|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
yadigartbaykal
Yeni Üye

|
| Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 11 Eyl 2008, 22:07 | |
| Sevgili arkadaşlar stajyerliğimin ilk 2 haftası branşımızı çözmekle geçti, daha da sürecek gibi görünüyor neyse..
Şimdi öncelikli sorum; 1-8 basamakları; doğru anlamış mıyım?
1. ile 8. sınıf arasında seçtiğimiz bir sınıfa düzeyine göre 2 basamak seçerek dersi işleyeceğiz.
örneğin zümre toplantı örneklerine dayanarak söylüyorum;
çoğu arkadaş 4. sınıf 1. dönem için 1. basamak ; 2.dönem için de 2. basamağı seçmiş;
benim sorum şu: yıllık planlarda 1. ve 2. basamak da eylülden hazirana kadar yayılmış.
sınıf defterine hangisini yazacağız? yoıksa piyasadaki planlar hatalı mı? yardımcı olur musunuz?
Yadigar Baykal
75.yıl Diştaş İ.Ö.O
Mut/Mersin | |
|
|
 |
Türkiye58
Süper Üye

| Re: Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 11 Eyl 2008, 22:11 | |
|
 |
 |
Sevgili arkadaşlar stajyerliğimin ilk 2 haftası branşımızı çözmekle geçti, daha da sürecek gibi görünüyor neyse..
1. ile 8. sınıf arasında seçtiğimiz bir sınıfa düzeyine göre 2 basamak seçerek dersi işleyeceğiz.
çoğu arkadaş 4. sınıf 1. dönem için 1. basamak ; 2.dönem için de 2. basamağı seçmiş;
benim sorum şu: yıllık planlarda 1. ve 2. basamak da eylülden hazirana kadar yayılmış.
sınıf defterine hangisini yazacağız? yoıksa piyasadaki planlar hatalı mı? yardımcı olur musunuz?
Yadigar Baykal
75.yıl Diştaş İ.Ö.O
Mut/Mersin |
hocam bence yanlış anlamışsınız ama dedğinizde olabilir ama yapmayın bence ama. Kitap sıkıntısı olur uğraşırsınız. mesela 8. sınıfa 6.basamağı seçin ve sene sonuna kadar devam edin o basamakta yani her sınıf için uygun bir basamak seçciniz. illaki tüm basamakları seçmek zorunda değilsiniz. mesela ben
4. sınıf 2. basamak
5. basamak 3. basamak
6. ==> 4. basamak
7==>5.basamak
8.sınıf==>6 basamağı seçtim
geçen sene bizlerde böyle tereddütlüydük ama en güzeli bu bence. ayrıca planlarıda bu sitede bulabilirsiniz. | |
|
|
 |
SoNMeZ
Aktif Üye

| Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 11 Eyl 2008, 22:16 | |
| hocam ben de iki haftalık stajyerim. ve herkesin kafasıına göre yaptığını farkettim.ama en önemli yanlış anlama şu olur bence. bir sınıfa iki değil sadece bir basamak seçiyoruz ve her iki dönem de onu işliyoruz. zaten kitaplar gelmiştir farkettiyseniz bir sınıfa iki kitap birden gelmiyor. kitap çok önemli değil ama her yıl tek basamak işleneceğini gösterir. onu da seviyeye göre siz seçersiniz. bu yıl zaten geçen yılki düzne göre gelmiştir okulunuza. seneye siz belirlersiniz basamakları.
umarım anlatabildim. | |
|
|
 |
yadigartbaykal
Yeni Üye

|
| Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 11 Eyl 2008, 22:31 | |
| hocam ilginçtir öğretmen kılavuz kitapları elime ulaştı fakat mebin gönderdiği 1'den 8. sınıfa kadar olan kitap poşetlerinin hiç birinde bt kitabı yoktu. yani neredeyse bt kitabı verilmiyor diyecektim, o kadar farklı bir ders statüsüne girmişki. Ama daha oturaklı gibi.
Neyse zümre toplatısını ben de o şekilde yapiim hem daha rahat olur. Ama yine de bu siteden indirdiğim zümre toplatı tutanağından bir ibareyi kopyalıyorum aşağıya;
7-7- Yıllık planlar sınıf seviyelerine göre her dönem 1 basamak işlenecek şekilde hazırlanmasına karar verildi. Buna göre;
- 4. sınıflar 1. ve 2. basamağı
- 5. sınıflar 3. ve 4. basamağı
- 6. sınıflar 4. ve 5. basamağı
- 7. sınıflar 5. ve 6. basamağı
- 8. sınıflarda ise 6. basamak işlenmiş olacak. | |
|
|
 |
SoNMeZ
Aktif Üye

| Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 11 Eyl 2008, 22:42 | |
| bir sınıfa 2 basamak seçsek dönem arasında ikinci kitap mı gelecek sizce?
ya da öğrencilerin elindeki kitabı 1. dönem işleyelim ikinci dönem de kafadan işleriz ??herhalde bu anlama geliyor iki basamak seçmek
neyse hocam zaten bence de karışık bu konu. benim okulda şu şekilde
4. sınıflar 1. basamak
5. sınıflar 2. basamak
6. sınıflar 3. basamak
7. sınıflar 5. basamak
8. sınıflar 6. basamak.
tüm öğrencilerin kitabı da bu şekilde dağıtıldı. bunu basamakları da geçen yıl derse ücretli giren öğretmen belirlemiş ve 4. basamağı beğenmediği için çıkarmış  | |
|
|
 |
yadigartbaykal
Yeni Üye

|
| Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 11 Eyl 2008, 22:42 | |
| bi sorum daha olacak hemen sıcağı sıcağına;
öğretmen klılavuz kitaplarında ders kitaplarından sayfalar var;
madem istediğimiz basamağı seçecez; 4. sınıfa hangi kitabı gönderecekler örneğin 3. basamağı göndermişler ama ben 2. basamakta kanaat kıldım?
Ayrıca dediğim gibi örneğin öğretmen kılavuz kitabındaki 5. basamakta bulunan ders kitabı sayfaları hangi sınıfın ders kitabı? onu neye göre göndermişler? bana gelmediği için tam bi karşılaştırma imkanı bulamadım
umaroım anlıyorsunuzdur beni.
ilginiz için çok teşekkürederim
başarılar | |
|
|
 |
yadigartbaykal
Yeni Üye

|
| Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 11 Eyl 2008, 22:45 | |
|
ya peki bana ders kitapları neden gelmedi?  | |
|
|
 |
SoNMeZ
Aktif Üye

| Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 11 Eyl 2008, 22:45 | |
| diğer okullarda neye göre gönderiliyor bilemem ama bizde idare geçen yılki öğretmenin isteğine göre basamakları bildirmiş meb de ona göre kitap göndermiş. siz de öğrenci kitapları gelince hangi basamak gelirse kılavuzdan ona göre takip edersiniz.
umarım kitaplar gecikmez çünkü bu haliyle çok karışık. en azından bizim gibi yeniler için | |
|
|
 |
yadigartbaykal
Yeni Üye

|
| Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 11 Eyl 2008, 22:52 | |
| evet gerçekten çok karışık. neyse yarın da toplantı var teşekkür ederim hocam yardımlarınız için, yalnız benim aklımda hala şu çift basamak var, şu zümre toplantılarını hazırlayan arkadaşlar sınıf defterine ne yazdıklarını paylaşsalardı en azından bizim için de tecrübe olurdu.
Teşekkür ederim.
İyi geceler.. | |
|
|
 |
laurona
Seçkin Üye

|
| Re: Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 11 Eyl 2008, 22:53 | |
|
 |
 |
 |
 |
Sevgili arkadaşlar stajyerliğimin ilk 2 haftası branşımızı çözmekle geçti, daha da sürecek gibi görünüyor neyse..
Yadigar Baykal
75.yıl Diştaş İ.Ö.O
Mut/Mersin |
hocam bence yanlış anlamışsınız ama dedğinizde olabilir ama yapmayın bence ama. Kitap sıkıntısı olur uğraşırsınız. mesela 8. sınıfa 6.basamağı seçin ve sene sonuna kadar devam edin o basamakta yani her sınıf için uygun bir basamak seçciniz. illaki tüm basamakları seçmek zorunda değilsiniz. mesela ben
4. sınıf 2. basamak
5. basamak 3. basamak
6. ==> 4. basamak
7==>5.basamak
8.sınıf==>6 basamağı seçtim
geçen sene bizlerde böyle tereddütlüydük ama en güzeli bu bence. ayrıca planlarıda bu sitede bulabilirsiniz. |
hocam bende sizin gibi seçtim eğer basamaklar hafif kalırsa ki bu sınıfına göre değişiiyor ileriki basamakardan konularda işliyorum her 6. sınıf her seviyede olmuyo ama en güzeli bencede bölesi | |
|
|
 |
SoNMeZ
Aktif Üye

| Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 11 Eyl 2008, 23:00 | |
|
 |
 |
evet gerçekten çok karışık. neyse yarın da toplantı var teşekkür ederim hocam yardımlarınız için, yalnız benim aklımda hala şu çift basamak var, şu zümre toplantılarını hazırlayan arkadaşlar sınıf defterine ne yazdıklarını paylaşsalardı en azından bizim için de tecrübe olurdu.
Teşekkür ederim.
İyi geceler.. |
rica ederim. keşke aklımıza takılan hiç birşey kalmasa ama durum karışık biraz. iki basamağı bir yılda işleyen arkadaşlar varmış. ama sırrını pek anlayamadım | |
|
|
 |
yadigartbaykal
Yeni Üye

|
| Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 11 Eyl 2008, 23:12 | |
| arkadaşlar elcevap
bazı zümre tutanaklarını incelediğimde bir sınıfta için 2 basamağın birden seçildiğini görüyorum.
Örneğin 4.sınıf için 1. dönem 3. basamak ve 2. dönem 4. basamaklar diyor.
oysaki yıllık planları inceleyecek olursak hem 3. basamak hem de 4. basamak tüm sezona yayılmış yani hazirana kadar.
Böyle olunca çelişki olmuyor mu?, sınıf defterine hangisini yazacağız?
Ayrıca seçilen basamağa göre mi ders kitabı geliyor, örneğin ben 4. sınıfa 2. basamağı değil de 1. basamağı seçersem ne olur? ona göre mi kitap gelir?
kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama yarın toğlantı var da;
1.den 8e kaadar hiç bir sınıfn ders kitabı da yok ortada ne yapabilirim diye böyle araştırıyorum işte  | |
|
|
 |
|
|