaba "Win Xp nin uzak masaüstü bağlantısı" ile "Logmein " arasında hız farkı varmı? | |
|
|
 |
|
|