|
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) |
|
| | Yazar | Mesaj |
|---|
muallimim
Tecrübeli Üye

| Turk-Eğitim-Sen: SINIF GEÇMEDE ÖĞRETMEN ETKİSİ ARTIRILMALIDIR 11 May 2008, 5:01 | |
| http://www.turkegitimsen.org.tr/modules.php?name=News&file=article&sid=887
SINIF GEÇMEDE ÖĞRETMEN ETKİSİ ARTIRILMALIDIR
Kamuoyuna da yansıdığı üzere MEB Orta Öğretim Genel Müdürlüğü, Orta Öğretim Sınıf Geçme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağını Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın onayına sunmuş bulunmaktadır.
Halen yürürlükte olan uygulamada en fazla iki dersten zayıfı olan öğrenciler bir üst sınıfa sorumlu geçebilirken, sözkonusu taslak bu sayıyı altıya çıkarıyor. Ayrıca üç dersten başarısız olan öğrencilerin girebildiği ortalama yükseltme sınavına, yeni düzenlemeyle sınırsız giriş hakkı tanınacaktır.
Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınıf geçme yönetmeliğinde yapacağı değişikliğe eğitim çalışanlarından büyük tepki geldi. Ortaöğretimde sınıf geçme sisteminde değişikliğe gidilmesinin gerekli olduğunu düşündüklerini belirten Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sınıf geçme sisteminde öğretmenin etkisinin azaltılmasının ise önemli olumsuz sonuçlar doğurabileceğine işaret etti. Koncuk, “Siz sınıf geçme sisteminde, öğretmenin öğrenci üzerindeki etkisini sıfırlarsanız, eğitim-öğretimi bir karmaşaya sürükleyebilirsiniz. Yeni sınıf geçme sistemi, öğrencinin, öğretmenin etkisini hissedeceği şekilde yeniden düzenlenmelidir. Aksi halde verilecek eğitimden verim alınamayacak ve başarı düzeyi yükseltilemeyecektir. Öte yandan, öğretmen etkisinin azaltılmasıyla eğitim ortamında disiplinsizliklerin önüne geçilemeyeceği ve şiddet vakalarının artacağı da unutulmamalıdır.” şeklinde uyarıda bulundu. Koncuk ayrıca, Bakanlığın eğitimcilerin iyi niyetli uyarılarını ve gerçek ihtiyaçları göz önüne almasını beklediklerini ifade etti. | | |
|  | rusensahin
Süper Üye

| Turk-Eğitim-Sen: SINIF GEÇMEDE ÖĞRETMEN ETKİSİ ARTIRILMALIDIR 11 May 2008, 6:59 | |
| | Merak etmeyin yakında liselerde artık öğretmenler değil müdürler öğrencilerden dayak yiyecekler... Bu duruma düşürdüler bizi... Adamın zaten sınav ders kaygısı yok bi de sınıfta kalmayacağını öğrenirse vay öğretmenlerin haline... | | |
|  | tamram
Süper Üye

| Turk-Eğitim-Sen: SINIF GEÇMEDE ÖĞRETMEN ETKİSİ ARTIRILMALIDIR 11 May 2008, 7:00 | |
| | yajında ilköğretimlere dönecez herhalde. | | |
|  | kadirb78
Site Gezgini

| Turk-Eğitim-Sen: SINIF GEÇMEDE ÖĞRETMEN ETKİSİ ARTIRILMALIDIR 11 May 2008, 7:54 | |
| vurun abalıya biz öğretmenlerden ne istiyo bunlar yahuu.
devlet kademesinin en iyi çalışan personeli MEB personelidir ama en az hakka sahip olan, toplumda değerini günden güne yitiren(yitittirilen), öğretmenler bizler bu gidişle okullarda sadece bekçilik yapacaz.
Sonumuzu hiç aydınlık göremiyorum??? :  | | |
|  |
| |
 | | 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) |
page generation = 0.19942 seconds, sql queries = 14
|
Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir. |
|
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır. |
|
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir. |
Bilişim Teknolojileri
E_OKUL
Eğitici Formatör Öğretmen
iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması
|