|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
hatice3478
Site Gezgini

Kayıt: 30 Arl 2007 Mesajlar: 79
|
| Türkiye-Hırvatistan maçi 20 Hzr 2008, 22:42 | |
| A Milli Takımımız'ın cuma akşamı Hırvatistan ile Euro 2008 oynayacağı çeyrek final mücadelesi 85 yıllık tarihindeki 451. maç olacak.
235'i resmi, 215'i özel maç olan geride kalan 450 mücadelenin 157'sinden galibiyetle ayrılan A Milliler, 107 maçta eşitliği bozamazken 186 kez sahadan boynu bükük ayrıldı. Ay yıldızlı ekibimiz bu maçlarda toplam 577 gol atarken, kalesindeki 694 gole engel olamadı.
2 takımın yarın yapacağı mücadele, tarihlerindeki 4. karşılaşma olacak. Geride kalan 3 maçın 2'sinde eşitlik bozulmazken 1 maçı Hırvatistan kazandı.Viyana sokakları bayram yeri gibi. Viyana'nın birçok yerinde maçı izlemek için özel alanlar oluşturuldu. Türk ve Hırvat taraftarlar arasındaki gerginliklere polis müsade etmiyor.
A Milli takım oyuncuları maçın oynanacağı stadda ter atıyor. Maç saatine dakikalar kaldıkça heyecan daha da üst dezeye çıkıyor.
Maçta ilk dakikalar
Karşılaşmanın ilk yarısının kimi bölümlerinde Türkiye, kimi bölümlerinde ise Hırvatistan'ın üstünlüğü vardı. Takımlar karşılıklı olarak rakip kalede tehlikeli ataklar geliştirmelerine karşın, ilk yarıda gol yollarında başarılı olamadılar.
5. dakikada Nihat'ın geri pasında topun gelişine Hamit'in yaptığı sert vuruşta, top yandan auta çıktı.
6. dakikada Sabri'nin hatalı pasında Srna topu kaptı ve altıpas içindeki arkadaşına çıkardı. Araya giren Mehmet Topal topu uzaklaştırdı ve tehlikeyi önledi.
18. dakikada Modriç'in ceza alanına yaptığı ortada, uzak direkteki Oliç'in topa yakın mesafeden vuruşunda, üst direkten dönen meşin yuvarlağa bu kez uygun durumda bulunan Kranjcar kafayla vurdu ve top üstten auta attı.
25. dakikada Kranjcar'ın sol taraftan ceza alanına yaptığı ortada, topa kaleci Rüştü, Oliç'ten önce müdahale ederek uzaklaştırdı.
34. dakikada Tuncay'ın ceza alanında düşürülmesinde hakem ''devam'' işareti verince, Fatih Terim, Hırvatistan Teknik Direktörü Biliç ile tartıştı.
38. dakikada Mehmet Topal'ın yaklaşık 35 metreden attığı sert şutta, meşin yuvarlak direği sıyırarak auta gitti ve maçın ilk yarısı 0-0'lık skorla tamamlandı.
İKİNCİ YARI
A Milli takım ikinci yarıya ilk yarıdaki kadro ile başladı. İlk atak rakip takımdan geldi.
48. Dakika rakibi ile mücadeleye giren Arda yerde kaldı. Hakem iki oyuncuyu da sarı kartla cezalandırdı.
50. Dakika Gökhan Zan'ın kafasından seken topta Rüştü tereddüt etti. Emre'nin uzaklaştıramadığı top kale çizgimiz üzerinden Hakan uzaklaştırdı.
52. Dakika Hırvatistan'ın kazandığı köşe vuruşunda defansımız topu uzaklaştırdı.
56. Dakika A Milli Takım rakip kaleye daha fazla çıkmaya başldı. Rakip ceza alanı önünde Kazım Kazım rakibi ile topa yükseldi. Hakim faulü aliyhimeze verdi.
57. Dakika A Milli Takım'da Uğur Boral oyuna girmek için hazırlanıyor.
58. Dakika golsüz geçildi.
60. dakika A Milli Takım'da Uğur Boral oyuna girerken Kazım Kazım saha dışına alındı.
62. Dakika A Milli takım köşe vuruşunu kullandı. Topa sahip olan kaleci ani atışı ile karşı atak başlattı. Hırvat Milli takımın pozisyonu ofsaytla sona erdi.
64. Dakika Hırvatistan'da Kranjcar oyundan alındı Petric oyuna girdi.
66. Dakika golsüz geçildi.
73. Dakika A Milli Takım'da Semih oyuna girmek için hazırlanıyor.
74. DakikaSabri'nin köşe noktasından çıkarmak istediği top rakip oyuncuların baskısı ile köşe vuruşuna dönüştü.
Köşe vuruşandan gelen topa Emre müdahele etti top kornere çıktı.
75. Dakika Mehmet Topal oyundan alındı Semih oyuna girdi.
84. Dakika Hırvatistan'ın kazandığı serbest vuruşta ceza alanı önünde barajı aşan kavisli topa son anda Rüştü yumruğu ile müdahale etti. Topu kornere çeldi.
85. Dakika A Milli takım rakip sahadan serbest vuruş kazandı. Hamit kullandı barajdan seken topu uzaklaştırdılar.
90. Dakika golsüz geçildi. Uzatmalar oynanıyor. Rüştü üst üste kritik kurtarışlar yaptı. Ani gelişen ataklarımızda rakip sahada yeterince etkili olamıyoruz.
Maçın normal süresi golsüz sona erdi. Şimdi uzatmalar oynanacak.
alıntıdır... | |
|
|
 |
hatice3478
Site Gezgini

Kayıt: 30 Arl 2007 Mesajlar: 79
|
| Türkiye-Hırvatistan maçi 20 Hzr 2008, 23:04 | |
| UZATMA DAKİKALARI
95. dakikada A Milli Takım Tuncay topla ceza alanına girdi korner çizgisinden topu kale içine gönderdi. Kalici son anda topu kornere çeldi.
Köşe vuruşundan gelen topu Hırvatistan defansı uzaklaştırdı.
97. Dakika Bu kez Arda ceza alanı önünde rakibi ile mücadelede yerde kaldı. Hakem oyunu devam ettirdi.
100. Dakikada Semih ceza alanı içine girdi topla buluştu son hareketi yapamayınca rakip defans topu uzaklaştırdı.
102. Dakika ceza alanı önünde Tuncay topla buluştu önünü boşalttı sert vurdu top direği yalayarak auta çıktı.
Uzatmada ilk devre golsüz sona erdi.
alıntıdır... | |
|
|
 |
@lperen
Süper Üye


Kayıt: 01 Arl 2007 Mesajlar: 1332 Konum: b.ö.T.E.f |
| Türkiye-Hırvatistan maçi 20 Hzr 2008, 23:17 | |
| Geçmiş olsun. Geldiğimiz gibi dönüyoruz.  | |
|
|
 |
@lperen
Süper Üye


Kayıt: 01 Arl 2007 Mesajlar: 1332 Konum: b.ö.T.E.f |
| Türkiye-Hırvatistan maçi 20 Hzr 2008, 23:17 | |
| | Allah'ım olmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Helal Semih. | |
|
|
 |
@lperen
Süper Üye


Kayıt: 01 Arl 2007 Mesajlar: 1332 Konum: b.ö.T.E.f |
| Türkiye-Hırvatistan maçi 20 Hzr 2008, 23:18 | |
| | Bakalım penaltılarda ne olacak? | |
|
|
 |
hatice3478
Site Gezgini

Kayıt: 30 Arl 2007 Mesajlar: 79
|
| Türkiye-Hırvatistan maçi 20 Hzr 2008, 23:21 | |
| Uzatmanın ikinci devresi başladı. Son onbeş dakika oynanıyor. A Milliler uztmanın ikinci devresine de etkili girdi.
107. Dakika rakibi ile girdiği mücadele sonrası Emre Aşık sarı kart gördü.
120. Dakika rakip atakta Rüştü kalesini terketti rakip oyuncu kale sahasının içine topu gönderdi ve top boş kalemizle buluştu.
alıntıdır... | |
|
|
 |
hatice3478
Site Gezgini

Kayıt: 30 Arl 2007 Mesajlar: 79
|
| Türkiye-Hırvatistan maçi 20 Hzr 2008, 23:21 | |
| | insallah aliriz maçi | |
|
|
 |
hasari
Süper Üye


Kayıt: 03 Eyl 2007 Mesajlar: 4133 Konum: 7/24 Burası...!!! |
| Türkiye-Hırvatistan maçi 20 Hzr 2008, 23:24 | |
| | Sonuç ne oldu?............... | |
|
|
 |
rguneri
Seçkin Üye


Kayıt: 15 Mar 2007 Mesajlar: 460
|
| Türkiye-Hırvatistan maçi 20 Hzr 2008, 23:24 | |
| | Hadi rüştü....... | |
|
|
 |
@lperen
Süper Üye


Kayıt: 01 Arl 2007 Mesajlar: 1332 Konum: b.ö.T.E.f |
| Türkiye-Hırvatistan maçi 20 Hzr 2008, 23:25 | |
| | Penaltılarda 1-0 öndeyiz. | |
|
|
 |
hasari
Süper Üye


Kayıt: 03 Eyl 2007 Mesajlar: 4133 Konum: 7/24 Burası...!!! |
| Türkiye-Hırvatistan maçi 20 Hzr 2008, 23:26 | |
| | Penaltıyaaaa devam.............. | |
|
|
 |
@lperen
Süper Üye


Kayıt: 01 Arl 2007 Mesajlar: 1332 Konum: b.ö.T.E.f |
| Türkiye-Hırvatistan maçi 20 Hzr 2008, 23:26 | |
| | Penaltılarda 2-1 öndeyiz. | |
|
|
 |
|
|