Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

 Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  


  Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Eğitim Haberleri

             Üniversiteye giriş sistemi baştan aşağı değişiyor

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
@lperen
Süper Üye
Süper Üye



Kayıt: 01 Arl 2007
Mesajlar: 1332
Konum: b.ö.T.E.f

Üniversiteye giriş sistemi baştan aşağı değişiyor    12 May 2008, 16:29Alıntıyla Cevap Gönder

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversiteye giriş için tek aşamalı ancak adayların yılda birkaç kez girebilecekleri bir sınav modeli düşündüklerini açıkladı. Özcan, "Ne alan kalacak ne katsayı, hepsi gidiyor. Tamamen başarıya odaklı bir sistem olacak" dedi.

Özcan, Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) yapmayı düşündükleri değişikliklere ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlarken,MEB ile ortak çalışacak aşamaya henüz gelinmediğini söyledi. Özcan, ''Onlarınki, öğrencinin her yıl lise 1, 2, 3 ve 4 yıllardaki gösterdiği performansın ortalamasının sene sonundaki bir imtihanla birleştirilmesi ve onun nota dönüştürülmesi şeklinde. Biz de İngilizlerin yaptığı gibi düşünüyoruz'' diye konuştu.

İngiltere'deki sistemde adaylara 12-13 konu verildiğini ve adayların bu konulardan istedikleri birkaçını seçerek sınava girdiklerini anlatan Özcan, kendilerinin de bu model üzerinde durduklarını ifade etti. Özcan, şöyle konuştu:

''12-13 konuda imtihan verelim öğrencilere, öğrenciler 5'ini seçsin imtihana girsin, hepsinden girmesin. Yerleştirme işini ÖSYM'ye verebiliriz, üniversiteye de yaptırabiliriz.

Her halde ikisini karıştırırız. Henüz net değil. Tek bildiğimiz şey sistemin kesinlikle değişeceği.''

''Bu sistemde öğrencinin hangi okuldan mezun olduğunun önemi kalmayacak mı?'' sorusuna Özcan, ''Ne alan kalacak ne katsayı, hepsi gidiyor. Tamamen başarıya odaklı bir sistem olacak. Çocuğun, 3 dersten veya her neyse lise 1, 2, 3 ve 4'teki başarısına dayanan bir sistem olması lazım'' yanıtını verdi.

Özcan, üniversitelerdeki her bölüm için adayların hangi derslerden veya konulardan başarılı olması gerektiğini üniversitelere soracaklarını belirterek, ''Onlar belirleyecek. Daha sonra bunları ÖSYM'nin kitapçığında yayınlayacağız'' dedi.

MEB'in öngördüğü sistem ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Özcan, şunları kaydetti:

''O da iyi bir sistem. Fakat orada ben bir şeye güvenmiyorum: Ortalama ağırlıklı puan konusu. Bu puanın hesaplanması konusunda... Ondan korkuyorum. Öyle olacağına, genel bir imtihan olsun, hiçbir sübjektif tarafı olmayan, öğrenci imtihana girsin, oradaki başarısına göre olsun, bu daha iyi.''

''Siz, tek sınav mı düşünüyorsunuz?'' sorusunu Özcan, ''Aynı üniversite sınavı gibi tek ama senenin her anında yapılabilir bir sınav düşünüyoruz. Böyle bir defada olmasın, aday onu 3-5 defa alabilsin. ÖSYM, bu imtihanları döndürsün istiyoruz'' diye yanıtladı.

Böyle bir sistemin teknik olarak uygulanıp uygulanamayacağının sorulması üzerine Özcan, ''ÖSYM uygulayabilir'' dedi.

Böyle bir sistemde sınavın Ankara'da yapılmasından yana olduğunu belirterek, daha sonra birkaç ile yaygınlaştırılabileceğini kaydetti.

''Bu durum tepki çekmez mi, Ağrı'daki bir aday buraya nasıl gelecek?'' sorusuna Özcan, ''Kastettiğim şey kontrollü olsun, kontrol edebileceğimiz iller olsun. Hakkari'deki sınavı ben kontrol edemem. O yüzden hakim olabileceğimiz Doğuda birkaç il, Orta Anadolu'da bir kaç il olabilir'' karşılığını verdi.

Özcan, yeni sistemin, ''İngiliz sistemi göz önünde bulundurularak, ülke koşullarına uygun bir sistem olmasını düşündüklerini'' kaydetti.

İngiliz sisteminde açık uçlu sorular da yöneltildiğinin belirtilmesi üzerine Özcan, ''Bazılarında açık uçlu sorular var. Sosyal alanında sorular açık uçlu zaten, test değil. Bizde eskiden uygulanan olgunluk sınavlarının aynısı. Mesela Tarihten 'şu savaşın etkilerini yazın' diyor. Hepsi test değil yani'' dedi.

