Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Mevzuat-Yönetmelik

Stajı okulda yapacaklar 3 günün haricinde 1 gün daha mı yapacaklar?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
muallimim
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Stajı okulda yapacaklar 3 günün haricinde 1 gün daha mı yapacaklar?    21 May 2008, 20:18Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar, ben çpl de çalışıyorum. Öğrencilerin hiç birisinin işletmeye staja gitmemesine hepsinin okulda yapmasına karar verdik.

Müdür yardımcısı çerçeve öğretim programında 24 saat olarak görünen işletmelerde beceri eğitimi dersinin haricinde çocukların her hafta 8 'er saat daha ders(staj) yapması gerektiğini ve bu her haftaki derslerin toplamının 300 olacağını söylüyor. Ama bence zaten okulda bunlar meslek dersi olarak toplam 29 saat görecekler ve 24 saati staj yerine geçecek ve ayrıyeten yapmalarına gerek yok. Ben bunu söyledim.

Sonra dedi ki eskiden işletmeye gitmeyenler her hafta (ya da o her haftanın toplamı sene sonunda 160 lık saatlik telafi olarak) staj yapıyordu. Ama bence o zaman şu vardı: İşletmeye gidenler haftada 3 gün gidiyordu. Okuldakiler atölye dersini haftada 2 gün yapıyordu. Okuldakilere extradan verilen eğitim o farkı (1 günü) kapatmak içindi. Yani şu anda okuldakiler atölye dersini 3 gün yapacaklarına göre arada fark kalmıyor ve telafi de söz konusu olmaması gerekir.

Yani sormak istediğim şu: Haftalık 35 saat dersin haricinde çocukların staj için haftasonunda okula gelmesine gerek kalacak mı?

Sizler nasıl ayarladınız staj meselesini? Okulda yapacak olanlar extradan 1 gün daha mı yapacaklar haftalık 35 saatlik dersin haricinde?
muallimim
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Stajı okulda yapacaklar 3 günün haricinde 1 gün daha mı yapacaklar?    22 May 2008, 8:00Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar cevap yok mu?
adnan54
Site Gezgini
Site Gezgini

Stajı okulda yapacaklar 3 günün haricinde 1 gün daha mı yapacaklar?    22 May 2008, 8:16Alıntıyla Cevap Gönder

kız tekniğin sayfasında yeni bir yazı yayınlandır. Umarım faydalı olur.
http://ktogm.meb.gov.tr/dokumanlar/staj.pdf
muallimim
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Stajı okulda yapacaklar 3 günün haricinde 1 gün daha mı yapacaklar?    22 May 2008, 8:28Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam aynı yazı etogm de de yayınlandı. Biz inceledik zaten onu inceledikten sonra başladı tartışma. Bence artık okulda yapacaklar extradan bir gün daha gelmemeli ama idare diyorki extradan bir gün daha gelecek. Eskiden geliyordu diyor. Ama eskiden gelmesi extradan değildi. telafi amacıyla idi. Staja giden 3 gün yapıyordu. Diğer okulda 2 gün atölye dersi görüyordu. aradaki bir günü kapatmak için geliyordu. Fakat o extradan gibi görünüyor idareciler tarafından.
shnbrs
Aktif Üye
Aktif Üye

Stajı okulda yapacaklar 3 günün haricinde 1 gün daha mı yapacaklar?    22 May 2008, 8:59Alıntıyla Cevap Gönder

merhabalar hocam,
bende tam staj işleri ile uğraşıyorum ama yazılanlardan bir şey anlamadım. biz bütün öğrencilerimize staj yaptırıyoruz. bildiğiniz gibi toplamda 300 saat staj yapması lazım ki öğrenci mezun olabilsin. yeni yönetmilkte 10.sınıfın yazında 100 saat, 11.sınıfın yazında 200 saat yaz stajı yapacaklar. işletmelerde beceri eğitimine(kışın 3 gün işyeri 2 gün okul) sadece EML öğrencileri gidebiliyor ve bu öğrencilerin aslında yaz stajı yapmasına gerek yok. sene sonuna kadar 3 gün işyerine gittikleri için zaten 300 saati fazlasıyla dolduruyorlar. ama biz sene içinde herhangi bir problem yaşarlarsa mezuniyet durumlarında proıblem olmasın diye herkese ayz stajı yaptırıyoruz. ayrıca sene içi derslere de stajın faydası olduğu için her yaz staj yaptırıyoruz.
sizin dedğiniz telafi dersi filan ben anlamadım. bildiğim atölye sadece kültür dersleri ve bir iki meswlek dersi için okula gelecekler. diğer tüm zamanlarda işletmelere gidecekler.
adnan54
Site Gezgini
Site Gezgini

Stajı okulda yapacaklar 3 günün haricinde 1 gün daha mı yapacaklar?    22 May 2008, 9:00Alıntıyla Cevap Gönder

hoca mokul vermiş olduğunuz telafi eğitimidir. Bu bakımdan staj yerine geçmez. Satj için extradan öğrencilerim 160 veya 300 saat eğitime tabi tutulması gerekir.
asker öğrtmen iken malatyada öğrencilerden 8 tanesini sataja gönderememiştir. bunlara sataj günleri okulada ders verdik. Ayrıca eğitim öğretim sonunda bulnlara 160 saat çevrede bulunan işletmelerde 160 saat ücretsiz staj yaptırdık. İşletme bulamasaydık okulda yaptıracaktık.
Zaten yeni yazıda diyor ki satj yapmayana diplama düzenlenemez ve birincilik için ele alınmaz. Eğer sizin düşündüğünüz gibi olsaydı yazıda bu maddenin olmaması gerekirdi.

şu anki okulmda ise stajyeri bulma sonumuz olmadığından tam olaya hakim değilim. ama yukarıdaki gibi olması gerekiyor.
shnbrs
Aktif Üye
Aktif Üye

Stajı okulda yapacaklar 3 günün haricinde 1 gün daha mı yapacaklar?    22 May 2008, 9:25Alıntıyla Cevap Gönder

biz de staj yeri problemi olduğu için okulda da yaz stajı yaptırıyoruz. 2 gurup öğrenci okulda kalacak. 1.gurup 8 öğrenci bir öğretmen, 2.gurup 8 öğrenci bir öğretmen. birinci gurup 11.sınıflar olduğu için 140 saat okulda yapacak, ikinci gurup 10.sınıflar olduğu için 100 saat okulda yapacak. başındaki öğretmen de staj süresi kadar ücret alacak.
tamram
Süper Üye
Süper Üye

Stajı okulda yapacaklar 3 günün haricinde 1 gün daha mı yapacaklar?    23 May 2008, 23:54Alıntıyla Cevap Gönder

sta saatinin okul içisi okul dışısı olmaz ki haftada 24 saat ister okulda göster ister dışarda çnemli olan sta süresini tamamlaması.
sultancemrek
Yeni Üye
Yeni Üye

Stajı okulda yapacaklar 3 günün haricinde 1 gün daha mı yapacaklar?    15 Hzr 2008, 23:31Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar ben eml öğretmenin benim bir kaç sorum var yazın staj yapan öğrenci işletmelerde beceri eğitimi görecekmi

Eğer görmek zorundaysa neden yazın staj yaptırıyoruz

eger görmek zorunda değilse 12 sınıfta bu cocuklara kac saat okulda ders vereceğiz
kumruli
Aktif Üye
Aktif Üye

Stajı okulda yapacaklar 3 günün haricinde 1 gün daha mı yapacaklar?    16 Hzr 2008, 0:15Alıntıyla Cevap Gönder

bizim müdür ne yapacagını hiç bilmiyor

yarın öğrencileri okual cağırmış ama

bi de ben formatörüm.. okulun kendi öğretmeni de askerde
mygold
Aktif Üye
Aktif Üye

Stajı okulda yapacaklar 3 günün haricinde 1 gün daha mı yapacaklar?    16 Hzr 2008, 17:03Alıntıyla Cevap Gönder

http://etogm.meb.gov.tr/duyuru/2008_45.pdf
adresindeki genelgeyi okuyun sevgili arkadaşlar bu yeni yayınlandı ve konuyu çok güzel anlatıyor. işletmede meslek eğitimi yapan öğrenci yani 12. sınıfta haftanın 3 günü işletmeye giden öğrenci yaz stajını yapmış sayılıyor. işletmede meslek eğitimi yapmayıp tüm dersleri okulda gören teknik ve anadolu teknik öğrencileri yazın staj yapıyor. meslek ve anadolu meslek ise 12. sınıfta 3 gün işletmeye gideceğinden yaz stajına tabi değil.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Mevzuat-Yönetmelik

Stajı okulda yapacaklar 3 günün haricinde 1 gün daha mı yapacaklar?

page generation = 0.68637 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)