eski bir söz vardır ya arkadaşlar. "hak verilmez, alınır" der. ben de sözleşmeliyim. soruyorum hakkımızı almak için ne yaptık acaba? haberleri dikkatli takip ettik. hükümetten yapılan açıklamaları dinledik. internet sitelerini didik didik ettik. yeterli mi sizce? ücretli - sözleşmeli öğretmenlik diye hakkı hukuku belli olmayan derme çatma uygulamalarla milli eğitimi idare etmeye çalışan bir anlayış var yönetimde. söz verildi diyorsanız o sözler 6 ayda bir veriliyor zaten rutin olarak. sözün en büyüğünü de sayın başbakanımız 2002 yılında vermişti alanlarda bas bas bağırarak. işin aslını söyleyeyim: bu ülkede iş güvencesi olmayan çok ucuz işgücü yaratma çalışmaları var. işçi için de böyle memur için de böyle. uzun vadede tüm çalışanların 4/B li 4/C li çalışan yapılması öngörülüyor. şimdi doğuda çalışanlardı, 5 yıl çalışanlardı, ilk başlayanlardı vs gibi seçeneklerle kadroya geçecek olanları bir ayırırlar kalır 5-10 bin öğretmen. onları kadroya geçirip arkadan 30 bin sözleşmeli alırlar. tabi sözlerini tutmuş olacakları için diyecek lafımız kalmaz. ses çıkaranlara da kadroya geçirilenler tepki gösterir "ben 5 yıl çalıştım sen de çalışmalısın", "ben doğuda çalıştım sen de çalışmalısın" , " ben 85 aldım sen de alsaydın" şeklinde. yani birbirimizin sırtına basarak yükselme çabalarımızı da yönetenler keyifle izlerler, şu sözleşmeli meselesini de hallettik, üzerimizden attık diye. savunulması gereken sözleşmelilerin ayırımsız acilen kadroya geçirilmesi ve ücretli öğretmen çalıştırılmasına son verilmesidir.
Kayıt: 01 May 2008, 14:23 Mesajlar: 166 Konum: 38.6 kuzey 27.4333 doğu
ben inanmıyorum sizde inanıp boşu boşuna ümitlenmeyin.bu söylentiler hep çıkıyor.bir daha sözleşmeli öğretmen alınmayacak dedikleri halde hala alıyorlar.yani söyledikleri yaptıklarıyla uyuşmuyor
keşke hiç kadrolu, sözleşmeli , ücretli diye aynı işi yapan insanlar sınıflandırılmasa.. kadrolu öğretmenim ancak sözleşmeli de çalıştım, ücretli çalışan arkadaşlarım da oldu bolca. ancak milli eğitim camiasında bile sözleşmeli yahut ücretli çalışan arkadaşlara başka bir iş yapıyor gözüyle bakanlar da cabası.. sadece eşitlik istiyoruz.. çok şey mi istiyoruz?
arkadaşlar ağzımıza bir parmak bal sürüyorlar bizde öylee bekliyoruz acaba mı diye..ben elime kağıdımı alana kadar inanmayacağım ve beklemeyeceğimde. geçen sene de bu zamanlar aynı cümleler kurulmuştu.. hepsi oyalama taktiği başka bişey değil!!
md4483 yazdı:
zerrax yazdı:
yok olmaz zaten sözleşmeli öğretmenliği çıkartan kendileri...şimdi kadro vemezler..
neden olması hocam tamam kendileri çıkarttı ama tüm kamuoyu önünde verilmiş sözler var geri dönüş belki geç olur ama olur diye düşünüyorum sonuçta sözleşmeli öğretmende eğitim fakültesi bitirmiş kpss puanna göre atanmış öğretmen..
fevri bi yorum olacak belki ama mazur görün, komuoyu önünde verilmiş sözlerini tutmayan tükürdüğünü yalayan bu insanlara kamuoyu cezasını kesmezse daha çok bekletirler bizi :@
fulbt yazdı:
arkadaşlar ağzımıza bir parmak bal sürüyorlar bizde öylee bekliyoruz acaba mı diye..ben elime kağıdımı alana kadar inanmayacağım ve beklemeyeceğimde. geçen sene de bu zamanlar aynı cümleler kurulmuştu.. hepsi oyalama taktiği başka bişey değil!!
İnşallah olur arkadaşlar .. 6 ay kadar sözleşmeli çalıştım sonra 2008 martta kadroya geçtim, kpss puanım ile.. Sözleşmeli çalıştığım dönemde bir sözleşmeli öğretmenin yaşayacağı bir çok olumsuzluğu yaşadım..En kısa zamanda sizlerinde kadroya geçmenizi diliyorum..
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz
Bu site, ismi verilen dosyaların kendilerini barındırmamaktadır ve sorumlulukları kaynaklarına aittir.Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin
yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.