Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

BT SINIFI AĞ SORUNU YARDIM İSTİYORUM

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2
YazarMesaj
dervisahmet
Seçkin Üye
Seçkin Üye

BT SINIFI AĞ SORUNU YARDIM İSTİYORUM    24 Ekm 2007, 22:28Alıntıyla Cevap Gönder

guest hesabı açık olması lazım heralde
ghostbes
Aktif Üye
Aktif Üye

BT SINIFI AĞ SORUNU YARDIM İSTİYORUM    24 Ekm 2007, 22:36Alıntıyla Cevap Gönder

evet hocam guesti açıp ona parola belirliyoruz...
ebf
Aktif Üye
Aktif Üye

BT SINIFI AĞ SORUNU YARDIM İSTİYORUM    24 Ekm 2007, 23:05Alıntıyla Cevap Gönder

clc yazmış:
çalışma grupları oluşturduktan sonra idare bilgisayarlarının alt ağ maskesini (255.255.255.0 dır büyük ihtimalle) 255.0.0.0 gibi değiştirince diğer çalışma grupları idare çalışma grubunu göremiyorlar... kolay gelsin...

+1

en zahmetsiz çözüm sanırım.
Alt Ağ Maskesi BTS için 255.255.255.0 ise
idareye 255.255.0.0 vermeniz yeterli olacaktır.
Tabi bu işlem için okulda bulunan bütün bilgisayarlara elle ip vermeniz gerekecek.
ozi07
Yeni Üye
Yeni Üye

BT SINIFI AĞ SORUNU YARDIM İSTİYORUM    26 Ekm 2007, 13:26Alıntıyla Cevap Gönder

2 gündür ilçedeki diğer okulların bt sınıflarını denetlediğimiz için okula gidemiyorum.Ama önümüzdeki salı günü ilk işim bu olacak cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim.
hakimrenk
Site Gezgini
Site Gezgini

BT SINIFI AĞ SORUNU YARDIM İSTİYORUM    07 Ksm 2007, 15:01Alıntıyla Cevap Gönder

ÖĞRETMEN BİLGİSAYARINDA PAYLAŞIMA AÇILMIŞ bir klasörün paylaşım özellikleri aşağıdaki gibi. Ancak paylaşıma açılan klasör öğrenci PC lerindeki administrator oturumunda görünüyor, öğrenci oturumundu görünmüyor. Öğrenci oturumuna okuma izinini nasıl verebilirim?
Malesef Üniversitede osi katmanlarını ezberlemekle geçti Ağ Donanımı dersleri..

Bu arada, bu başlıkta ki sorunu ben de yaşıyorum, aynı sorun bir çok okulda var. Bu konuyu yeniden canlandırmak istedim.

biteker
Yeni Üye
Yeni Üye

BT SINIFI AĞ SORUNU YARDIM İSTİYORUM    12 Arl 2007, 0:39Alıntıyla Cevap Gönder

Öğretmen bilgisayarına 2 tane ethernet kartı takın ve bu kartlardan birini öğrenci bilgisayarlarının bağlı olduğu switch diğer kartı da modemin ve idare bilgisayarlarının bağlı olduğu switche bağlayın.

1. yöntem:
modemin bağlı olduğu bağlantıya sağ tuş özellikler dedikten sonra paylaşımı seçip "diğer ağ kullancıları bu bilgisayarın internete bağlantısı yoluyla bağlansın" ı seçip çıkan açılır kutudan bt sınıfının bağlı olduğu switch in ağ bağlantısını seçebilirsiniz.ağ kurulumunu yaptıktan sonra öğrenci bilgisayarları öğretmen bilgisayraını görecek ve internete erişebileceklerdir.

2. yöntem:
Öğretmen bilgisayarına Windows Server 2003 kurulur DHCP, DNS ve Active Directory hizmetleri kurulur. Excel formatındaki öğrenci listesini kullanarak her öğrenciye bir kullanıcı adı ve şifresi belirlenir ve hepsine birer hesap açılır. Routing and Remote Access hizmetini kullanarak internet bağlantısı öğrencilere verirsiniz. daha sonra öğrenci bilgisayarlarının başına geçip hepsini domaine dahil edersiniz. (Ek olarak ISA server kurarsınız bu sayede hem ağ güveliğini artıtırsınız, hem internetten indirebileceğiniz bir dosya ile binlerde kötü içerikli siteyi engelleye bilirsiniz, hem proxy server olrak kullanarak internet bant genişliğinizi tasarruflu olarak kullanırsınız -örneğin öğrencilere hadi wikipedia sitesine girin dediğinizde inernet bant genişliği dolduğu için öğrenciler siteye girmekte zorluk çekmektedir ama bu sayede o siteye sadece öğretmen bilgisayarı girer ilgili sayfayı indirir öğrenci bilgisayarları siteye öğretmen bilgisayarından ulaşırlar-, hangi öğrencinin hangi sitelere girdiğini ve hangi programları çalıştırdığını daha sonrada raporlayıp izleyebilirsiniz vs.) (bu yapı ile aynı anda 10 dan fazla bilgisayarın öğretmen bilgisayarına bağlanamama sorununuda çözmüş olursunuz)
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

BT SINIFI AĞ SORUNU YARDIM İSTİYORUM

page generation = 3.68387 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması