|
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) |
|
| | Yazar | Mesaj |
|---|
Amisos
Tecrübeli Üye

| Siyaset Meraklısı DEVLET Memurlarına Bir Hatırlatma 14 Hzr 2008, 1:55 | |
| Bir hatırlatma
657 Sayılı DEVLET( Hükümet veya muhalefet değil ) MEMURLARI KANUNU
...
Tarafsızlık ve devlete bağlılık:
Madde 7 – (Değişik: 12/5/1982 - 2670/2 md.)
Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.
Devlet memurları her durumda Devletin menfaatlerini korumak mecburiyetindedirler. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve kanunlarına aykırı olan, memleketin bağımsızlığını ve bütünlüğünü bozan Türkiye Cumhuriyetinin güvenliğini tehlikeye düşüren herhangi bir faaliyette bulunamazlar. Aynı nitelikte faaliyet gösteren herhangi bir harekete, gruplaşmaya, teşekküle veya derneğe katılamazlar, bunlara yardım edemezler,
Davranış ve işbirliği:
Madde 8 – Devlet memurları, resmi sıfatlarının gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını hizmet içindeki ve dışındaki davranışlariyle göstermek zorundadırlar.
...
Kaynak:
http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=1.5.657&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch= | | |
|  | basbag
Süper Üye

Kayıt: 30 Ksm 2007 Mesajlar: 3092 Konum: Adana Alanya Sivas |
| Siyaset Meraklısı DEVLET Memurlarına Bir Hatırlatma 14 Hzr 2008, 3:04 | |
| | Ben kanuna karşı saygılıyım kanunumuz böyle diyor uymak zorundayız ki zaten uyuyoruz. keşke devlet memurları siyasi partiye olsalar. dünyanın hiçbir yerinde bu tür uygulama yok. gerçi biz de siyasi partiye üye olmasakta üye olduğumuz sendikalar siyasi düşüncemizi ele veriyor. bu ülkeyi nasıl bir işçi, fabrikatör yada sermaye sahipleri yönetmek için aday olabiliyorsa ve bağlı bulunduğu işyerinden yada ünvanından kopmuyorsa tabiki de memurlar da siyasi partilere üye olmalıdır bu benim fikrim. Neden ülke yönetiminde öğretmenler doktorlar ve bütün memurlar söz sahibi olmasın. | | |
|  | sitelerde
Seçkin Üye

|
| Siyaset Meraklısı DEVLET Memurlarına Bir Hatırlatma 14 Hzr 2008, 3:17 | |
|
 |
 |
Ben kanuna karşı saygılıyım kanunumuz böyle diyor uymak zorundayız ki zaten uyuyoruz. keşke devlet memurları siyasi partiye olsalar. dünyanın hiçbir yerinde bu tür uygulama yok. gerçi biz de siyasi partiye üye olmasakta üye olduğumuz sendikalar siyasi düşüncemizi ele veriyor. bu ülkeyi nasıl bir işçi, fabrikatör yada sermaye sahipleri yönetmek için aday olabiliyorsa ve bağlı bulunduğu işyerinden yada ünvanından kopmuyorsa tabiki de memurlar da siyasi partilere üye olmalıdır bu benim fikrim. Neden ülke yönetiminde öğretmenler doktorlar ve bütün memurlar söz sahibi olmasın. |
Haklısınız hocam, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yasak yoktur. Uyarız da, bizim buradaki tartışmalarımızın bu yasa kapsamına girmediğini düşünüyorum ben.
Parti üyesi olmak çok ayrı birşey. Resmi bir kayıt işlemi gerekiyor. Fakat parti tutmak, partiye oy vermek farklı. Oy vermek için de bir fikrimizin olması gerekir. Fikrimizin olması için de konuşmamız, tartışmamız, dinlememiz, okumamız.
Eğer bu tartışmalarımızı bile bu yasa maddesi kapsamında düşünürsek; eminim bu da şapka kanunu gibi kimsenin uymadığı bir kanun gibi görünecektir. Bu konuyu açan arkadaşımız bile memuriyete başladıktan sonra bu tip konularda biryerde fikir belirtmiştir. Eğer tüm bunlar bu yasa kapsamında değerlendirilse hepimiz yandık. Hadi bu konularda olmaz da maaş zammı ile ilgili en azından fikir belirtmemiş bir memur var mıdır? Olumlu veya olumsuz? Ayrıca bırakın demokrasi, insan hakları ile ilgili konuları maaşıyla ilgili dahi fikir belirtmemiş bir memur varsa bu daha vahim bence.
...
Ayrıca konuyu açan arkadaş bir başka konuda da bu yönde fikir belirtti oradaki cevabımdan bir bölüm:
Temsili bir hikaye:
Yıllar sonra üniversitede okuyan çocuğunuz yanınıza geliyor, baba ülkemizde demokrasinin gelişimi ile ilgili bir ödevim var, yardım eder misin diyor, soruyor, ülkemizde şöyle olaylar olmuş, ne zamandı, aramamı, bulmamı kolaylaştırır vereceğin bilgiler diyor. Siz de bilmiyorum kızım, ne olmuştu hiç hatırlamıyorum. Çocuğunuz arayıp buluyor, size de o günleri yaşamış birisi olarak fikrinizi soruyor. Yanıt yok. Baba sen bu ülkede yaşamadın mı? diye soruyor. Neden bu konularda bir bilgin, fikrin yok? Yanıt hazır(!):
-Ama bak çok iyi espiriler biliyorum, internetten sana çok güzel fotograflar bulabilirim, çok güzel fıkra anlatırım. HER TELDEN konuşurum.
Ama ülkenin gündemi??? | | |
|  | Amisos
Tecrübeli Üye

| Siyaset Meraklısı DEVLET Memurlarına Bir Hatırlatma 14 Hzr 2008, 3:26 | |
| | Elbette ki siyaset yapabilme hakkımız OLMALI ama maalesef şu an YOK. | | |
|  | ilede_sen
Seçkin Üye

Kayıt: 09 May 2008 Mesajlar: 712 Konum: istanbul/mecidiyeköy |
| Siyaset Meraklısı DEVLET Memurlarına Bir Hatırlatma 14 Hzr 2008, 3:54 | |
|
 |
 |
Ben kanuna karşı saygılıyım kanunumuz böyle diyor uymak zorundayız ki zaten uyuyoruz. keşke devlet memurları siyasi partiye olsalar. dünyanın hiçbir yerinde bu tür uygulama yok. gerçi biz de siyasi partiye üye olmasakta üye olduğumuz sendikalar siyasi düşüncemizi ele veriyor. bu ülkeyi nasıl bir işçi, fabrikatör yada sermaye sahipleri yönetmek için aday olabiliyorsa ve bağlı bulunduğu işyerinden yada ünvanından kopmuyorsa tabiki de memurlar da siyasi partilere üye olmalıdır bu benim fikrim. Neden ülke yönetiminde öğretmenler doktorlar ve bütün memurlar söz sahibi olmasın. |
 | | |
|  | sitelerde
Seçkin Üye

|
| Siyaset Meraklısı DEVLET Memurlarına Bir Hatırlatma 14 Hzr 2008, 10:47 | |
| Diğer konuda yazdığım yorumu buraya da eklemek istiyorum:
Hocam herşey, AMA EKSİKSİK HERŞEY demokrasilerde siyasetin İLGİ ALANINDADIR.
Biz ülkemizde bazı kısır döngüleri aşamasak da, kürtaj, hayvan hakları vs. vs. bunların hepsi siyasetin ilgi alanındadır.
Bu maddeyi sizin anladığınız şekilde yorumlar isek, memurların hiçbir alanda konuşamaması gerekir. Makina gibi, işe git, gel. Sus. Yaşa.
Hatta 80 ihtilali sonrasında Ankaragücü ihtilal komitesinin çıkardığı bir yasa ile 1. lige alınır, buyurun futbol bile siyasetin alanına girmiştir. Bunu eleştirmek bile, futbol konuşmak bile sizin yorumunuzla suç olur.
Yukarıdaki yorumumla birleştirildiğinde demek istediğim daha açık hale geliyor sanırım. | | |
|  | hasan
Tecrübeli Üye

Kayıt: 01 Mar 2007 Mesajlar: 813 Konum: bu aralar turist |
| Siyaset Meraklısı DEVLET Memurlarına Bir Hatırlatma 14 Hzr 2008, 11:49 | |
| Türkiye'de ki sorun şu,
Yeni bir siyasal parti iktidara geldğinde önce iktidarın tüm uygularmalarına karşı çıkıyor. Ülke çıkarı diye bir kavram yok. parti ve partili çıkarı var...
Aynı şelde de bazı memurlar iş ile siyaseti karıştırıyorlar. Sadece kendi görüşündeki insanların işini yapmak için devletten maaş alıyor ya...
BAZI memurlarda öyle. Hangi siyasi görüşteysen ona göre davranıyorlar. Yada benden değilsen diğer taraftansın diyenler var... bunlar bize sıkıntı veriyorlar..
Çoğumuzun başına bir şekilde gelmiştir. Ailemizden dolayı, sağ görüşlü, sol görüşlü olmamızdan dolayı resmi dairede işlerimiz aksamıştır. Benim aksadı. . . Bir yere varıyorum, bilmem nesi kominist diyorlar, öteki yerem bunun bilmem nesi faşist diyor... En son vardığım yerde bizdensin dediler deişimi yaptılar, adamdan zaten gıcık oluyorduım, iyice fit oldum... vs şaka değil gerçek. | | |
|  | Must@f
Aktif Üye

| Siyaset Meraklısı DEVLET Memurlarına Bir Hatırlatma 14 Hzr 2008, 12:12 | |
|
 |
 |
Türkiye'de ki sorun şu,
Yeni bir siyasal parti iktidara geldğinde önce iktidarın tüm uygularmalarına karşı çıkıyor. Ülke çıkarı diye bir kavram yok. parti ve partili çıkarı var...
Aynı şelde de bazı memurlar iş ile siyaseti karıştırıyorlar. Sadece kendi görüşündeki insanların işini yapmak için devletten maaş alıyor ya...
BAZI memurlarda öyle. Hangi siyasi görüşteysen ona göre davranıyorlar. Yada benden değilsen diğer taraftansın diyenler var... bunlar bize sıkıntı veriyorlar..
Çoğumuzun başına bir şekilde gelmiştir. Ailemizden dolayı, sağ görüşlü, sol görüşlü olmamızdan dolayı resmi dairede işlerimiz aksamıştır. Benim aksadı. . . Bir yere varıyorum, bilmem nesi kominist diyorlar, öteki yerem bunun bilmem nesi faşist diyor... En son vardığım yerde bizdensin dediler deişimi yaptılar, adamdan zaten gıcık oluyorduım, iyice fit oldum... vs şaka değil gerçek. |
Özelliklede dini siyasete alet edenler, yada Atatürk sömürgeciliği yapanlar var.
Bir resmi daireye girdiğinizde senin başın açık üstkata çık, alt kata git, olmaz bu evrak eksik şu evrak eksik. Başka bir dairede senin başın kapalı, senin başın açık üstkata çık, alt kata git, olmaz bu evrak eksik şu evrak eksik... vs. vs.
Onun başı kapalı kesin bizim partiden, müslüman o; onun başı açık, onu boşver, o kesin koministtir, yada onun başı açık, annesi babası ona müslümanlığı öğretmemiş gibi yorumlar vs.vs.
Yani anlayacağınız imaj herşey. İmajınız neyse içinizin de o olduğunu düşünüyorlar.
En son Must@f tarafından 14 Hzr 2008, 12:15 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi | | |
|  | hmmtklnc
Seçkin Üye

| Siyaset Meraklısı DEVLET Memurlarına Bir Hatırlatma 14 Hzr 2008, 12:13 | |
| hocam siyaset yapabilme hakkı dünyada demokratik ülke konumundaki herkeste var....
ama maalesef ülkemiz demokrasisi bazı şer güçlerin etkisiyle bir türlü ikinci sınıf hüviyetinden çıkamıyor....
bundan dolayı o yasayı yapanlarında devlet memuru olduğunu unutmamak lazım...
örneğin anayasa mahkemesi üyeleri acaba devlet memuru değilmi?
onlar yaparken iyi biz yaparken kötü...
yazıklar olsun bu zihniyete işte..... | | |
|  | esenordelarthe
Aktif Üye

| Siyaset Meraklısı DEVLET Memurlarına Bir Hatırlatma 18 Tem 2008, 12:42 | |
| | bu kanun maddesi deneyimler ve deneyimlerden çıkarılan tarih derslerinden sonra gerekli görülmüştür. tarih siyasete bulaşan asker ve eğitimcilerin yaşattığı acıları yazar. iki satır yazı okuyan syasetçi kesiliyor başımıza, siyaset, politika fikir sahibi olma gibi kavramlar ülkemizde iyice karıştı. | | |
|  | fatihpc
Seçkin Üye

| Siyaset Meraklısı DEVLET Memurlarına Bir Hatırlatma 18 Tem 2008, 13:47 | |
| | devletin bekası için memur siyasetten uzak durmalı insanları birbirine düşürmek çok kolay osmanlıda yeniçeriler siyasete bulaştıda noldu istedikleri padişahı astılar istedikleri getirdiler oturttular koltuğa sonra yıkılmamız kaçınılmaz oldu. | | |
|  | gececi
Seçkin Üye

| Siyaset Meraklısı DEVLET Memurlarına Bir Hatırlatma 18 Tem 2008, 14:08 | |
| Yeniçeriler siyasete bulaşmadı, istemedikleri birşey olunca ayaklanıp isyan çıkartmışlardır. 2. Mahmuta kadar bu böyle sürmüştür.
İnsanlar sadece siyaset ile birbirlerine düşmüyor.
"Memur siyasetten uzak durmalı" sözü de tamamen yanlış bence.
Neden siyaset yapmayalım?
Neden hakkımız sadece sendikal yollardan aramaya çalışıyoruz?
Siyaset hakkı verilse bu kadar öğretmen arasından milletvekili çıkmaz mı?
Şu anda bizi temsil eden sendikaların siyasilere bir etkisi var mı?
Yada mecliste öğretmenler ve diğer memurların hakkını savunan tek bir kişi var mı?
Bu hakkı bize vermemelerinin sebebi, elimize bir güç geçeceği içindir.Kendilerinden ödün vermezler siyasiler(1-2 kişi hariç) Aynı "dokunulmazlık" olayında olduğu gibi.... | | |
|  |
| |
 | | 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) |
page generation = 0.17890 seconds, sql queries = 15
|
Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir. |
|
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır. |
|
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir. |
Bilişim Teknolojileri
E_OKUL
Eğitici Formatör Öğretmen
iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması
|