|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
SoNMeZ
Aktif Üye

| Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 11 Eyl 2008, 23:17 | |
| siz seçtiğiniz basamağı idareye bildirirsiniz onlarda ona göre kitap ister.
ve bence hairan a kadar olan yıllık planları kullanmak en mantıklısı. hiç çelişkiye düşmeye gerek yok. yani sınıd defteri açısından. | |
|
|
 |
seko86
Yeni Üye

|
| Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 12 Eyl 2008, 11:50 | |
| | Arkadaşlar bende dün ücretli çalışmaya başladım 4,5,6,7,8. sınıfların derslerine gircem.Ben sizin bu anlattığınız durumu bilmiyodum ben her basamak o sınıfı ifade ediyo sanıyodum.Okula 6,7,8 basamak öğretmen kitabı gelmiş ona baktım fakat dersi nasıl işleyeceğimi anlamış değilim.Mesela 6. basamakda veri tabanı oluşturma demiş ama bi açıklama görmedim bu veritabanını nerde oluşturacağız hangi program açıkcası anlamadım ben kitabı.Yardımcı olurmusunuz | |
|
|
 |
Yeni Üye

| Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 12 Eyl 2008, 12:08 | |
| şöyle mi yapsanız örneğin 7.sınıf;
p.point e gireceğiz
öncelikle 4. basamaktaki "bilgilerimi" sunuyorum
daha sonra 6. basmaktaki "bilgilerimi sunuyorum" üniteleri
işlenirse bir sınıfta p.point bitiyor!
her basamaktan sınıfın seviyesine ve ihtiyacına uygun bişeyler seçilse ve plan oluşturulsa | |
|
|
 |
missilver
Site Gezgini

|
| Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 12 Eyl 2008, 12:25 | |
| arkadaşalr geçen yılın sonunda siz seviyeleri belirlersiniz idarede ona göre kitap seçer. ama yeni atananlar ve okul değiştirenler gelen kitaplarla yetinmeli yada kitapsız ders işlemeliler. basamakları seviyeye göre siz seçersiniz. bir yılda tek basamak olabileceği gibi iki basamak da olabilir. ama bence geçen yıl
4. sınıflar 1. basamak
5. sınıflar 2. basamak
6. sınıflar 3. basamak
7. sınıflar 5. basamak
8. sınıflar 6. basamak
bu basamaklar seçilmişse bu yıl bu basamaklar seçilmemeli. çünkü geçen yılın 7. sınıfları 4 basamaktaki becerilere sahip oldukları için 5. basamak seçilmiş olabilir. fakat sizin bu yılki 7leriniz geçen yıl 6.sınıfta 3.basamak seviyesindeydiler ve bu seviyeyi öğrendiler hemen onları 5e çıkaramazsınız. ben de şimdiki okuluma geçen yıl şubatta geldim. benden önce ki öğretmen her sınıfa denk gelen basamağı seçmişti ben de öyle devam ettim ve tahmin ettiğim kadar zor olmadı bence siz de deneyebilirsiniz. yani 6.sınıf 6basamak, 7.sınıf 7.basamak,8.sınıf 8.basamak. ben bu yılda böyle seçtim ve derslerim gayet zevkli geçiyor. | |
|
|
 |
evrim0626
Site Gezgini

|
| Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 29 Eyl 2008, 17:52 | |
| | bende yeni atandım kitapları sınıfa göre zannedip istemişler herhalde yani 4.sınıfa 4.basamak 5.sınıfa 5.basamak şeklinde faklat 8.basamakta web sitesi ve programlama var. bt labı öğrenci sayısına göre yeterli değil tecrübelilerlşe konuştum herkes 7 ve 8 i işleme hocam dedi çocuklar anlamıyorlar. bende zaten kitapları incelediğimde 2 basamak altını işlemeyi uygun gördüm. yani 4lere 2.basamak 5 lere 3. 6 lara 4.basamak. 4 ve 5 lkerde 2 saat olunca süre fazla geliyor ondada çocukların bilgisayar korkusunu yenmeleri için serbest bırakıyorum herkesi takip ediyorum sırayla yaptıklarını bilişim oyunları oynuyorlar.başta .ocuklar monitorun ışığı yanınca korkuyorlardı şimdi rahatladılar ileriki haftalarda da bişiler bulacaz artık 2.saat için ama bu basamaklar bence yeterli şimdilik çocukların kitapları işlenmiyecek ama zaten bilgisayar kitaptan işlenmez diye düşünüyorum | |
|
|
 |
acapunco
Aktif Üye

|
| Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 30 Eyl 2008, 19:03 | |
| | Herkes bir ya da 2 alt basamağı işliyor ama merak ediyorum ders saatlerini nasıl ayarlıyorsunuz? Ben kendı basamaklarını verıyorum cocuklara ama bazı konuları cıkarıyorum veritabanı konusu gibi. 4. sınıflar içinde 1 2 3 ve 4 ten karısık bı yıllık plan yaptım. | |
|
|
 |
YusufULUCANLAR
Yeni Üye

|
| Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 28 Ekm 2008, 15:32 | |
| | Arkadaşlar daha önce hiç BT dersi olmayan (ya da olup da o ders yapılmayan) okulda sınıflar için hangi basamağı kullanmak iyi olur. Ben tün sınıflar için 1. basamağı seçtim.4. ve 5. sınıfların bilgisayar bilgisi 6.,7.,8. sınıflardan biraz daha iyi. Doğru mu yaptım bilmiyorum. Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim..... | |
|
|
 |
masterkartall
Site Gezgini

Kayıt: 07 Eyl 2008 Mesajlar: 54 Konum: İstanbul - Pendik |
| Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 28 Ekm 2008, 17:34 | |
| | Hoca herkes kafasına göre yapıyor ya. Ben de her sınıfa kendi basamağını işliyorum 4'lere 4. basamak 5.'lere 5. basamak 6.'lara 6. basamak şeklinde. Bir standardı yok sanırım bunun | |
|
|
 |
vikvik
Aktif Üye

|
| Stajyer Öğretmenler İçin BT dersi karmaşası.. 28 Ekm 2008, 20:55 | |
| ben 4.sınıflara 1.ve 2.basamak
5.sınıflara 1.ve 2.basamak
6.sınıflara 2.ve 3.basamak
7.sınıflara 2.ve 3.basamak
8.sınıflara 3.ve 4.basamak seçtim yıllık plandada her dönem 1 basamak bitecek şekilde ayarladım 2.dönem kitap gelmez ben kitapları topladım derste dagıtıyorum dersten sonra topluyorum:) | |
|
|
 |
|
|