|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
samimi 75
Aktif Üye

|
| SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR? 08 May 2008, 13:12 | |
| | Modemimiz 4 portluk 4. portun ışığı kablo taktığım zaman hiç yanmıyor.herhalde arızalı.3. porttan bilgisayar sınıfına internet gidiyor.Sınıfta internet var.2. portada yanındaki bilgisayar bağlı internete giriyor.1.porta 2. bir bilgisayarı taktığım zaman hem modemin hemde bilgisayarın ethernet kartının ışıkları yandığı halde internete bağlanmıyor.Ağ bağlantılarından özelliklere bakıyorum bağlandı yazıyor.gelen kısım 30,50 oluyor,giden kısım 1000'lerde.Hatta otomatik güncellemeleri bile yapıyor.Bu bilgisayarı 2. porta taktığım zaman internete giriyor.Ben hiç bir şey anlmadım.Hatta bir kaç kez kornektörleri değiştirdim.Yine değişmedi.Acaba 1. port mu arızalı?Yardım eder misiniz? | |
|
|
 |
samimi 75
Aktif Üye

|
| SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR? 08 May 2008, 22:45 | |
| | Arkadaşlar yardım eder misiniz?En azından bir yorumda bari bulunabilirsiniz.Port arızalı ise ışığının yanmaması gerekmiyor mu? | |
|
|
 |
the_korsan
Tecrübeli Üye

|
| SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR? 08 May 2008, 22:52 | |
| | hocam teknik bir açıklama yapamam durumunuza ama görülen o ki ışık yansada girmediğine göre 1.portta 4.port gibi arızalı. | |
|
|
 |
ofkar
Aktif Üye

Kayıt: 21 Nis 2007 Mesajlar: 147 Konum: Konya ------->Denizli |
| SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR? 08 May 2008, 22:53 | |
| hocam bir ez benim de başıma böyle bir durum geldi
sorun kabloların ezilmesiymiş
sizinki de böyle olabilir... | |
|
|
 |
adiyif
Seçkin Üye

|
| SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR? 08 May 2008, 22:54 | |
| | internet baglantısını onar secenegın ıkullanı ag baglantılarından devre dısı bırakın daha sonra etkınlestırın otomatık ıp aldırın aklıma gelenler ılk etapta bubnlar bunu dısında bırde bozuk olma olasılıg var tabıkı | |
|
|
 |
the_korsan
Tecrübeli Üye

|
| SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR? 08 May 2008, 22:55 | |
| | hocam ofkar hocanın dediği gibi olabilir jackları değişmişsiniz ama belkide kabloda fiziksel bi hasar olabilir. | |
|
|
 |
samimi 75
Aktif Üye

|
| SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR? 08 May 2008, 22:59 | |
| | Hocam kablo 50 cm bir şey.Aynı kablo ile 2.porttan internete giriyor.Hocamın dediği gibi 1.porta arızalı ise ışığı neden yanar.Bilgisayarada sinyal geliyor.Servise versek 1 ayda ancak gelir.Malum artık yıl sonu.İnternetin en çok kullanılacak zamanı.Başka bir ayar mı yapmak lazım?Birde arkadaşlar elektrikler fazla gidiyor.Bunun etkisinden modem zarar görmüş olabilir mi? | |
|
|
 |
the_korsan
Tecrübeli Üye

|
| SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR? 08 May 2008, 23:00 | |
| | hocam 1.port bazı modemlerde dmz portu oluyo modem ayarlarından bi kontrol edip devre dışı bırakmayı deneyin | |
|
|
 |
samimi 75
Aktif Üye

|
| SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR? 08 May 2008, 23:07 | |
| | Hocam modem zysel.Modem ayarlarını tam anlayamadım.Biraz aça bilir misin?Daha önceden 1. portu kullanarak internete gire biliyorduk.Uzun zamanda beri de boştu.Hocam onarı yaptım.Reset çektim.Olmadı.Yorumlarınız için sağolun. | |
|
|
 |
the_korsan
Tecrübeli Üye

|
| SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR? 08 May 2008, 23:16 | |
| resetlemişsiniz hocam baştan kurmuşsun kabloyu değişip denemişsiniz.
peki birde örneğin 2.porttaki kabloyu 1.ye takıp diğer bilgisayarda denedinizmi.o da girmiyosa artık hocam imkan varsa 8li ufak bi switch bağlasanız en kısa yol olacak | |
|
|
 |
baydin55
Aktif Üye

|
| SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR? 08 May 2008, 23:17 | |
| | modem zxyel ise 1.port dmz portu olarak kullanılıyor o yüzden internet gelmiyor.. | |
|
|
 |
the_korsan
Tecrübeli Üye

|
| SİNYAL VAR AMA İNTERNET YOK.NEDEN OLBİLİR? 08 May 2008, 23:24 | |
|
 |
 |
Hocam modem zysel.Modem ayarlarını tam anlayamadım.Biraz aça bilir misin?Daha önceden 1. portu kullanarak internete gire biliyorduk.Uzun zamanda beri de boştu.Hocam onarı yaptım.Reset çektim.Olmadı.Yorumlarınız için sağolun. |
hocam dmz ayarlarını soruyorsanız güvenlik duvarı-firewall ayarlarının içerisindedir.etkinse devre dışı bırakın | |
|
|
 |
|
|