Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
YazarMesaj
samimi 75
Aktif Üye
Aktif Üye

SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR?    08 May 2008, 13:12Alıntıyla Cevap Gönder

Modemimiz 4 portluk 4. portun ışığı kablo taktığım zaman hiç yanmıyor.herhalde arızalı.3. porttan bilgisayar sınıfına internet gidiyor.Sınıfta internet var.2. portada yanındaki bilgisayar bağlı internete giriyor.1.porta 2. bir bilgisayarı taktığım zaman hem modemin hemde bilgisayarın ethernet kartının ışıkları yandığı halde internete bağlanmıyor.Ağ bağlantılarından özelliklere bakıyorum bağlandı yazıyor.gelen kısım 30,50 oluyor,giden kısım 1000'lerde.Hatta otomatik güncellemeleri bile yapıyor.Bu bilgisayarı 2. porta taktığım zaman internete giriyor.Ben hiç bir şey anlmadım.Hatta bir kaç kez kornektörleri değiştirdim.Yine değişmedi.Acaba 1. port mu arızalı?Yardım eder misiniz?
samimi 75
Aktif Üye
Aktif Üye

SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR?    08 May 2008, 22:45Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar yardım eder misiniz?En azından bir yorumda bari bulunabilirsiniz.Port arızalı ise ışığının yanmaması gerekmiyor mu?
the_korsan
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR?    08 May 2008, 22:52Alıntıyla Cevap Gönder

hocam teknik bir açıklama yapamam durumunuza ama görülen o ki ışık yansada girmediğine göre 1.portta 4.port gibi arızalı.
ofkar
Aktif Üye
Aktif Üye

SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR?    08 May 2008, 22:53Alıntıyla Cevap Gönder

hocam bir ez benim de başıma böyle bir durum geldi

sorun kabloların ezilmesiymiş

sizinki de böyle olabilir...
adiyif
Seçkin Üye
Seçkin Üye

SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR?    08 May 2008, 22:54Alıntıyla Cevap Gönder

internet baglantısını onar secenegın ıkullanı ag baglantılarından devre dısı bırakın daha sonra etkınlestırın otomatık ıp aldırın aklıma gelenler ılk etapta bubnlar bunu dısında bırde bozuk olma olasılıg var tabıkı
the_korsan
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR?    08 May 2008, 22:55Alıntıyla Cevap Gönder

hocam ofkar hocanın dediği gibi olabilir jackları değişmişsiniz ama belkide kabloda fiziksel bi hasar olabilir.
samimi 75
Aktif Üye
Aktif Üye

SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR?    08 May 2008, 22:59Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam kablo 50 cm bir şey.Aynı kablo ile 2.porttan internete giriyor.Hocamın dediği gibi 1.porta arızalı ise ışığı neden yanar.Bilgisayarada sinyal geliyor.Servise versek 1 ayda ancak gelir.Malum artık yıl sonu.İnternetin en çok kullanılacak zamanı.Başka bir ayar mı yapmak lazım?Birde arkadaşlar elektrikler fazla gidiyor.Bunun etkisinden modem zarar görmüş olabilir mi?
the_korsan
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR?    08 May 2008, 23:00Alıntıyla Cevap Gönder

hocam 1.port bazı modemlerde dmz portu oluyo modem ayarlarından bi kontrol edip devre dışı bırakmayı deneyin
samimi 75
Aktif Üye
Aktif Üye

SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR?    08 May 2008, 23:07Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam modem zysel.Modem ayarlarını tam anlayamadım.Biraz aça bilir misin?Daha önceden 1. portu kullanarak internete gire biliyorduk.Uzun zamanda beri de boştu.Hocam onarı yaptım.Reset çektim.Olmadı.Yorumlarınız için sağolun.
the_korsan
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR?    08 May 2008, 23:16Alıntıyla Cevap Gönder

resetlemişsiniz hocam baştan kurmuşsun kabloyu değişip denemişsiniz.
peki birde örneğin 2.porttaki kabloyu 1.ye takıp diğer bilgisayarda denedinizmi.o da girmiyosa artık hocam imkan varsa 8li ufak bi switch bağlasanız en kısa yol olacak
baydin55
Aktif Üye
Aktif Üye

SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR?    08 May 2008, 23:17Alıntıyla Cevap Gönder

modem zxyel ise 1.port dmz portu olarak kullanılıyor o yüzden internet gelmiyor..
the_korsan
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR?    08 May 2008, 23:24Alıntıyla Cevap Gönder

samimi 75 yazmış:
Hocam modem zysel.Modem ayarlarını tam anlayamadım.Biraz aça bilir misin?Daha önceden 1. portu kullanarak internete gire biliyorduk.Uzun zamanda beri de boştu.Hocam onarı yaptım.Reset çektim.Olmadı.Yorumlarınız için sağolun.

hocam dmz ayarlarını soruyorsanız güvenlik duvarı-firewall ayarlarının içerisindedir.etkinse devre dışı bırakın
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR?

page generation = 0.17853 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması