|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
cogullu
Moderatör

| Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme 07 Ekm 2007, 14:57 | |
| | teşekkürler | |
|
|
 |
Hayat
Aktif Üye

| Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme 07 Ekm 2007, 14:58 | |
|
 |
 |
Ben Öğrencilerin bilgisayarından dosya ve yazıcı paylaşımı kuralı ile microsoft ağları için istemci kuralını kaldırarak olayı çözmeye çalıştım. Böylece ağ olduğu halde öğrenciler diğer bilgisayarların paylaştırılmış dosyalarını göremiyor. Ama idare ve öğretmen bilgisayarı kendi aralarında dosya ve yazıcı paylaşımında bulunabiiyo...
Not: Netop school veya Netsupport school school türü programlar da sorunsuz çalışıyor.. |
hocam bunu yaptığımızda öğrenciler labda ağdan hiçbir paylaşım klasörüne mi ulaşamıyor? Yani öğretmen öğrencilerin ,öğrenciler de öğretmenin paylaşım klasörlerine ulaşamıyor. Yoksa sadece farklı çalışma gruplarına erişimi mi engelliyor?
En son Hayat tarafından 07 Ekm 2007, 15:00 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi | |
|
|
 |
cogullu
Moderatör

| Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme 07 Ekm 2007, 15:00 | |
| ee ben bişey anlamadım bundan nasıl yapacağız keyloger
hocam | |
|
|
 |
keyloger
Tecrübeli Üye

Kayıt: 11 Nis 2007 Mesajlar: 862 Konum: Yozgat/Yerköy----Uşak |
| Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme 07 Ekm 2007, 15:09 | |
| | hocam excel tablosundan ip yi 192.168.1.2 yaptık.subet maskımızı 255.255.255.128 yaptık hemen yanında ağı 2 ye böldüğümüz gözüköyor(kırmızı zemindeki).broadcast adresi zaten kendisi otomatik oalrak değişiyor.burada subnet maskın sonudaki blogu değiştirerek daha fazla alt ağlara bölüyoruz. | |
|
|
 |
dias
Aktif Üye

|
| Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme 07 Ekm 2007, 15:51 | |
| | en kolayı öğretmen pc ye winserver2003 kurmak | |
|
|
 |
caisersoze
Aktif Üye

|
| Çalışma Grupları Birbirne giriyor. 18 Ekm 2007, 20:31 | |
| Okulda ADSL bağlantı - Modem müdür odasında, Müdür odasından sonra bağlantı 2. katta Müdür Yardımcısı odasından switch ile Okul Yönetim programını dağıtıyor her tarafa. Bizde Müdür Yardımcısnın odasından gelen switch ten bağlantı alıyoruz. Ben Labaratuardaki switch i doğrudan Müdür odasındaki modemden alsam yine diğer çalışma gruplarını labaratuardan görür müyüz? Modemden sonra üç tane switch var. Labaratuar, Müdür Yardımcısı, öğretmenler odası - memur.
Lise olunca Okul Yönetim Programı delik deşik oluyor. Ayrıca bugün başka bir sorunla karşılaştım; Labaratuardaki bilgisayarları ağa dahil ederken Bilgisayarların adını Bilgisayarım özelliklerden değiştirip yönetici şifresi atadım. Ama açılışta bu şifreyi kabul etmedi. Bende F klavye değil Q klavyeye göre girdim. Gene olmadı. Güvenli kipte girip şifreleri kaldırdım. Meğer Windows un kuruluşunda verdiğimiz kullanıcı adı benim sonradan verdiğim şifre ile uyuşmayınca kullanıcı ya da şifre hatalı uyarısı verdi.
Neyse Çalışma gruplarını öğrencilerden nasıl saklayabiliriz? | |
|
|
 |
caisersoze
Aktif Üye

|
| Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme 20 Ekm 2007, 23:13 | |
| | Ben bu işi şindilikte olsa hallettim. Büyük bi firmanın ağını yöneten birisiyle konuştum. Bana çalışma gruplarının Ip lerini elle atamam gerektiğini söyledi. Bende okulda bunun mümkün olmadığını gördüm. Sonra Öğrenci PC lerinde Ağ Bağlantılarını tıkladığımda gelen Ağ Komşularımı sildim ve tekrar başlatırken Güvenlik Kartına bunu kaydettim. Şindi Ağ Bağlantıları, Çalışma Grubu Bilgisayarlarını Göster diyorum, okul yönetimine ait ağdaki bilgisayarlar tam adresi yazılmadan bulunamıyor. Ağ Bağlantılarımı tıkladığınızda zaten ilk olarak ağdaki okul yönetimine ait bilgisayarları bulup getiriyor. Bunları silin bakalım bi daha görüntüleyecek mi? | |
|
|
 |
|
|