|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
kurnazf
Site Gezgini

| Stajer Bİlgisayar öğretmenleri sıkıntılarınız? 14 Eyl 2007, 16:32 | |
| | Merhaba ben yeni atandım 2007 mezunuyum ticaret lisesine atadılar okuldaki tek bilgisayar branş öğretmeni benim ama sadece 15 saat dersim var muhasebe grubu öğretmenleri nasıl olduğunu henüz anlamadığım bir şekilde bilgisayar derslerine giriyorlar. Hiç ek dersim yok ben de olsun istiyorum bir arkadaşım başka okuldan öğretim süreci başladıktan bir ay sonra ders aldığını yazmış bunu nasıl yapabiliyoruz. Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim... En kısa sürede lütfen. Gittiğim okuldaki hocalardan birisi bu şekilde dışarıdan ders alıyormuş ona sordum okullardan gelip isterler saatlerin uygun olursa gidersin demişti. Doğruluk derecesi nedir bilmiyorum.. | |
|
|
 |
yildizz07
Yeni Üye

|
| Stajer Bİlgisayar öğretmenleri sıkıntılarınız? 19 Eyl 2007, 15:32 | |
| | benim için en büyük sorun müdürün bana saatlerimi alacak idari işler vermesi:( | |
|
|
 |
Hacker

| Stajer Bİlgisayar öğretmenleri sıkıntılarınız? 19 Eyl 2007, 15:55 | |
|
 |
 |
Merhaba ben yeni atandım 2007 mezunuyum ticaret lisesine atadılar okuldaki tek bilgisayar branş öğretmeni benim ama sadece 15 saat dersim var muhasebe grubu öğretmenleri nasıl olduğunu henüz anlamadığım bir şekilde bilgisayar derslerine giriyorlar. |
böyle şeyleri duydukça tüylerim diken diken oluyor ve öğretmenlikten meslekten herşeyden nefret ediyorum....
İnsanlıktan nasibini almamış bir insan bunu yapabilir ancak. Branşında öğretmen dururken başka branşa senin dersinin verilmesi...
Bunların bu öbür tarafta yeri yokta burda nolacaklar onu merak eder oldum...
Bende öğretmenliğe ilk başladıgımda sen stajersin dediler ve 1 ay hiç derse girmedim. okuldaki 17 saat derse asker öğretmen olan arkadaş giriyordu. nasıl bir duygu oldugunu çok iyi iblirim bunun. Öğretmenlik hevesinin kursagında kalması desem tam olarak değil... yok yok tanımı yok bunun yaşamak gerekir...
Yok arkadaşlar bu iş böyle çözülmez.. ek ders maddiyat ortadan kalkmadan olmaz bu iş. böyle gelmiş böylede gidecektir bence.
Stajersiniz hocam bunu yapabilirler. hatta hiçte ders vermeyebilirler. bu yönetmelğin değişmesi lazım bence.
Benim tavsiyem sizde Gıcık olun... işinizi en iyi yapmaya öğrencileri için en iyisini yapmaya gayret edin. iş okul yada idareyle ilgili bişey oluncada elinizden gelenin en kötüsü için kendinizi zorlayın. okulun web sayfasıdır sudur budur kesinlikle ilgilenmeyin.
Bu durumun meslek hayatınızda size çok çey kazandıracağına inanıyorum. MEB teşkilatını çok çabuk tanıyacak ve mesleğinize kısa zamanda hakim olacağınıza inanıyorum.
Meslek hayatınızda başarılar. | |
|
|
 |
beraa
Yeni Üye

|
| Stajer Bİlgisayar öğretmenleri sıkıntılarınız? 26 Arl 2007, 19:27 | |
| 3 ay önce bilgisayar öğretmenliğine başladım ömrümden ömür gitti sanki.. Elimden geldiği kadar herşeyi yapmaya çalıştım idare bana kendilerini peşimden koşturduğumu söyledi üzerime ilköğretimin ve lisenin bilgisayarlarını zimmetlediler onların sorumluluğu bana kaldı sandalyeler yamuldu onlar bana kaldı :S Herşeyden sıkıldım artık  | |
|
|
 |
özygt
Aktif Üye

| Stajer Bİlgisayar öğretmenleri sıkıntılarınız? 26 Arl 2007, 19:54 | |
| Ben 29 ayrı şubede şubede derse giriyorum.yaklaşık 1500 öğrencim var.Sadece çok şımarık öğrencileri tanıyabiliyorum.labdaki projektör doğru düzgün göstermiyo ışık gücü çok düşük.Netup kurdum ağda problemli çoğu bilgisayarı görmüyo.Her hafta en az 2 bilgisayarda arza çıkıyo hepsinde de farklı farklı sorunlar ders işlemek için başlarda çok uğraşıyoordum.Baktım olmuyo yavaş yaşaş salmaya başladım .Her işleyemiyorum genelde .Okulda tüm sınıflarda bilgisayar var.Onlarında problemi oluyo sık sık diğer öğretmenler dersin ortasın da çağırıyolar.
Ya benim en çok sinir olduğum şey okulda bir tane memur var.bir önceki milli eğitim müdürünün şöförüymüş m. eğitim müdürü giderken bizim okulda memur yapmış adam pek bilgisayardan anlamıyo onun işleri de hep bana kalıyo stajeriz ya biz de bişey diyemiyoruz.Memur bey de akşama kadar odasında çay sigara içiyo iddia,at yarışı oynuyo youtuba giriyo vakit geçirmeye çalışıyo.
Valla ne yapıyım katlanmaya çalışıyom  | |
|
|
 |
yasarcan
Aktif Üye

| Stajer Bİlgisayar öğretmenleri sıkıntılarınız? 01 Oca 2008, 21:07 | |
| 1 ders saati çok az insanın kafası dönüyo arkadaşlar öğrencilerin adlarını ezberleyememekten şikayet etmiş bense hangi sınıflara girdiğimi bile daha ezberleyemedim benim durumum daha vahim sanırım
bu arada diğer arkadaşların yorumlarını okudumda halime şükrettim doğrusu bana stajer olduğumu bile hissettirmediler açıkçası. sanırım idare ile alakalı birşey bu. hatta bana o kadar çok yardımcı oluyorlarki çok rahatım o konuda.
biraz ağırdan alın arkadaşlar ya stajyersiniz ama öğretmensiniz siz yaw haklarınızı iyi bilin diyaloglarınızı iyi kurun. sabredin | |
|
|
 |
nagehan
Site Gezgini

|
| Stajer Bİlgisayar öğretmenleri sıkıntılarınız? 01 Oca 2008, 21:16 | |
| 
En son nagehan tarafından 18 Şub 2008, 14:49 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi | |
|
|
 |
yasarcan
Aktif Üye

| Stajer Bİlgisayar öğretmenleri sıkıntılarınız? 01 Oca 2008, 21:21 | |
| ders saatlerinde idari işleri yapmak zorunda değilsiniz sizin insiyatifinize kalmış bir durum. ders saatlerinde resmi olarak o sınıfta olmanız gerekiyor ya çocukların başına birşey gelse müdür bey o zaman sorumluluğu alırmıymış bir sorun kendilerine..
size bir çözüm sizi çağırdıklarında beş dakkaya geliyorum deyiverin birkaç dakika sonra zaten unutuyorsunuz benim günlerim böle geçiyo tamam tamam geliyorum....
bir süre sonra alışıyo herkes merak etmeyin
siz bilgisayar öğretmenisiniz ya okulun bir numarasısınız bunu kullanın lütfen,
düşündüğünüz zaman tüm işler size bakıyo hantal memurların yapamadıklarını saniyeler içinde yapabilirsiniz, ben birisinin bir işini yaptımı çaylar kahveler pastalar
işinizde en iyisi olun arkadaşlar o zaman sizi el üstünde tutarlar.. | |
|
|
 |
alibeyhan
Aktif Üye

|
| Stajer Bİlgisayar öğretmenleri sıkıntılarınız? 01 Oca 2008, 21:47 | |
| | ilköğretim ve meslek liselerinde farklı durumlar var...ben ilköğretimdeyim bu yıl geçen yıl eml de çok rahattık ama yorucuydu...bu yıl iö daha kalabalık | |
|
|
 |
huseyinbilal
Aktif Üye

|
| Stajer Bİlgisayar öğretmenleri sıkıntılarınız? 10 Hzr 2008, 17:12 | |
|
 |
 |
Merhaba ben yeni atandım 2007 mezunuyum ticaret lisesine atadılar okuldaki tek bilgisayar branş öğretmeni benim ama sadece 15 saat dersim var muhasebe grubu öğretmenleri nasıl olduğunu henüz anlamadığım bir şekilde bilgisayar derslerine giriyorlar. Hiç ek dersim yok ben de olsun istiyorum bir arkadaşım başka okuldan öğretim süreci başladıktan bir ay sonra ders aldığını yazmış bunu nasıl yapabiliyoruz. Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim... En kısa sürede lütfen. Gittiğim okuldaki hocalardan birisi bu şekilde dışarıdan ders alıyormuş ona sordum okullardan gelip isterler saatlerin uygun olursa gidersin demişti. Doğruluk derecesi nedir bilmiyorum.. |
hocam burdada muhasebe öğretmenleri var yeni maaş karşılığı girilmesi gereken dersleri arasında ofis programları, bilgisayarda yazı, bilgisayarlı muhasebe ve bilgisayar öğretmeni yoksa bilgi iletişim teknolojileri derslerine giriyorlar
gözümüz aydın | |
|
|
 |
yadigartbaykal
Yeni Üye

|
| Stajer Bİlgisayar öğretmenleri sıkıntılarınız? 07 Eyl 2008, 11:57 | |
| sanırım bi çözüm bulamadınız
Ortalık Tilki kaynıyor, siz de olun, yapacak bişi yok.
Ve elinizden geldiğince küçük okullarda çalışın, daha sağlıklı, daha dinlendirici
Saygılar.. | |
|
|
 |
masterkartall
Site Gezgini

Kayıt: 07 Eyl 2008 Mesajlar: 51 Konum: İstanbul - Pendik |
| Stajer Bİlgisayar öğretmenleri sıkıntılarınız? 08 Eyl 2008, 22:18 | |
| tilki güzel fikir  | |
|
|
 |