|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
kingings
Aktif Üye

| Sözleşmeden kadroya ve askerlik? Bir soru? 26 Şub 2008, 9:20 | |
| Arkadaşlar ben şu anda sözleşmeli olarak çalışmaktayım.Sizlere bir sorum var?
2008 haziranda yapılacak Kpss ye girerek kadroya atandım diyelim.Fakat bu arada da ağustos ayı içerisinde askerliğe gitmek için başvuruda bulundum. Sözleşmeli öğretmen olduğum için asker öğretmenlik çıkmayacaktır.Peki kadrom çıkarsa, bunun tarihlerine göre mi askerlik değerlendirilecek.
Yani atama önce kadro sonra olursa, asker öğretmenlik olabilir mi? Ya da askerlik çıktıktan sonra atama gerçekleşirse ne olur? | |
|
|
 |
bilgisayarci_st
Site Gezgini

|
| Sözleşmeden kadroya ve askerlik? Bir soru? 15 May 2008, 0:32 | |
| | olamaz kardeş adaylığın kalakmadan olmuyor diye biliyorum ben ama genede araştır derim.... | |
|
|
 |
poet
Aktif Üye

Kayıt: 12 Nis 2007 Mesajlar: 292 Konum: <head>...</head> |
| Sözleşmeden kadroya ve askerlik? Bir soru? 15 May 2008, 8:29 | |
| | asker öğretmen olmak için adaylık şartı aranmıyor. Kadrolu olmak yeterli.. | |
|
|
 |
Secret
Aktif Üye

| Sözleşmeden kadroya ve askerlik? Bir soru? 15 May 2008, 8:46 | |
| hocam kadroyada geçsen eğer askerliğe baş vurduysan kaçarın yok gideceksin.
ayrıca kadroya gectikten sonra 1yıl calışııp ek a belgesinin askeriyeye verilmesi gerekiyor. | |
|
|
 |
bilgisayarci_st
Site Gezgini

|
| Sözleşmeden kadroya ve askerlik? Bir soru? 16 May 2008, 0:39 | |
| evet aynen böle işte o belgeyi alman içinde adayalık kalkmış olması gerekiyor eğer memurluğun adaylığı kalkmadan işinden ayrılırsan memur olma hakkın olmuyor birdaha diye biliyorum...
teşekkürler... | |
|
|
 |
ayhangunes
Seçkin Üye

| Sözleşmeden kadroya ve askerlik? Bir soru? 16 May 2008, 6:48 | |
| 657 4-A (kadrolu )göre çalışmaya başladığın andan itibaren ek-A belgesini alıp askerliğe öyle başvurman gerekiyor. EK-A olmadan asker öğretmenlik çıkmaz.
Ek-A yı alman için adaylığın kaldırılmasına gerek yok adaylık süresi içerisinde de alabilirsin adaylığıın yarısında gelip asker öğretmen olarak çalışan var. askerden geri dönünce kalan süreni tamamlar ve adaylığını kaldırılmasını sağlarsın. | |
|
|
 |
osimdi
Yeni Üye

| Sözleşmeden kadroya ve askerlik? Bir soru? 16 May 2008, 7:05 | |
| | Atama dönenimde asker olmaman lazım.Buna dikkat etmelisin... | |
|
|
 |
halid03
Seçkin Üye

|
| Sözleşmeden kadroya ve askerlik? Bir soru? 16 May 2008, 8:21 | |
| | sen askerliği ertele bence. kadrolnu al. babalar gibi askerliğini yap. hem asker öğretmen cıkma sansın olur. cok rahat olursun. asker öğretmenliğin nasıl bir nimet olduğunu askere gitmeyenler bilmeyebilir ! | |
|
|
 |
kingings
Aktif Üye

| Sözleşmeden kadroya ve askerlik? Bir soru? 17 May 2008, 19:30 | |
|
 |
 |
Atama dönenimde asker olmaman lazım.Buna dikkat etmelisin... |
Peki bu ağustostaki askerliğe başvurular ile kpss atamaları tam olarak bir kesişmeye gelir mi sizce?
Yani ağustostaki askerlik için ne zaman başvurular başlıyor? | |
|
|
 |
muhammed
Seçkin Üye

| Re: Sözleşmeden kadroya ve askerlik? Bir soru? 17 May 2008, 19:42 | |
|
 |
 |
Arkadaşlar ben şu anda sözleşmeli olarak çalışmaktayım.Sizlere bir sorum var?
2008 haziranda yapılacak Kpss ye girerek kadroya atandım diyelim.Fakat bu arada da ağustos ayı içerisinde askerliğe gitmek için başvuruda bulundum. Sözleşmeli öğretmen olduğum için asker öğretmenlik çıkmayacaktır.Peki kadrom çıkarsa, bunun tarihlerine göre mi askerlik değerlendirilecek.
Yani atama önce kadro sonra olursa, asker öğretmenlik olabilir mi? Ya da askerlik çıktıktan sonra atama gerçekleşirse ne olur? |
Arkadaşım askerlik kadrolu olman için engel değil. Bulunduğum yerde askere gidipte askerdeyken kadrosu gelen var. Asker öğretmenlik için ise stajerliğe filan gerek yok. Bugün kadroluya geçip yarın hemen askere gidebilirsin. Ek-A belgesine adaylığın kalkmadan da alabilirsin. Çünkü tecil için de Ek-A alman gerekiyor. | |
|
|
 |
bilgisayarci_st
Site Gezgini

|
| Re: Sözleşmeden kadroya ve askerlik? Bir soru? 18 May 2008, 0:39 | |
|
 |
 |
 |
 |
Arkadaşlar ben şu anda sözleşmeli olarak çalışmaktayım.Sizlere bir sorum var?
Yani atama önce kadro sonra olursa, asker öğretmenlik olabilir mi? Ya da askerlik çıktıktan sonra atama gerçekleşirse ne olur? |
Arkadaşım askerlik kadrolu olman için engel değil. Bulunduğum yerde askere gidipte askerdeyken kadrosu gelen var. Asker öğretmenlik için ise stajerliğe filan gerek yok. Bugün kadroluya geçip yarın hemen askere gidebilirsin. Ek-A belgesine adaylığın kalkmadan da alabilirsin. Çünkü tecil için de Ek-A alman gerekiyor. |
arkadaşım asker öğretmenliğe başvurabilmen için sadece ağustos celbinde gitmelisin sadece ağustosta gidelerde asker öğretmen olabiliyor diğer zamanda gidersen kısa yada uzun dönem başka şansın yok iyi düşün... | |
|
|
 |
kingings
Aktif Üye

| Sözleşmeden kadroya ve askerlik? Bir soru? 24 May 2008, 21:03 | |
| | Askerdeyken kadrosu gelenleri stajyerlik için mi söylüyorsun? Yoksa kpss ile kadroya geçme mi? | |
|
|
 |
|
|