Ya bunlar ne kadar öngörüsü olmayan eğitim camiasından kopuk basiretsiz insanlar. Akıllı Tahtasız okul kalmayacakmış. Her şeyimiz tam da bi akıllı tahtamız eksik. O kadar Akıllı Tahta kullanım kursu verdik daha okullarda kullanan yok. Kalemleri ambalajlarında duruyor hepsinin. Ne kadar abesle iştigal ediyorlar. Kesin yandaş biri ithal ediyordur, bir gecede zengin olanlara biri daha eklenecek.
bi de almak yerine bu tür şeyleri neden kendi "malzeme fabrikası"nı kurup tahtadan teknolojiye kadar bir fiil çalışan kendi şirketi yok bu MEB in mesela kendi teknoloji firması olsa "MEBilişim" ve üretse ithal etse sınıflaara uyarlasa ... üfff çok mu ütopik düşündük ne, aman dikkat ülkemizde düşşünce suçu felan var ... bi de düşüncelere önem vermezler
Böyle yaparsalar bakanlıktaki birileri nasıl zengin olcak ama?
Arkadaşlar forum kendini resetlemeden önce bir başlık vardı kendi akıllı tahtamızı yapalım diye wiimote ile yapılıyordu. Hatta konuyu açan arkadaş gayet güzel açıklamış bir de doküman eklemişti. Ondan faydalanıp bir iki okula yapmıştık. 200 - 250 tl'ye mal oluyordu. Bence okullardaki akıllı tahtalardan daha efektif. Tekrar paylaşırşa aynı arkadaş tekrar faydalanırız. Kim bilir haberlere bile çıkarız formatör öğretmenler kendi akıllı tahtasını kendi yapıyor diye o zaman bakandan daha fazla havamız olur
Arkadaşlar çalıştığım ilköğretim okulunda her sınıfta 2 senedir bu akıllı tahta muhabbeti var ve aktif kullanılıyor. iyi mi oldu kötü mü oldu diye lise de başka bir arkadaşla da okuldaki diğer öğretmen arkadaşlarla da biraz sohbet ettim birçok sınıf ve branş öğretmeniyle ve sonuç olarak ;
1- Akıllı tahta ders süresini verimli kullanmanız açısından derse göre verimli ya da verimsiz olabiliyor. (Özellikle teknik kısımlarını,programını kavramak biraz tecrübe ve zaman gerektiriyor.)
2- Maliyet bakımından sınıflarda zaten varolan projeksiyon ve pc lerden faydalanarak yapılan işlere ek bir cihaz daha koyarak diğer asıl alınması gereken cihazlar gözardı edilmiş ( özellikle matematik ve fenciler böyle söylüyor...) ve yüksek maliyete ki 500-600 TL civarı alındı b cihazlar...
3- Sınıf öğretmenleri ise; dersine ya da konusuna göre yararlı birşey ama çok fazla büyütülecek bişey değil,zaten sınıflarda pc ve projeksiyon var diyorlar...Tek faydası bir dersi kaydedip ileride tekrar ederken kullanabiliyorsun ya da test soruları üzerinde çözümleri gösterebiliyorsun diyorlar...Ki aynısını projeksiyonla tahtada da yapabilirsiniz tek farkı silgiyle tahtayı silmeniz.Biraz yorucu
4- Bendeniz bilişim teknolojileri branşında netsupport herşeyi çözüyor ne akıllı tahta ne projeksiyon ( ki hepsi var) gerek kalmıyor fazla teknolojiye... Hatta akıllı tahta sorunlarını dersin ortasında beni çağırarak çözmeye çalışmaları da ayrı bir dert benim için...
Umarım tüm Türkiye'de bir şekilde verimli kullanılır. Ama emin olun dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde bu araçlar kullanılmıyor.Önemli olan eğitimi ve eğitimciyi geliştirmek.Pek tabii materyallerin kalıcı etkisi de gözönünde bulundurulmalı.Ama akıllı tahta kanımca bu kadar harcamaya değecek bir teknoloji değil.Faydasız demiyorum ama faydası yüzde olarak çok büyütülecek bişey de değil, ki bunun yerine başka materyaller ya da çözümler sağlansa mesela öğretmenler için "yaş düzeyine ve konuya göre eğitim materyali geliştirme yöntem ve teknikleri ve de günümüz materyalleri üzerine çalışmalar yapılabilirdi." Bence daha çok katkısı olacaktır eğitime ve eğitimciye...
Tamamen gösteriş yapmışlar... Dostlar alışverişte görsün hesabı... Bizim okula getirsinler... 35 öğretmneden kullanan 2 yi geçerse dişimi kırarım... birilerine peşkeş çekilecek işte.... Yazık günah... Az para sanki ya... Paralarımız nerelere gidiyor....
iyi yine siz dişinizi kırıyosunuz 2'yi geçsin ben kafamı kırarım.
Internet yazdı:
bi de almak yerine bu tür şeyleri neden kendi "malzeme fabrikası"nı kurup tahtadan teknolojiye kadar bir fiil çalışan kendi şirketi yok bu MEB in mesela kendi teknoloji firması olsa "MEBilişim" ve üretse ithal etse sınıflaara uyarlasa ... üfff çok mu ütopik düşündük ne, aman dikkat ülkemizde düşşünce suçu felan var ... bi de düşüncelere önem vermezler
Aman Hocam, bunca şey olduktan sonra bir de fabrika işçisi olmayalım
İmza: Eski Formatör Öğretmen.
_________________ Müslümanlık nerde? Bizden geçmiş insanlık bile...
Aman Hocam, bunca şey olduktan sonra bir de fabrika işçisi olmayalım
İmza: Eski Formatör Öğretmen.
Bişey söylüyeyim mi dostum ben ce ol orda öyle bir MEBilişim şirketinde insan müthiş ücret de alır ve kendini de geliştirir... haa devlet yine kendini bilmezlerin icraatleri ile orayada 3-5 formatör atarda iş yürüsün derse tabi olmaz şimdi ki şu mesleki eğitim kitap ve modül yenileme sisteminin çöküşü gibi çöker ... sahi bizim bi modüller ile alakalı da böyle AR-GE yapan bi MEB kurumumuz var değil mi ? hani icraat ... ama yine de sen böyle bir MEB e ait teknoloji fabrikasını iyi düşün açılmasında hayır vardır ...
Herşeyin adı proje. Artık ne yapılırsa yapılsın adı proje oluyor. Akıllı tahta çıkalı yıllar oldu. Bunları okullara koymak proje oluyorsa! Buna olsa olsa ancak devrim denir!
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz
Bu site, ismi verilen dosyaların kendilerini barındırmamaktadır ve sorumlulukları kaynaklarına aittir.Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin
yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.