|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
realcriminal
Site Gezgini

|
| stajerliğim bitmeden askere gitmek istiyorum 02 Oca 2008, 22:49 | |
| arkadaşlar ben 28 ağustos 2007'de muğla'da kadrolu olarak göreve başladım. 2008 ağustosta askere gitmek istiyorum. zaten 2008 - 31 temmuza kadar tecilliyim. ama 1 ay farkla stajerliğim kalkmıyor. askerden gelince kalkar nasılsa diyordum. bugün müdüre bi yazı gelmiş. Yazı şöyle:
"Okulunuzda görev yapan Ahmet Erdem 31 Temmuz 2008'a kadar tecillidir. 31 temmuzdaan sonra askerliğe sevk işlemleri başlayacaktır ama ilgili kişinin o tarihte stajyerliği kalkmadığı için askerliğini tecil ettirmesi gerekiyor. bunun için diplomanın ve nüfus cüzdanının onaylı fotokopisini ve de dilekçeyi müdürlüğümüze gönderiniz."
müdür akşam aradı beni hocam sen en iyisi stajyerliğini kaldır ondan sonra git askere bak memur olamazsın ondan sonra dedi. doğru mu bu arkdaşlar. ben 2008 ağustosta askere gitsem gelince 1-2 ay daha görev yaptıktan sonra stajyerliğim kalkmaz mı? memuriyetim tehlikeye mi girer? arkadaş ben askere gitmek için uğraşıyorum onlar göndermemek için uğraşıyorlar.
bu konuda bilgisi olan var mı? belgeleri göndermesem askere gitsem? ben tecil ettirmek istemiyorum ki. stajyerliği kalkmadan askere gidenler var duyuyorum.
ne yapmam gerek sizce?
yardımcı olursanız çok sevinirim...
En son realcriminal tarafından 02 Oca 2008, 23:20 tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi | |
|
|
 |
mutlucan
Seçkin Üye

Kayıt: 09 Nis 2007 Mesajlar: 569 Konum: Mut-Mersin -- Kahramanmaraş |
| stajerliğim bitmeden askere gitmek istiyorum 02 Oca 2008, 23:01 | |
| | hocam 2009 da stajerliğin çoktan kalkmış olur... | |
|
|
 |
ergin_tastan
Seçkin Üye

Kayıt: 01 May 2007 Mesajlar: 544 Konum: Ankara - Askerden Öğretmen |
| stajerliğim bitmeden askere gitmek istiyorum 02 Oca 2008, 23:05 | |
| hocam 2009 ağustosta askere gidebilirsin sen gittikten sonra da müdür teklifini yapar.Yönetmeliğe göre göreve başlandıktan 11 ay sonra teklifin yapılabilir. Ama daha erken olmaz.Sana tavsiyem müdürüne sıkı sıkı tembihle teklifini yapsın.
Rahat olabilirsin çoğu arkadaşım bu şekilde gitti. | |
|
|
 |
ccaaggllaarr
Aktif Üye

Kayıt: 07 Ksm 2007 Mesajlar: 249 Konum: orda Burda Her yerde |
| stajerliğim bitmeden askere gitmek istiyorum 02 Oca 2008, 23:08 | |
| vallabenim bildiğim kadarıyla gidebiliyorsun ama stajyerlik süren uzuyor. mesela ağustosun ilk haftasında celb döneminde gittin diyelim ama hala stajyersin ağustosun son haftası başlma tarihi olarak kabul edersek o kadar daha stajyer görünüyorsun.. benim bildiklerim bunlar.
AMA YİNEDE SOR SORUŞTUR DERİM BEN
| |
|
|
 |
realcriminal
Site Gezgini

|
| stajerliğim bitmeden askere gitmek istiyorum 02 Oca 2008, 23:21 | |
| | arkadaşlar kusura bakmayın yukarıdaki mesajda hep 2009 yazmışım. aslında 2008 yazcaktım. ama siz anlamışsınız zaten derdimi. ordaki 2009 ları düzelttim ve 2008 yaptım. kusura bakmayın... | |
|
|
 |
ersun
Site Gezgini

|
| stajerliğim bitmeden askere gitmek istiyorum 02 Oca 2008, 23:23 | |
| | hocam 2009 tarihini yanlışmı yazdın benmi yanlış anlıyorum agustos 2008 de stajerliğin kalkar bir yıl sonra askere gideceksin ne ilgisi var anlamadım 2008 31 temmuzda gideceksende eğer bir müdürle 8 ay çalışmışsan o müdür stajerliğini kaldırabilir tabiki isterse bu yönetmeliği iyi takip et ona göre hareket edersin | |
|
|
 |
realcriminal
Site Gezgini

|
| stajerliğim bitmeden askere gitmek istiyorum 02 Oca 2008, 23:32 | |
| | ersun hocam haklısın yanlış yazmışım. 2008 yazacağıma 2009 yazmışım kusura bakmayın.. düzelttim az önce. ama bugün müdürle konuştum. ara tatilde temel ve hazırlayıcı eğitimi alacakmışım. daha sonra uygulamalı eğitim varmış okulda. o da 5 ay sürüyormuş. mart sonu gibi başlayabiirmişim uygulamalı eğitime. nisan-mayıs-haziran-temmuz-ağustos. yani ağustos sonu 5 ay bitiyor. ben ağustos başı askere giderim. yani stajyerliğim kalkmaz... | |
|
|
 |
grapegate77
Aktif Üye

| stajerliğim bitmeden askere gitmek istiyorum 02 Oca 2008, 23:35 | |
| öğretmenim sen stejyerliği kafana takma. eğer askerliği aradan çıkarmak istiyorum diyorsan git sana kimse mani olamaz. eğer hizmetiçi eğitimleri tamamlamışsan ne önemi var. ki stajyerler'in kafası daha rahattır, boşver.
eğer gitmeye karar verirsen, askerlik şubesine erken müracaatta bulunman lazım. | |
|
|
 |
realcriminal
Site Gezgini

|
| stajerliğim bitmeden askere gitmek istiyorum 02 Oca 2008, 23:45 | |
| | hizmetiçi eğitimleri ara tatilde alacağım. ben 2008 ağustosta hemen gitmek istiyorum. müdür korkuttu memuriyetin tehlikeye girer falan dedi. neyse peki ne zaman başvurmam gerekiyor askere ağustosta gitmek için... | |
|
|
 |
mdulgar
Yeni Üye

|
| stajerliğim bitmeden askere gitmek istiyorum 06 Oca 2008, 16:45 | |
| | hocam eğer gitmek istiyorsan gidebilirsin. bende aynı senin durumundaydım 1 yıl önce şimdi askerdeyim. hiç bi işlem yapmazsan zaten 2008 ağustosta gidersin askere. döndüğündede stajerliğin kalkar. memuriyetinede bişey olmaz merak etme.... | |
|
|
 |
mrsduzcelee
Aktif Üye

| stajerliğim bitmeden askere gitmek istiyorum 08 Oca 2008, 10:06 | |
| hocam bir bayan öğretmenim ama staj dosyamı bugün teslim ettim. buna da bakmıştım. buyrun sorunuzla alakalı yönetmelik aşağıda
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK
ASKERLİK DURUMU
Madde 40- Aday memurlarının adaylık süresi içinde silah altına alınmaları durumunda terhislerinden sonra göreve başlamalarını müteakip durumlarına uygun eğitim programına dahil ederek kalan eğitimleri 38. Maddede belirtilen şartlarda tamamlattırılır.
EKSİK EĞİTİMİN TAMAMLATTIRILMASI
Madde 38- Belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebeplerle ders saati olarak belirlenen her programın 1/5’ine devam edemeyenlerin eksik eğitimlerini, eğitim programı bütünlüğü içinde tamamlattırılır. | |
|
|
 |
usare
Aktif Üye

| stajerliğim bitmeden askere gitmek istiyorum 08 Oca 2008, 10:12 | |
| | hocam arkadaşların da dediği gibi istersen gidersin, gelince stajerliğin kalkar. Zaten senin 31 temmuz a kadar tecilin varsa, aralık ta alırlar seni sanırım. o zamana kdar da stajerliğin kalkar. ama asker öğretmen olamazssın aralıkta gidersen. Valla ben stajerliğm kalktıktan sonra gtimiştim. Bana bu uygundu. Sana ne uyar onu bilemem. | |
|
|
 |
|
|