Arkadaşlar Mardin Merkeze Bilgisayar öğretmeni olarak atandım. Yalnız Müdür beyin ilde yaptığı toplantıda hiç bir okul açığımız var dememiş. Kendi okulumda 11 saat dersim var. Sözleşmeli olduğum için 2 ay içerisinde 15 saati doldurmalıyım haftalık. Eğer dolduramazsam sözleşmem fesh olacak. Birkaç sorum olacak.
Eğer sözleşmem fesh olursa haziran atamasında tercih yapabilirmiyim?
Ders saatini dolduramıyorum diye maaşımı yatmayabilir mi?
Yaw bu nasıl iştir, madem orada yeterli ders yok neden öğretmen atarsın, madem atarsın hocamı neden mağdur edersin. inş hallolur hocam mesele, formatör olma şansı varsa eğer iyi olur sizin için.
_________________ Bilgisayar öğretmeni olmak; tarifi yok ancak yaşanabilir; zaten ondan sonra da yaşamazsın...
Hocam ders saatini dolduramıyorsanız norm kadro fazlası olursunuz ve başka bir okula (ders saatini doldurabileceğiniz) sözleşme kadronuzla verilebilirsiniz. Bu durumda merkezde ihtiyaç yoksa başka bir ilçe olabilir. Benim başıma geldi. Lisede 6 saat dersim vardı. (Sözleşmeliyim bu arada). Eylül ayının sonunda valilik oluruyla aynı eğitim bölgesindeki bir okula gönderildim.
Dururmu milli eğitim ile konuşun mutlaka
_________________ Bir yalan ne kadar hızlı olursa olsun, gerçekler elbet onu yakalayıp geçer.
Kenya atasözü
"Yalnız Müdür beyin ilde yaptığı toplantıda hiç bir okul açığımız var dememiş" hocam bunun denmesini beklemeyin zaten. Bilgisayar dersi diğer öğretmen arkadaşlara ek ders olarak düşünülen onlara göre fuzuli bir ders. Sözleşmeli oldugundan formatörde olamazsın. Bende aynı durumdaydım aynı sıkıntıyı bende yaşadım. Müzik, resim 15 i doldurdum. Ancak buda olmazsa il mem e siz direk başvurun. Size görevlendirme yapacaklardır.
_________________ Yenilgi umutsuzluk kaynagı değil taze bir başlangıç olmalıdır...
Okulda Müzik Resim vb dersleri zaten dolu. 13 şube var zaten ve tek öğretim. Sabahçi öğlenci yok. İl MEM ile görüşüceğim bakalım ne diyecekler. Sözleşmeli formatör olunabiliyor can61 arkadaşım bu arada. Ama tarihi geçti sanırım başvuru için.
"Sözleşmeli formatör olunabiliyor can61 arkadaşım bu arada. " hocam bu konu hakkında gererk bu forumda gerekse diğer yerlerde çokca tartışıldı. Sonuçta sözleşmeli bil. öğretmeninin formatör olamayacağı kanısına varıldı. Ama siz diyorsanız ki hocam al işte ispat,şu yönetmelik şu maddesi valla memnun olurum. Çünkü bende formatör olabilmek için çok ugrastım. Sonuç olumsuz. Sözleşmeli öğretmen formatör olamaz.
_________________ Yenilgi umutsuzluk kaynagı değil taze bir başlangıç olmalıdır...
Arkadaşınız olduysa onu uyarın sonra aldığı ek ders ücretlerini faiziyle geri isterler benden söylemesi. Bize gelen yazıda açıkça "kadrolu öğretmenler dışında ücretli ve sözleşmeli öğretmenler formatör olarak görevlendirilemezler" yazıyordu!
Siz maaş karşılığını dolduramıyorsanız büyük ihtimalle norm fazlası görünürsünüz, okul şifresi ile girildiğinde norm fazlası görünüyorsanız mart ayı gibi norm fazlası öğretmenler için yer değişikliğine başvurabilirsiniz, gelen yazıları takip edin, sözleşmeniz fesh edilmesin. Aslında idare bunu çok basit bir şekilde halledebilir (idari görev yazarak, formatörü olan yakın bir okulun müdürüne rica edip 4 saat ders isteyerek...)
okul şifrem yok. bi de okul şifresi ile nereye gireceğim tam olarak? Norm kadrosu fazlası için yer değişikliğinin ne zaman olacağını tam olarak nerden öğrenebilirim? Yazı nereye gelir?
valla ankaradan mardine geldim kaç kilometre yol o kadar masrafa girdim. şimdi bi de okuldan ayrılırsam ya da başka ilçeye gidersem bir sürü mesele...yola devam olsa güzel olur aslında.perşembe cuma hariç dersim yok
Şimdi ben, senin 11 saat dersinin üstüne 4 saat daha ders eklemeyip/bulumayan seni okulda tutamayan, sözleşmeni(ekmeğini) kaybetmene sebep olacabilecek olan o müdürün VAR YAAAAA ...
Neyse kafanı takma hocam bir şey olmaz inş.
_________________ "Hayat uzun ya da kısa olabilir,önemli olan ne için yaşanıldığıdır."
Bu forumu gezen kullanıcılar: girdap08 ve 3 misafir
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz
Bu site, ismi verilen dosyaların kendilerini barındırmamaktadır ve sorumlulukları kaynaklarına aittir.Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin
yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.