''Yeni sistemde de öyle mi olacak'' sorusuna Özcan, ''Tabii. Onu kaldıran konularda hepsi açık uçlu olacak'' dedi.

Özcan, düşünülen değişikliğin ne zaman uygulamaya konulacağı konusunda da ''Gelecek yıl için olmasa bile, bu sefer alan ve katsayıları kaldırırız. Ona bir hazırlık olur. Evet, yetişmeyebilir, olmazsa bir sonraki sene geçeriz'' diye konuştu.

''Alan ve katsayıların kaldırılması halinde adaylar nasıl yerleştirilecek?'' sorusu üzerine Özcan, ''Aldığın puana göre yerleştirileceksin'' dedi.

AA
habervaktim
gökhankeven
Aktif Üye
Aktif Üye



Kayıt: 18 Eyl 2007
Mesajlar: 333
Konum: hayallerinde uçuyor

Üniversiteye giriş sistemi baştan aşağı değişiyor    12 May 2008, 16:36Alıntıyla Cevap Gönder

Alıntı:
'Bu sistemde öğrencinin hangi okuldan mezun olduğunun önemi kalmayacak mı?'' sorusuna Özcan, ''Ne alan kalacak ne katsayı, hepsi gidiyor. Tamamen başarıya odaklı bir sistem olacak. Çocuğun, 3 dersten veya her neyse lise 1, 2, 3 ve 4'teki başarısına dayanan bir sistem olması lazım'' yanıtını verdi.

artık meslek liselerinin önündeki engel kalksın.gerçekleşirse iyi olabilir.
ihtaner
Seçkin Üye
Seçkin Üye



Kayıt: 18 Oca 2008
Mesajlar: 701

Üniversiteye giriş sistemi baştan aşağı değişiyor    12 May 2008, 16:44Alıntıyla Cevap Gönder

desenize bürokrat çocukları üniversitelerin en süper bölümlerine sıkıştırılacak gerisinede kodamanların çocukları kalırsa ziraat muh veya gıda teknikerliği gibi ıvır zıvır bölümler oralarada garibim anadolu çocukları girecek ama bin birtürlü dertle sonu böyle görünüyor.Ha buraya yazıyorum sonu kayırma tanıdıklarını tıp tan tut adam gibi bölümlere sokuşturmaya gitmese ben bu haberden hiç bi b... anlamamışım demektir.
@lperen
Süper Üye
Süper Üye



Kayıt: 01 Arl 2007
Mesajlar: 1332
Konum: b.ö.T.E.f

Üniversiteye giriş sistemi baştan aşağı değişiyor    13 May 2008, 7:50Alıntıyla Cevap Gönder

Buradan kesin olarak çıkarılabilecek tek sonuç katsayı meselesinin ortadan kalkacağı galiba. Shocked
zotri
Aktif Üye
Aktif Üye



Kayıt: 07 Oca 2008
Mesajlar: 273

Üniversiteye giriş sistemi baştan aşağı değişiyor    13 May 2008, 8:02Alıntıyla Cevap Gönder

Sistem daha net degil hocalarim hemen uzerinde kamuoyu olusturup adamlari vazgecirmeyelim.. Aynı sistem ingilterede de kullanılıyormus.. ingiltire egitim konusunda biliyorsunuz tekel... International okullarda çalişan arkadaşlar bilir her turlu dokuman kitap , plan ingilizlerin....İnşallah hayırlısı olur diyelim..
memof1team
Aktif Üye
Aktif Üye



Kayıt: 09 Ksm 2007
Mesajlar: 335
Konum: Pursaklar/ANKARA

Üniversiteye giriş sistemi baştan aşağı değişiyor    14 May 2008, 16:17Alıntıyla Cevap Gönder

bu 2009'da geçerli olacak mı???
@lperen
Süper Üye
Süper Üye



Kayıt: 01 Arl 2007
Mesajlar: 1332
Konum: b.ö.T.E.f

Üniversiteye giriş sistemi baştan aşağı değişiyor    14 May 2008, 17:01Alıntıyla Cevap Gönder

memof1team yazmış:
bu 2009'da geçerli olacak mı???


@lperen yazmış:
Özcan, düşünülen değişikliğin ne zaman uygulamaya konulacağı konusunda da ''Gelecek yıl için olmasa bile, bu sefer alan ve katsayıları kaldırırız. Ona bir hazırlık olur. Evet, yetişmeyebilir, olmazsa bir sonraki sene geçeriz'' diye konuştu.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

  Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Eğitim Haberleri

             Üniversiteye giriş sistemi baştan aşağı değişiyor


 




page generation = 3.66155 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması