Arkadaşlar bu konuda pek bir netlik yok acikcasi. Şu an eğer ki af geldiyse bu sözleşmeli öğretmenleri de kapsiyor mu acaba. Gördüğüm kadarıyla Sözleşmeli / Kadrolu gibi bir ifade geçmediği için bana sözleşmelileride kapsar gibi geliyor, ki mantıklı olanda bu bence. Belkide yönetmelik yayinlandiği tarihte henüz kadrolu olmadiğimiz için af olayi bize null dönecek xd
4 b li diye yer yer söyluyorlar hocam.. madde 31 de (6) Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (B) bendi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak geçirilen süreler zorunlu çalışma süresinden sayılır.
** 4B SÖZLEŞMELİ** kadroya geçtikten sonra bu şekilde olur diyor.. yani meb 70 bin sözleşmeli ve bu sene alacakları 10+30 bin öğretmene bu yeni yönetmeliği uygulayacak..şartlar bu! diyecek..
hocam bu benim anladigim kadariyla daha sonraki yillar icin de konulmuş bir ibare gibi geldi bana. Af olayi varsa, geçirilen sürenin pek bir önemi kalmiyor zaten. benim merak ettiğim, misal 2. yilindaki bir sözleşmeli öğretmenin zorunlu hizmetten muaf tutulmasi ya da ynetmelik yayin tarihinden sonra kadrolu olacagi icin zorunlu hizmete tabi tutulmasi. keza zorunlu hizmet bölgesinde olmayan sözleşmeli öğretmenler için de.
benim söylediğimde o hocam zaten yani bir daha sözleşmeli almayacaz sözleşmeliler kadroya geçecek diyorlardı o yuzden böyle bişey koymuş olabilirler. birde aynı okulunda kadroya geçemeyebilir bu da var..bencede yönetmelik yayın tarihinden sonra kadroya geçtiği için sözleşmeli arkadaşlar zorunlu hizmete tabi olacaklar. sözleşmeli olarak zorunlu hizmet yerinde 2 yıl çalışanın süresi sayılacak..benimde anladım bu..ayrıca ücretlilerede puan verecekleride yazıyor. benzer mantıkla.
1.)arkadaşlar atama ve yerdeğiştirme başkanlığının aradım sözleşmelilerinde muaf olduğunu söyledi haziran atamasına başvuracağımı söyledim bu durumda da muaf olacağımızı belirtti yakın zamanda da kılavuz yayınlayacaklarını söylediler tel:03124131562
Alıntı:
2.)Arkadaşlar ben de hemen şimdi aradım Atama ve Yer Değiştirme Başkanlığını..
Telefona cansız bir sesle bir bayan baktı.
Kendisine Atama ve yer değiştirme Başkanlığı mı diye sordum
Evet dedi.
Size bugün yayınlanan ve özellikle de muafiyet ile ilgili soru sormak istiyorum dedim ve
Ben sözleşmeli öğretmenim ve 1. bölgede görev yapıyorum. Biz sözleşmeli öğretmenleri de kapsıyor mu bu AF diye sordum,
Bayan da EVET dedi. Bazı kesimlerden bizi kapsamadığı ve zorunlu hizmet yükümlüsü olmadığımız için kadroya geçirildiğimizde rotasyona uğrayacağımız söyleniyor, dedim.
Bayan hemen sözümü keser gibi HAYIR, SÖZLEŞMELİ de KAPSIYOR merak etmenize gerek yok dedi.
Müsterih olun.. dileyen arayıp kendisi de sorabilir, tatmin ve emin olmak için.
şeklinde arayanlar var. ki benimde şahsi görüşüm ve mantıklı olacağini dusundugum de bu sekilde. Sözleşmeli geçen sürenin zorunlu hizmetten sayılmasi muhabbeti de bence ilerki yillarda olurda sözleşmeli alirsak durumunda oluşacak belirsizliği ortadan kaldirmak için konulmuş olabilir. Umarim bir an önce bu belirsizlik te kesin bir şekilde ortadan kalkar.
Şu mantiga göre böyle olmasi gerekiyor hocam: 2005'te sözleşmeli olmaya razı olup istediği yere giden arkadaş kadroya geçirilip zorunlu hizmete giderken 2009'da atan kadrolu arkadaş muaf kalacak. (kadroya geçmekten doğacak yükümlülük) bu terslik bence.
Hangi mantığa göre muaf demiş acaba o bayan... Çok merak ettim...
Sözleşmeli zaten zorunlu çalışma yükümlüsü değil... Yükümlü olmadığı şeyden nasıl muaf olacak merak ediyorum...
ben de böyle düşünüyorum...
yönetmelik çıkmadan önce sözleşmeli atananlar kadroluya geçtikten sonra zorunlu hizmet yükümlüsü olacaklar yani şu anda sözleşmeli oalrak çalışanlara af falan yok.yanlış anlamadıysam durum böyle
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz
Bu site, ismi verilen dosyaların kendilerini barındırmamaktadır ve sorumlulukları kaynaklarına aittir.Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin
yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.