Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Sözleşmeli Öğretmenler

Sözleşmeli Öğretmenlik İptal Yolunda

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
YazarMesaj
Secret
Aktif Üye
Aktif Üye

Sözleşmeli Öğretmenlik İptal Yolunda    26 Hzr 2008, 17:43Alıntıyla Cevap Gönder

Eğitim Sen’in Başvurusu Üzerine Sözleşmeli Öğretmenlik İptal Yolunda! - 2008-06-24 Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç ın açıklaması.

Danıştay 12. Dairesi, 2006/4033 esas sayılı dosyasından verdiği 7 Mayıs 2008 tarihli kararla sendikamızın açtığı Milli Eğitim Bakanlığının “Sözleşmeli öğretmenlik” konulu 4.7.2006 günlü, 2006/58 sayılı genelgesinin iptali ve bu genelgenin dayanağı olan 657 sayılı yasanın (değişik) 4/B maddesine eklenen “Milli Eğitim Bakanlığında norm kadro sonucu ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla kapatılamaması hallerinde öğretmenlerin” ibaresinin anayasanın 6., 7., 10., 11., 70. ve 128.maddesine aykırılığına ilişkin iddiamızı haklı bularak Anayasa Mahkemesine yürürlüğün durdurulması istemli iptal başvurusunda bulunduğu davada istemimizi kabul etmiş ve Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunmaya karar vermiştir.

Anayasa Mahkemesi’nin Eğitim Sen’in iddialarını haklı bularak, sözleşmeli öğretmenliği iptal etmesi durumunda, hem binlerce sözleşmeli öğretmenin kadroya alınmasının önü açılacak, hem de böylesi bir karardan sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak bütün öğretmen atamalarının sadece kadrolu olarak yapılması zorunlu hale gelecektir.

Danıştay 12. Dairesi’nin kararında Anayasa Mahkemesi karar verinceye kadar uyuşmazlığın esası hakkında karar verilmesinin beklenmesine karar verildiği belirtilmiştir. Bu karardan sonra Milli Eğitim Bakanlığına düşen görev yargılama bitinceye kadar sözleşmeli öğretmen alımını durdurmak ve tüm öğretmen atamalarını kadrolu olarak yapmasıdır. Eğitim-öğretim düzeninin aksamaması, doğabilecek mağduriyetlerin önüne geçmek için sorumlu davranış bunu gerektirir. Çünkü Anayasa Mahkemesi’nin söz konusu yasa hükmünün yürürlüğünü durdurma kararı veya iptal kararı vermesi durumunda her yıl sözleşmesi yenilenen sözleşmeli öğretmenlerin kararın verildiği tarihten sonra sözleşmelerinin yenilenmesinin dayanağı kalmayacaktır. Bu aşama da doğabilecek sorunları en aza indirgemek için akılcı tutum Milli Eğitim Bakanlığının söz konusu sorumlu davranışı göstermesidir.

Eğitimin vazgeçilmez unsuru öğretmenlerdir. Eğitimin niteliği, öğretmenin niteliği ile doğru orantılıdır. Öğretmenlik mesleği düzenlilik ve süreklilik gerektirdiğinden, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin mevcut çalışma koşulları ile öğrencilere faydalı olabilmesi mümkün değildir. Bu ve benzeri nedenlerle, bütün öğretmenler kadrolu ve iş güvencesine sahip olarak atanmak ve çalıştırılmak zorundadır. Aksi takdirde bu uygulamadan en büyük zararı yine eğitim sistemimiz ve milyonlarca öğrenci görecektir.

Eğitim Sen olarak, Anayasa Mahkemesi’nin eğitim-öğretim düzeni ve eğitim emekçileri açısından konunun önemine uygun bir yargılama yapacağına yürekten inanıyoruz. Beklentimiz bu yargılamanın bir an önce sona erdirilerek, yürürlüğün durdurulması, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi ve bundan sonra tüm öğretmen atamalarının kadrolu olarak yapılmasıdır.

Umarım en kısa zamanda bu adeletsizlik ortadan kalkar..
riverocean
Site Gezgini
Site Gezgini

Sözleşmeli Öğretmenlik İptal Yolunda    27 Hzr 2008, 5:20Alıntıyla Cevap Gönder

bizden tamamiyle vazgeçmesinler de
alpi
Aktif Üye
Aktif Üye

Sözleşmeli Öğretmenlik İptal Yolunda    27 Hzr 2008, 9:55Alıntıyla Cevap Gönder

peki biz askerde iken olursa yararlanabilirmiyiz biliyorsunuz bu agustosta mecbur gidiyoruz acaba sözleşmelileri kadroya alırsalar askerden sonra bizde gecermiyiz bilgisi olan arkadaşar yorum yazarsanız sevinirim
BaRaNaY
Site Gezgini
Site Gezgini

İnşallah bu gereksiz ayırım ortadan kalkar...    27 Hzr 2008, 13:37Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar imza kampanyasına destek verlimm... Sesimizi duyuralım....
http://www.adaletistiyoruz.com/imza/index.php?git=index&sayfa=1
Bizler hakkımızı aramalıyız... Idea [/b]
bilgisayarci_st
Site Gezgini
Site Gezgini

Sözleşmeli Öğretmenlik İptal Yolunda    27 Hzr 2008, 18:05Alıntıyla Cevap Gönder

alpi yazmış:
peki biz askerde iken olursa yararlanabilirmiyiz biliyorsunuz bu agustosta mecbur gidiyoruz acaba sözleşmelileri kadroya alırsalar askerden sonra bizde gecermiyiz bilgisi olan arkadaşar yorum yazarsanız sevinirim

evet aynen bende bunu soruyorum bir bilgisi yada bir duyumu olan varsa burada bizleree açıklarsa sevinirim....

ben ilçe milli eğitim müdürüyle konuşutuğumda bana sen istifa etmiyorsun sadece ücretsiz izin alıyorsun dolayısıyla sen halen kadrolu olarak burada görevlisin dedi gelince eğer kadro olursa ki ben zannetmiyorum dedi sende direkt olarak geçersin dedi ama başka duyan varsa yazarsa sevinirim.....

teşekkürler, hakkımızda hayırlısı....
bilgisayarci_st
Site Gezgini
Site Gezgini

Sözleşmeli Öğretmenlik İptal Yolunda    27 Hzr 2008, 18:06Alıntıyla Cevap Gönder

riverocean yazmış:
bizden tamamiyle vazgeçmesinler de

kardeş o biraz zor gibi verilen haklar geri alınamaz dan yırtıyoruz gibi ama bellide olmaz burası türkiye alışltılarda hani uzatmalarda gol olayına bize son saniye golüde atabilirler mi ne dersiniz.......... Laughing
Secret
Aktif Üye
Aktif Üye

Sözleşmeli Öğretmenlik İptal Yolunda    27 Hzr 2008, 19:27Alıntıyla Cevap Gönder

hocam eğer sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçirme durumu olursa hakkınız saklı kalır.
evet askere gidecek arkadaşlar istifa etmiyorsunuz sadece ilişkinizi kesiyorsunuz.

Bu kadar karamsar olmayın, tek derdiniz bu olsun:)
rose_tek
Yeni Üye
Yeni Üye

Sözleşmeli Öğretmenlik İptal Yolunda    31 Ağu 2008, 14:18Alıntıyla Cevap Gönder

umarım dava lehimize sonuçlanır pek umudum yok ama...
BaRaNaY
Site Gezgini
Site Gezgini

Sözleşmeli Öğretmenlik İptal Yolunda    01 Eyl 2008, 12:01Alıntıyla Cevap Gönder

insallah hayırlısı olsun rabbşm yradımcımız olsun Smile
tanes
Aktif Üye
Aktif Üye

Sözleşmeli Öğretmenlik İptal Yolunda    02 Eyl 2008, 9:46Alıntıyla Cevap Gönder

Valla sendikalar bu sözleşme konusunu kullanıyo gibi geliyo bana, hepsi el atıyo güya ama bi sonuç yok, icraat görelim, ondan sonra yaparız yorumumuzu
muhammed
Aktif Üye
Aktif Üye

Sözleşmeli Öğretmenlik İptal Yolunda    02 Eyl 2008, 10:15Alıntıyla Cevap Gönder

İnşallah dava kabul edilir ve bu saçmalık son bulur...
ayhangunes
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Sözleşmeli Öğretmenlik İptal Yolunda    08 Eyl 2008, 16:20Alıntıyla Cevap Gönder

Dosyaya Ait Bilgiler
Dairesi ONİKİNCİ DAİRE
Davacılar EĞİTİM VE BİLİM EMEKÇİLERİ SEN
Davalılar MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI (MEB)
Genel Evrak Yıl - No 2006-85833
Esas Yıl - No 2006-4033
Davanın Türü İPTAL DAVASI(1.DERECE)
Davanın Konusu ATAMA

Geldiği Yer BOŞ
Geldiği Yer Esas Yıl - No -
Geldiği Yer Karar Yıl - No -
Geldiği Yer Temyiz Yıl - No -
Bölgeden Gönderme Tarihi
Daireye Geliş Tarihi 04/08/2006

İstem YOK
İstem Sonucu -
YD ile ilgili İstem VAR
YD ile ilgili İstem Sonucu YD RET

İDDK İtiraz No 2007 552
İDDK İtiraz Sonucu -
YD İtiraz ile ilgili İstem VAR

Dosyanın Son Aşaması Tekemmülde

Karar Sonucu
Karar Tarihi
Karar Yıl - No
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Sözleşmeli Öğretmenler

Sözleşmeli Öğretmenlik İptal Yolunda

page generation = 0.33399 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması