Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Okul Web Sitenizi Tanıtın

Sitemdeki hata ne yardımcı olurmusunuz?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
Leronoy
Site Gezgini
Site Gezgini

Sitemdeki hata ne yardımcı olurmusunuz?    26 Ağu 2008, 13:55Alıntıyla Cevap Gönder

http://hinissogutluilkogretim.meb.k12.tr

arkadaşlar siteyi yaptıktan sonra üzerinde değişiklik yaptım fakat site çok geç yükleniyor. Sitenin menülerinde arka plan olarak kullandığım fireworks ta yaptığım jpg uzantılı resimler mi sitenin açılışını yavaşlatıyor yoksa dosyalama sistemimden dolayı mı index teki bağlar resimleri bulmakta zorlanıyor acaba. Ayrıca kendi bilgisayarımda oluşturduğum siteyi diğer toshiba marka bilgisayrda açtığımda (çözünürlükleri aynı olmasına rağmen -1024x768- sitedeki herşey büyük görünüyor.)

Yorumlarınızı yardımlarınızı bekliyorum. Şu an sadece index i ve ziyaretçi sayfasını attım diğer bağları güncellemedim. Hataları düzelttikten sonra devam etmeyi düşünüyorum.
EmrahMUTLUER
Site Gezgini
Site Gezgini

Sitemdeki hata ne yardımcı olurmusunuz?    26 Ağu 2008, 17:31Alıntıyla Cevap Gönder

Merhaba hocam. Önce ellerinize sağlık. Emek harcadığınız belli.

Meb.k12.tr alanı kullanan siteler diğerlerine nazaran daha yavaş açılıyor. Site yüklenmeye başladığında anasayfada bir video var onu bekliyor. Onun arkasından yine bir swf albüm var onu bekliyor.Bununla birlikte anasayfada kullandığınız dış bağlantılar (örneğin hava durumu) ne kadar çoksa o kadar yavaş yüklenir.

İlk gözüme çarpanlar bunlar. Düzeltmek için önerim ayrı bir video sayfası ve albüm sayfası oluşturun. Gereksiz bağlantılardan kurtulun.
Leronoy
Site Gezgini
Site Gezgini

Sitemdeki hata ne yardımcı olurmusunuz?    26 Ağu 2008, 19:37Alıntıyla Cevap Gönder

EmrahMUTLUER yazmış:
Merhaba hocam. Önce ellerinize sağlık. Emek harcadığınız belli.

Meb.k12.tr alanı kullanan siteler diğerlerine nazaran daha yavaş açılıyor. Site yüklenmeye başladığında anasayfada bir video var onu bekliyor. Onun arkasından yine bir swf albüm var onu bekliyor.Bununla birlikte anasayfada kullandığınız dış bağlantılar (örneğin hava durumu) ne kadar çoksa o kadar yavaş yüklenir.

İlk gözüme çarpanlar bunlar. Düzeltmek için önerim ayrı bir video sayfası ve albüm sayfası oluşturun. Gereksiz bağlantılardan kurtulun.

Hocam çok teşekkür ederim vakit ayırıp gözlemlediklerinizi dile getirdiğiniz için.

Önerilerinizi dikkate alacağım. Baya oyaladı site beni açıkçası deydi mi onuda bilmiyorum. Benim bilgisayarımda gözüme hoş görünüyor. Sizinde düşünceleriniz tasarım sürecinde önemli benim için. Paylaşırsanız sevinirim.
semantic
Aktif Üye
Aktif Üye

Sitemdeki hata ne yardımcı olurmusunuz?    26 Ağu 2008, 21:24Alıntıyla Cevap Gönder

Bence okulumuzdan haberler, meb haber bandı, hava durumu, google video sitenizin yavaş yüklenmesine sabep oluyor. Okulumuzdan haberleri küçük önizlemeli olarak tıklayınca büyüyen yapsan, videoyu küçük bir grafiğe link verek ayrı sayfada izletsen, hava durumunu kaldırsan eminim açılış süren yarıya düşer. Ayrıca menü linklerinde sorun var sanırım. Emeğinize sağlık hocam iyi çalışmalar...
Leronoy
Site Gezgini
Site Gezgini

Sitemdeki hata ne yardımcı olurmusunuz?    26 Ağu 2008, 22:54Alıntıyla Cevap Gönder

semantic yazmış:
Bence okulumuzdan haberler, meb haber bandı, hava durumu, google video sitenizin yavaş yüklenmesine sabep oluyor. Okulumuzdan haberleri küçük önizlemeli olarak tıklayınca büyüyen yapsan, videoyu küçük bir grafiğe link verek ayrı sayfada izletsen, hava durumunu kaldırsan eminim açılış süren yarıya düşer. Ayrıca menü linklerinde sorun var sanırım. Emeğinize sağlık hocam iyi çalışmalar...

Teşekkürler hocam değerli görüşlerinizi paylaştığınız için. Menü bağlarını daha ftp'ye atmadım. İşleyen bir sitem vardı zaten onu tamamen kaldırdım haberler kısmını falan değiştirdim arka planlara kendi hazırladığım resimleri koydum. Dediğiniz gibi hava durumunu kaldırıp video için başka sayfaya link verebilrim. Haberler kısmı için çok uğraştım mynet haber tarzı birşey yapayım dedim. O yüzden onu kaldırmak istemiyorum. Daha hızlı açılması açısından başka sayfada düzenleyip iframe le çağırmayı deneyeceğim bakalım hızında etkili olacak mı.

Tekrar teşekkürler.
ense
Yeni Üye
Yeni Üye

Sitemdeki hata ne yardımcı olurmusunuz?    15 Eyl 2008, 22:00Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam ana sayfanızı inceledim görünüş olarak güzel olmuş.Ancak arkadaşların da belirttiği gibi bence meb haber bandı dışında başka haber bandına gerek yok . Ayrıca yeni tasarımlarda fazla flaş kullanılmıyor sadelik ön planda gözü yormayacak şekilde sayfa fazla dolu olmayacak şekilde düzenleniyor. Renk uyumları güzel olmuş. Resimleri küçültürken çözünürlüklerinin bozulmamasına dikkat ederseniz daha güzel olacak. Emeğinize sağlık. İyi çalışmalar.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Okul Web Sitenizi Tanıtın

Sitemdeki hata ne yardımcı olurmusunuz?

page generation = 0.27403 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması