|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
hamur07
Site Gezgini

| Kablosuz ağ interneti yavaşlatmaz kablolu yavaşlatır mı? 07 Arl 2007, 8:38 | |
| Arkadaşlar bulunduğum okulda bazı sınıflarda internet yok. Sınıflara internet gerekiyor. Okula bir bilgisayarcı gelmiş ve o sınıfların olduğu yere Access Point koyularak kablosuz internet verilebileceğini söylemiş. Kablo döşenirse diğer bilgisayarlardaki mevcut internet yavaşlar demiş?
Bu konu hakkındaki yorumlarınızı yazarsanız memnun olurum.
Yorumlarınızı bekliyorum ben yorumumu yazmıyorum müdür yardımcısı arkadaşla birlikte bu sayfayı okuyacağız. | |
|
|
 |
hamur07
Site Gezgini

| Kablosuz ağ interneti yavaşlatmaz kablolu yavaşlatır mı? 07 Arl 2007, 9:18 | |
| | Arkadaşlar yorumunuzu yazında müdür yardımcısına göstereyim ben söyleyince inanmıyor. Yorumlarımızın aynı olacağına eminim. | |
|
|
 |
sedom
Süper Üye

| Kablosuz ağ interneti yavaşlatmaz kablolu yavaşlatır mı? 07 Arl 2007, 9:45 | |
| Sen O müdür Yardımcısına bence sadece Gül.MEB niye verdi ki bu hattı.Onlar içinmi?  | |
|
|
 |
kutlusefer
Site Gezgini

| Kablosuz ağ interneti yavaşlatmaz kablolu yavaşlatır mı? 07 Arl 2007, 10:04 | |
| | Benim çalıştığım ilçede her labaratuvar kablolu internet alt yapısına sahip ve bunu kullanıyor.Yavaşlama falan yok.Yavaş yada hızlı olması daha çok bilgisayarlara bağlıdır.Eğer alt yapınız varsa bilgisayar odanızda,yapacağınız tek iş ağ kablosunu modeminize takıp bilgisayar odasındaki gerekli girişe takmak.Neden işinizi zorlaştırıyorlar anlamıyorum.Hem kablo olduğu zaman öğrencilerin internete girmelerini istemediğiniz zamanlarda bunu engellemek daha kolay. | |
|
|
 |
Hacker

| Kablosuz ağ interneti yavaşlatmaz kablolu yavaşlatır mı? 07 Arl 2007, 10:11 | |
| Hocam access pointle değil de neyle alırsan al internetin hızı sabittir.
512 Kbs Download 128 Kbs upload tur.
bilgisayar interneti kablosuz alınca havadan alıyor diye uzaydan almıyor ya yine o modeme bağlanıyor ve o modemin adsl bant genişiliği neyse ( okullarda 512 Kbs) onu paylaşır.
Dolayısıyla ADSL i kablolu yada kablosuz her ne şekilde alırsa alsın ADSL hızını aynı şekilde paylaştığından diğer bilgisayarların internet hızını da aynı şekilde yavaşlatacaktır.
Access point için sinyal güçlendirici antenin fiyatı dairesel olanı 120 $ +kdv.
Alıcı için PCI olanı tavsiye ederim.
PCI wireless alıcılar ise 40$ + kdv. kablo cekme maliyetiyle kıyaslayın fazla fark yoksa tavsiye ederim.
Ben kendi okulumdaki sınıflara kuruyorum. Wireless access point siparişi verdim önümüzdeki hafta gelecek kurdugumda bakacagım nasıl oldugunu bende merak ediyorum.İnşallah sağlıklı çalışır.
Paranız varsa alın yoksa sizde duvarları matkapla delmekten bıkmayı bekleyin
Bunu takmakla internet hızınız artmayacak sadece kablodan kurtulmuş olacaksınız hepsi o. | |
|
|
 |
filatros
Aktif Üye

| Kablosuz ağ interneti yavaşlatmaz kablolu yavaşlatır mı? 07 Arl 2007, 10:11 | |
| Bizim okulda tek bir hat üzerinden 30 tane bilgisayar bağlanıyor ve ancak öğrenciler internetten video izlemek istediklerinde belirgin bir yavaşlama oluyor!
Artık bilgisayarcılar da "nasıl milleti fazla maliyete sokarım" diye hesaplıyor.
Bence kablosuz uygulama çok gereksiz. | |
|
|
 |
hamur07
Site Gezgini

| Kablosuz ağ interneti yavaşlatmaz kablolu yavaşlatır mı? 13 Arl 2007, 10:57 | |
| | Arkadaşlar teşekkür ederim. | |
|
|
 |
karinca_52
Süper Üye

| Kablosuz ağ interneti yavaşlatmaz kablolu yavaşlatır mı? 13 Arl 2007, 11:17 | |
| | yani sabittir | |
|
|
 |
metelf
Aktif Üye

|
| Kablosuz ağ interneti yavaşlatmaz kablolu yavaşlatır mı? 13 Arl 2007, 11:56 | |
| | bişe olmaz. ama kablo döşeyeceğim diye oulu delik deşik etmekte pek akıllıca değil | |
|
|
 |
|
|