Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Kablosuz ağ interneti yavaşlatmaz kablolu yavaşlatır mı?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
hamur07
Site Gezgini
Site Gezgini

Kablosuz ağ interneti yavaşlatmaz kablolu yavaşlatır mı?    07 Arl 2007, 8:38Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar bulunduğum okulda bazı sınıflarda internet yok. Sınıflara internet gerekiyor. Okula bir bilgisayarcı gelmiş ve o sınıfların olduğu yere Access Point koyularak kablosuz internet verilebileceğini söylemiş. Kablo döşenirse diğer bilgisayarlardaki mevcut internet yavaşlar demiş?
Bu konu hakkındaki yorumlarınızı yazarsanız memnun olurum.
Yorumlarınızı bekliyorum ben yorumumu yazmıyorum müdür yardımcısı arkadaşla birlikte bu sayfayı okuyacağız.
hamur07
Site Gezgini
Site Gezgini

Kablosuz ağ interneti yavaşlatmaz kablolu yavaşlatır mı?    07 Arl 2007, 9:18Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar yorumunuzu yazında müdür yardımcısına göstereyim ben söyleyince inanmıyor. Yorumlarımızın aynı olacağına eminim.
sedom
Süper Üye
Süper Üye

Kablosuz ağ interneti yavaşlatmaz kablolu yavaşlatır mı?    07 Arl 2007, 9:45Alıntıyla Cevap Gönder

Sen O müdür Yardımcısına bence sadece Gül.MEB niye verdi ki bu hattı.Onlar içinmi? Smile Smile
kutlusefer
Site Gezgini
Site Gezgini

Kablosuz ağ interneti yavaşlatmaz kablolu yavaşlatır mı?    07 Arl 2007, 10:04Alıntıyla Cevap Gönder

Benim çalıştığım ilçede her labaratuvar kablolu internet alt yapısına sahip ve bunu kullanıyor.Yavaşlama falan yok.Yavaş yada hızlı olması daha çok bilgisayarlara bağlıdır.Eğer alt yapınız varsa bilgisayar odanızda,yapacağınız tek iş ağ kablosunu modeminize takıp bilgisayar odasındaki gerekli girişe takmak.Neden işinizi zorlaştırıyorlar anlamıyorum.Hem kablo olduğu zaman öğrencilerin internete girmelerini istemediğiniz zamanlarda bunu engellemek daha kolay.
Hacker
Site Admin
<marquee><b>Site Admin</b></marquee>

Kablosuz ağ interneti yavaşlatmaz kablolu yavaşlatır mı?    07 Arl 2007, 10:11Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam access pointle değil de neyle alırsan al internetin hızı sabittir.

512 Kbs Download 128 Kbs upload tur.

bilgisayar interneti kablosuz alınca havadan alıyor diye uzaydan almıyor ya yine o modeme bağlanıyor ve o modemin adsl bant genişiliği neyse ( okullarda 512 Kbs) onu paylaşır.
Dolayısıyla ADSL i kablolu yada kablosuz her ne şekilde alırsa alsın ADSL hızını aynı şekilde paylaştığından diğer bilgisayarların internet hızını da aynı şekilde yavaşlatacaktır.

Access point için sinyal güçlendirici antenin fiyatı dairesel olanı 120 $ +kdv.
Alıcı için PCI olanı tavsiye ederim.
PCI wireless alıcılar ise 40$ + kdv. kablo cekme maliyetiyle kıyaslayın fazla fark yoksa tavsiye ederim.
Ben kendi okulumdaki sınıflara kuruyorum. Wireless access point siparişi verdim önümüzdeki hafta gelecek kurdugumda bakacagım nasıl oldugunu bende merak ediyorum.İnşallah sağlıklı çalışır.
Paranız varsa alın yoksa sizde duvarları matkapla delmekten bıkmayı bekleyin Smile

Bunu takmakla internet hızınız artmayacak sadece kablodan kurtulmuş olacaksınız hepsi o.
filatros
Aktif Üye
Aktif Üye

Kablosuz ağ interneti yavaşlatmaz kablolu yavaşlatır mı?    07 Arl 2007, 10:11Alıntıyla Cevap Gönder

Bizim okulda tek bir hat üzerinden 30 tane bilgisayar bağlanıyor ve ancak öğrenciler internetten video izlemek istediklerinde belirgin bir yavaşlama oluyor!
Artık bilgisayarcılar da "nasıl milleti fazla maliyete sokarım" diye hesaplıyor.
Bence kablosuz uygulama çok gereksiz.
hamur07
Site Gezgini
Site Gezgini

Kablosuz ağ interneti yavaşlatmaz kablolu yavaşlatır mı?    13 Arl 2007, 10:57Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar teşekkür ederim.
karinca_52
Süper Üye
Süper Üye

Kablosuz ağ interneti yavaşlatmaz kablolu yavaşlatır mı?    13 Arl 2007, 11:17Alıntıyla Cevap Gönder

yani sabittir
metelf
Aktif Üye
Aktif Üye

Kablosuz ağ interneti yavaşlatmaz kablolu yavaşlatır mı?    13 Arl 2007, 11:56Alıntıyla Cevap Gönder

bişe olmaz. ama kablo döşeyeceğim diye oulu delik deşik etmekte pek akıllıca değil
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Kablosuz ağ interneti yavaşlatmaz kablolu yavaşlatır mı?

page generation = 0.54421 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması