Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

sıfırdan ağ kurulumu ve pc leri nete bağlamak

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
piraye
Site Gezgini
Site Gezgini

sıfırdan ağ kurulumu ve pc leri nete bağlamak    16 Ekm 2007, 8:54Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar,sıfırdan ağ kurulumu ve pcleri nete bağlamak için bana yardımcı olurmusunuz,ben işin içinden çıkmadım,ve gercekten yardıma ihtiyacım var,lütfenn
Türkiye58
Süper Üye
Süper Üye

sıfırdan ağ kurulumu ve pc leri nete bağlamak    16 Ekm 2007, 9:40Alıntıyla Cevap Gönder

hocam sistem hazır mı değilmi yani switch falan varmı bunlarla ilgili bilgi verirseniz belki yardımcı olabilirz. Ben ağı şöyle kurdum sistemim hazırdı tek tek bilgisayarların ağ bağlantılarımdan ağı kurdum sonuç olumlu. internete bağlamak içinde modemden kablo çekmeniz gerek laba. eğer yoksa yanı. Olmaması düşünülemez. Ağ kablolarını kasanın arkasında bulunan ethernet kartlarına ve labda olması gereken prizlere takmanız gerek. Bu bilgiden bu kadar valla.
gizemkar
Onursal Üye
Onursal Üye

sıfırdan ağ kurulumu ve pc leri nete bağlamak    16 Ekm 2007, 10:01Alıntıyla Cevap Gönder

hocam önce switch dediğimiz dağıtıcıdan alacaksın örneğin 8 li, 16 lı yada 24 lü ağdaki bilgisayar sayısına göre değişebilir...
-sonra ağ kabloları yapılacak kendiniz yapamazsınız ölcüsünü verir bilgisayarcılardan alabilirsiniz
- modemiminizden bir bağlantıyı kablo aracılığı ile switche gönderin. diğer portlarıda bilgisayarlara dağıtın..
-bilgisayarlarını yeni ise ethernetleri vardır onboard( yani tümleşik). harici almanıza gerek yok ama yoksa ethernek kartı alap takıp tanıtacaksınız tüm bilgisayarlara
-son olarak bilgisayardan ağ bağlantılarımı kullanarak soldan ev ve iş yeri ağı sihirbazını calıştırıp işlemi bitiriyorsunuz bu işlem sırasından her bilgisayarın bir birini görebilmesi için callışma grubu belirliyorusuz örneğin BT- yada -workgroup - yada LAB gibi size kalmış ama hepsinde aynı olacak buraya kadar halledin yine yardımcı oluruz
Gezgin-®
Seçkin Üye
Seçkin Üye

sıfırdan ağ kurulumu ve pc leri nete bağlamak    16 Ekm 2007, 10:03Alıntıyla Cevap Gönder

işi başdan sona siz mi yapacaksınız. Kablolama, kanalları döşeme, elektirik hattı..
piraye
Site Gezgini
Site Gezgini

sıfırdan ağ kurulumu ve pc leri nete bağlamak    16 Ekm 2007, 10:22Alıntıyla Cevap Gönder

tşk ederım arkadaşlar,teorik olarakti bilgiler,iş yapım aşamasına gelince zor oluyo işte,hub 8 li var ve 18 pc var,yanı 8ini baglayabilirm demek oluyo buda,ama ağ kabloları berbat durumda yanı caklar kırık hep,birde şu sorun var ıp nosu nasıl olcak her pc için farklı bunu bılıyorum ama cakısıyo dıo,bunu nasıl engellıycem hıc degılse 8 pc bağlıyım nete,müdür beye 24 hub alalım dıyorum ama icraat yok,ıp numarasını nasıl verıcem,8 pc icin bunu sıfırdan anlatırsanız sevınırım,,
Türkiye58
Süper Üye
Süper Üye

sıfırdan ağ kurulumu ve pc leri nete bağlamak    16 Ekm 2007, 10:34Alıntıyla Cevap Gönder

hocam ip numaralarını manuel olarak verin. ağ bağlantılarımdan yerel ağ bağlantısı üzerinde sağ tuş çıkan pencerede tcp/ip yi seçen özelliklere tıklayın. Sonrada ip numaralarını girmeye başlayın. hepsi bu kadar.Kolay gelsin. Her okul müdürüde ilgilenmez öyle maalesef zaten eskiden de müdürler labları kilitleyip kullandırmazlarmış Smile işte o kafaları değiştirmek için uğraşmak lazım. Ben mebin yerinde olsam lab yetkisini tamamen bilgisaarcılara yada formatörlere bırakırım. Böylece kendi işimizi yapmamız daha kolay olur.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

sıfırdan ağ kurulumu ve pc leri nete bağlamak

page generation = 0.64666 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması