Arkadaşlar ben de 2009 eylül ayında sözleşmeli öğretmen olarak göreve başladım. HAziran ayında yapılacak atamarlda büyük ihtimalle kadroya geçeceğim. Bu durumda zorunlu hizmet görevi muafiyetinin bizi de kapsayıp kapsamdığı konusunda atama dairesi başkanlığını aradım bugün.
İlgili kişi, sözleşmeliler hakkında şu an için kesin birşey söyleyemeceğini belirtti. Sözleşmeliler için belli değilmiş daha kimlerin sayılıp sayılmayacağı bu konuda. :( Bu konuda başka bilgisi olan var mı?
Dİğer yazıları okuduğpumda bu konuyla ilgili sevinmiştim ancak ben de arayıp öğrenmek istedim tekrar ve bu cevabı aldım.
1.)arkadaşlar atama ve yerdeğiştirme başkanlığının aradım sözleşmelilerinde muaf olduğunu söyledi haziran atamasına başvuracağımı söyledim bu durumda da muaf olacağımızı belirtti yakın zamanda da kılavuz yayınlayacaklarını söylediler tel:03124131562
Alıntı:
2.)Arkadaşlar ben de hemen şimdi aradım Atama ve Yer Değiştirme Başkanlığını..
Telefona cansız bir sesle bir bayan baktı.
Kendisine Atama ve yer değiştirme Başkanlığı mı diye sordum
Evet dedi.
Size bugün yayınlanan ve özellikle de muafiyet ile ilgili soru sormak istiyorum dedim ve
Ben sözleşmeli öğretmenim ve 1. bölgede görev yapıyorum. Biz sözleşmeli öğretmenleri de kapsıyor mu bu AF diye sordum,
Bayan da EVET dedi. Bazı kesimlerden bizi kapsamadığı ve zorunlu hizmet yükümlüsü olmadığımız için kadroya geçirildiğimizde rotasyona uğrayacağımız söyleniyor, dedim.
Bayan hemen sözümü keser gibi HAYIR, SÖZLEŞMELİ de KAPSIYOR merak etmenize gerek yok dedi.
Müsterih olun.. dileyen arayıp kendisi de sorabilir, tatmin ve emin olmak için.
şeklinde arayanlar var. ki benimde şahsi görüşüm ve mantıklı olacağini dusundugum de bu sekilde. Sözleşmeli geçen sürenin zorunlu hizmetten sayılmasi muhabbeti de bence ilerki yillarda olurda sözleşmeli alirsak durumunda oluşacak belirsizliği ortadan kaldirmak için konulmuş olabilir. Umarim bir an önce bu belirsizlik te kesin bir şekilde ortadan kalkar.
Arkadaşlar ben de 2009 eylül ayında sözleşmeli öğretmen olarak göreve başladım. HAziran ayında yapılacak atamarlda büyük ihtimalle kadroya geçeceğim. Bu durumda zorunlu hizmet görevi muafiyetinin bizi de kapsayıp kapsamdığı konusunda atama dairesi başkanlığını aradım bugün.
İlgili kişi, sözleşmeliler hakkında şu an için kesin birşey söyleyemeceğini belirtti. Sözleşmeliler için belli değilmiş daha kimlerin sayılıp sayılmayacağı bu konuda. :( Bu konuda başka bilgisi olan var mı?
Dİğer yazıları okuduğpumda bu konuyla ilgili sevinmiştim ancak ben de arayıp öğrenmek istedim tekrar ve bu cevabı aldım.
arkadaşlar ben de 2009 eylülde sözleşmeli atandım. kafası karışık, benle aynı durumda birçok arkadaşım da var. büyük ihtimal (Allah'ın izniyle) haziranda kadroya geçeceğiz. madem sözleşmeli olarak çalıştığımız yıllar hizmetten sayılacak ve madem biz bu devletin memuruyuz bizi de kapsamalı. hadi biz daha 1-2 yıl çalıştık diyelim. 5-6 yıldan fazla sözleşmeli çalışanların durumu ne olacak? Bu ne yaman çelişki böyle Biri bizi aydınlatsın lütfen.
İlgili kişi, sözleşmeliler hakkında şu an için kesin birşey söyleyemeceğini belirtti. Sözleşmeliler için belli değilmiş daha kimlerin sayılıp sayılmayacağı bu konuda. Bu konuda başka bilgisi olan var mı?
Eğer olursa kadro sonrasi zorunlu hizmet çıkarsa sözleşmelilere, ben bunun mahkeme yoluyla sözleşmelilerin lehine döneceğine inaniyorum. Türk eğitim sen'in bu yönde bir çalışması var forumlarda gördüğüm kadarıyla. Bu belirsizliğin ortadan kalkmasi için bekleniyor şu an.
ctrl+alt+delete yazdı:
Rüzgara Karşı' yazdı:
Aliosman_eser yazdı:
Hangi mantığa göre muaf demiş acaba o bayan... Çok merak ettim...
Sözleşmeli zaten zorunlu çalışma yükümlüsü değil... Yükümlü olmadığı şeyden nasıl muaf olacak merak ediyorum...
ben de böyle düşünüyorum...
yönetmelik çıkmadan önce sözleşmeli atananlar kadroluya geçtikten sonra zorunlu hizmet yükümlüsü olacaklar yani şu anda sözleşmeli oalrak çalışanlara af falan yok.yanlış anlamadıysam durum böyle
her üç yorum için söylüyorum hocalarım, sözleşmeliler zorunlu hizmet yükümlüsü değiller evet, ama zorunlu hizmet bölgelerinde çalıştıkları süreler,hizmet kapsamında değerlendirilecektir de deniliyor. yani netice de sözleşmelilerin de kadrolu gibi muamele gördüğü söylenebilir. Bu durumda göreve başlama tarihleri esas alınır gibi geliyor. sonuçta 2009 eylülde benden düşük puan alan, benim gibi sözleşmeli arkadaşlarım aralıkta kadroya geçtiler. ne yani şimdi ben zorunlu hizmetime devam edeceğim de onlar muaf mı olacaklar ??
_________________ Bembeyaz dünyayı kim arzulamaz/Lakin ömrün her an rengi atıyor...
her üç yorum için söylüyorum hocalarım, sözleşmeliler zorunlu hizmet yükümlüsü değiller evet, ama zorunlu hizmet bölgelerinde çalıştıkları süreler,hizmet kapsamında değerlendirilecektir de deniliyor. yani netice de sözleşmelilerin de kadrolu gibi muamele gördüğü söylenebilir. Bu durumda göreve başlama tarihleri esas alınır gibi geliyor. sonuçta 2009 eylülde benden düşük puan alan, benim gibi sözleşmeli arkadaşlarım aralıkta kadroya geçtiler. ne yani şimdi ben zorunlu hizmetime devam edeceğim de onlar muaf mı olacaklar ??
Hocam buda mebin bi feyki..şimdi haziran ve ağustostaki 40 bin ve sözleşmelileri zorunlu hizmet kapsamına aldı. sözleşmeli öğretmenlerin çıkarılma mantığı yer değiştirmelerini zorlaştırmak olduğunu hatırlatırım. o zaman ücretli öğretmenli yapanlarda muaf sayılmak ister bizde çalıştık puan aldık bu işten diye. zaten bundan sonra sözleşmeli almayacağını ve bundan sonra af çıkardığını söyleyen meb neden yönetmeliğe koysunki mecburi hizmet bölgesinde çalışan 4b lilere kadroya geçtikten sonra bu süreyi sayacağını. böyle bi ibare koymazdı oraya. zaten sözleşmeli öğretmenin doğu hizmeti mecburiyeti yok. kadroya geçme mecburiyeti olmadığı gibi.
Hocam bende biraz önce atama ve yerdeğiştirme başkanlığını aradım. Eylül ayında atandım sözleşmeliyim ve haziranda muhtemelen kadroya geçecem dedim. Muafiyet bizi kapsıyo mu diye sordum EVET dediler.
Ayrıca dedimki şimdi ikinci bölgede çalışıyorum birinci bölgeye atanırsam yine muaf sayılacak mıyım diye sordum EVET dediler. Ama ben tam emin değilim işin açığı...
bu konuya ne zaman bir açıklık getirecekler acaba? tercihimizi ona göre yaparız. 31 mayısa ne kaldı? arkadaşlar bir şey öğrenirsek lütfen burada paylaşalım. bıktım artık bu sözleşmeli-kadrolu ayrımından. öğrencilerin bile diline düştük. "öğretmeniiiim... siz sözleşmeli misiniz yoksa kadrolu mu?"
bugun yani 15.06.2010 saat 16:45 itibariyle Ankara il milli eğitim müdürlüğü ile yapmıs oldugum telefon gorusmesini kabaca aktarayım arkadaslar:
soru 1: suan sozlesmeli olarak calısıyorum. Kadroya gectigim zaman yolluk alabilir miyim?
cevap: Başka bir ile gidiyorsanız alabilirsiniz. Aynı il içinde ise alamıyorsunuz.
soru 2: Batmanda gorevliyim. 2007 de sozlesmeli atandım hala gorevdeyim. Bakanlıgın gecirmesi veya KPSS yoluyla olsun kadroya geçtiğimde zorunlu hizmetten muaf mıyım değil miyim?
Cevap : Maalesef zorunlu hizmetten muaf degilsiniz.
Açıklama: Klavuzda bakanlık kadrolarına ilkkez atananlar diye bir ibare hatırlıyorum yoksa yanılıyor muyum?
Karşı açıklama: Klavuza tekrar bakarsanız iyi olur. Yanılıyorsunuz... Şefe simdi sordum. Verdigi yanıt muaf degilsiniz oldu.
Açıklama:Bakanlık her açıklamasında kadrolu-sozlesmeli farkı yok demektedir. Bu durumda biz sanki hiç öğretmenlik yapmamısız sayıyorlar... tek fark isim degisikligi olacak... neticede biz çalışıyoruz maasımızı alıyoruz... neden muaf olmuyoruz ki?
Karşı açıklama: maalesef mevcut duruma gore sefimin de verdigi bilgi bu yonde ki siz kadroya gectiginizde sadece sozunlu hizmet bolgelerinde calısmıs oldugunuz sureler sayılır...
Açıklama: Agustosta kadroya alınacagına dair öngürünüz nedir? Karşı açıklama: Artık biz de herhangi bir öngörüde bulunamıyoruz. Hersey karmancorman... Bilemiyoruz.
_________________ Sen ki özgürlük kadar güzelsin Sevgi kadar özgür...
aycaha arkadaşımızın yaptığı açıklama herşeyi açıklıyor. zorunlu hizmet muafiyeti yok, kadro konusunda ise herhangi bir gelişme yok. ALLAH HAKKIMIZDA HAYIRLISINI VERSİN, HAYIRLI OLANI DA GÖNLÜMÜZE RAZI EYLESİN, İNŞALLAH.
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz
Bu site, ismi verilen dosyaların kendilerini barındırmamaktadır ve sorumlulukları kaynaklarına aittir.Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin
yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.