|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
polwert
Seçkin Üye

| tefmi , bötemi? 28 Tem 2008, 11:28 | |
|
 |
 |
olaya para açısından bakıyorsan tef.rahatlık açısından böte.ama meslek liselerinde fazla boş yer yok.sen mezun olana kadarda iyice azalır.sonra böteliler gibi ilköğretime atanırsın |
Evet çok güzel açıklamış...Böte gibi atanır zamanı gelince veya denk gelirse tef gibi atanırsın...  | |
|
|
 |
mustafaakinci
Aktif Üye

| tefmi , bötemi? 28 Tem 2008, 11:30 | |
| kesinlikle tef derim ben tef mezunuyum memleketime atanmak için düz lise çok pişmanım tüm işler size kalır idare vs. ve öğrenci pek dinlmez sizi dersin bir ciddiyeti yok tayin hakkım dolduğu gibi meslek liselerine tayin isteyecem ve meslek lisesinde en fazla 3 sınıfla muhattap oluyorsunuz ama ilk öğretim ve düz lisede ise hemen hemen okulun tüm öğrencileriyle muhatap olmak zorunda kalıyorsunuz. bide bunun ekonomik kayıpları cabası düz lisede veya ilköğretimde en fazla 18 saat ekders yani maaş+450 civarı laırsınız ama meslek lisesinde ise maas+900+tef tazminatı 70 ytl alırsınız bide en önemlisi öğretmen olduğunuzu meslek lisesinde hatırlarsınız. meslek lisesinde virden fazla bilgisayar öğretmeni olduğu için tüm işler sizede kalmaz aklıma gelenler bunlar  | |
|
|
 |
tabu
Aktif Üye

Kayıt: 23 Tem 2007 Mesajlar: 247 Konum: Karaman-Eskişehir |
| tefmi , bötemi? 28 Tem 2008, 11:49 | |
| Ben şuan bötede okuyorum ama kesinlikle tef diyorum okurken biraz zorlanırsın ama daha iyi bi bilgisayar eğitimi alırsın, ben puanım bi çok tef i tuttuğu halde okurken zorlanmayım derslerim ağır olmasın diye böte yi seçtim ama şimdiki aklım olsaydı tef i seçerdim. Bi şey daha var bilgisayar derslerimizin azlığından dolayı açıkcası böte teflerin ağzında sakız olmuş durumda, tefe git kendini kurtar diyorum  | |
|
|
 |
semacik
Site Gezgini

| tefmi , bötemi? 28 Tem 2008, 11:51 | |
| Kesinlikle TEF...Tef e git,hem özel sektör adına hem de öğretmenlik adına şansın olsun..
Ayrıca Tef ler arkadaşların da belirttiği gibi Böte lerin bütün haklarına sahip.. Ve bir de artıları var üstüne.. | |
|
|
 |
fahrican
Seçkin Üye

|
| tefmi , bötemi? 28 Tem 2008, 11:58 | |
| | Eğer meslek lisesi çıkışlıysan TEF yazmanı öneriyorum. Meslek Lisesi mezunu değilsen TEF teki Elektronik, Kontrol ve Programlama derslerinde zorlanırsın. Öğretmenlik düşünüyorsan TEF ler daha avantajlı , şimdiki uygulamada BÖTE mezunlarının atanabildiği her yer + Meslek Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezlerine de TEF mezunları atanabiliyor. 4-5 yıl sonra atamaların ve uygulamanın ne durumda olacağını şimdiden kestiremiyoruz. Tanıdığım bilgisayar öğretmenlerinin en büyüğü 35 yaşında, bir defa atanan 25 yıldan önce emekli olamayacağı için bir süre sonra bilgisayar öğretmeni alımıda sıfıra yaklaşacak. | |
|
|
 |
Hacker

| tefmi , bötemi? 28 Tem 2008, 12:00 | |
| güzel kardeşim öğretmen olacaksan git BÖTE oku kafan rahat olsun. elin ayağını lehim havyası ile yakmadan geceleri rahat uyuyarak okulunu bitirirsin.
Ben TEf mezunuyum pişman değilim ancak senin konumun için 4 yıl sonrasının mezunu yani meslege girecegin yıl 2012 ki ben 2004 mezunuyum şu anda bile meslek liseleri dolu bulundugum ilde merkezde 2 tane eml var ve ileriye dönükte 20 yıla kadar norm açılmayacak gibi
yani yine ilköğretimde çalışacaksan mantıklısı rahatça BÖTE oku kafan rahat olur...
olaya birazdan şu yönden bak elektroniği sevmiyorsan TEF bitmez...
haberin olsun... | |
|
|
 |
fucar07
Aktif Üye

| tefmi , bötemi? 28 Tem 2008, 12:00 | |
| | Bende bir BÖTE li olarak bu ayrıma kızsamda TEF diyorum. | |
|
|
 |
thegardener
Aktif Üye

Kayıt: 09 Ağu 2007 Mesajlar: 364 Konum: Sakarya<-->Erzincan |
| tefmi , bötemi? 28 Tem 2008, 12:02 | |
| | evet tef maddi acidan daha iyi. Meslek lisesine atanirsan 20 saat maas karsiligi + 39 saate kadar ek ders alma sansin var. o da 2000 YTL yi asiyor. ancak ilkogretime atanirsan sanirim maximum 1500 ytl civariymıs maaslar. ama ilkogretimde rahat edersin. meslek lisesinde yıpranırsın. (tabi okuldan okula degisir bu) | |
|
|
 |
bilgisayarhocam
Aktif Üye

|
| tefmi , bötemi? 28 Tem 2008, 12:11 | |
| | kesinlikle TEF daha avantajlı. Daha fazla ek ders ücreti alabiliyorsun. Ama ilköğretim ve liselere atanamıyorsun. sadece meslek teknik liselere atama oluyor. | |
|
|
 |
mustafaakinci
Aktif Üye

| tefmi , bötemi? 28 Tem 2008, 12:14 | |
|
 |
 |
Ama ilköğretim ve liselere atanamıyorsun. sadece meslek teknik liselere atama oluyor. |
hayır hocam tüm kurumlara atanabiliryorsun ben tef mezunuyum düz lisedeyim | |
|
|
 |
mkalkan
Seçkin Üye

| tefmi , bötemi? 28 Tem 2008, 12:15 | |
| okuması zordur, dersleri ağırdır, bilgisayar mühendisliğinden hiç bir farkı yoktur, tüm okullarda derse girebilirsin, tabiki tef'tir.  | |
|
|
 |
mustafaakinci
Aktif Üye

| tefmi , bötemi? 28 Tem 2008, 12:24 | |
| | orası öle dersler biraz zor özllikle elektronik ağırlıklı ders fazla | |
|
|
 |
|
|