|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
botett
Tecrübeli Üye

|
| Modem üzerindeki internet ışığı yanmyor 14 Ekm 2007, 8:21 | |
| | Arkadaşlar iyi bayramlar. Modem üzerindeki internet ışığı yanmıyor ve internete bağlanamıyorum. (Modem üzerindeki adsl, power, ethernet ışığı yanıyor) Bu sorunun kaynağı ne olabilir düzeltebilir miyiz? | |
|
|
 |
gizemkar
Onursal Üye

Kayıt: 06 Eyl 2007 Mesajlar: 1313 Konum: Artvin & Balıkesirli |
| Modem üzerindeki internet ışığı yanmyor 14 Ekm 2007, 8:35 | |
| sizede iyi bayramlar
bildiğim kadarıyla genelde modemler üzerinde 3 ışık var
1 power : güc geldiğinde modem çalışırken yanar..
2 ADSL / DSL : Telekomdam evinize kadar internetin gelip gelmediğini gösterir yanıyorsa modeme kadar internet geliyordur.
3 Ethernet / USB : Ethernet yada Usb den bağlanıldığında yanan ışıklar.
onun dışında lamba yok genel olarak siz adsl ışığı yanıyor dediğinize göre hattınıza internet geliyor bi modemin ayarlarına girin ve ordadaki ayarları kontrol edin bu arada markası nedir modeminizin? | |
|
|
 |
botett
Tecrübeli Üye

|
| Modem üzerindeki internet ışığı yanmyor 14 Ekm 2007, 8:40 | |
| | Hocam bende zyxel modem var 4 ışığı var saydıklarınızın dışında ppp diye bi ışık ta var arkadaşınki (bozuk olan airtes) ve ondada saydıklarınızın dışında internet diye bir ışığı daha var. | |
|
|
 |
gizemkar
Onursal Üye

| Modem üzerindeki internet ışığı yanmyor 14 Ekm 2007, 8:42 | |
| hocam aklıma geldi yazın ağbime internet bağlatmıştık yanlıs hatırmıyorsam combomax gibi bişey di adı ve herşey doğru olmasına rağmen internet ışığı yanmıyordu..tabi bağlanıldığı gün modemle 5 den 8 e kadar uğraştım akşam olmadı söktüm götürdüm arkadaşımın cafesine onun adsl bilgilerini girerek bağlanmayı denedim ve o internet ışığı yandı..
bu noktada telekomla alakalı bir şey olduğunu anladım ertesi sabah modemi bağladığımda abimin evindede internet ışığı yanıyordu normal bir şekilde bağlanabiliyordu.. yani sözün özü telekomdan olabilr ücret ödenmemiş olabilir yani kesmişlerdir.. gibi bildiğim bu kadar... | |
|
|
 |
gizemkar
Onursal Üye

| Modem üzerindeki internet ışığı yanmyor 14 Ekm 2007, 8:47 | |
| zyxel evet cok ışıkvar okulumuzdaki modem prestij 662 gibi bişey
DSL ışığı yanıyorsa turuncu yada sarı farketmez bağlanması lazım ama sorun airtiesla alakalıydı
arkadaşınızı yanınızdaysa yani yakınınızdaysa sizin modemi orada bir deneseniz ayarlarını değiştirip eğer internete bağlanabiliyorsa sıkıntı yoktur en azından telekomdan internetin geldiğini görür anlarsınız ve modemi restelemeyi denersiniz ama yine yoksa kesin bi sorun var hemen bağlantı kablosu ayarlarını kontrol etsinler yani splitterde bağlantılar doğrumu şase falan olabiliyor bazen kablolarda sonra splitere girmeden paralel hat cekilmiş mi bunu kontol etmek te fayda var | |
|
|
 |
botett
Tecrübeli Üye

|
| Modem üzerindeki internet ışığı yanmyor 14 Ekm 2007, 9:03 | |
| | sağol arkadaşım modemimi deneyelim | |
|
|
 |
karinca_52
Süper Üye

| Modem üzerindeki internet ışığı yanmyor 14 Ekm 2007, 9:05 | |
| | kabloları kontrol et ters bağlantı olabilir | |
|
|
 |
brain
Site Gezgini

| Modem üzerindeki internet ışığı yanmyor 15 Ekm 2007, 10:19 | |
| öncelikle kabloları kontrol et. jakları yeniden çakmayı deneyebilirsin. sana yakın yerlerde internet bağlantısı var mı kontrol et. çevrede varsa telekomu ara hatta sinyal atıp kontrol ediyorlar hatta bişey olup olmadığını. hatta sorun yoksa modemini resetleyip tekrar ayarlamaları yap. oda olmazsa modemi çöpe at kolay gelsin | |
|
|
 |
ghost

|
| Modem üzerindeki internet ışığı yanmyor 15 Ekm 2007, 10:23 | |
| hocam splitter a kablolar doğru bağlanmışmı kontrol et, doğruysa telekomu ara..yanlışsa düzelt  | |
|
|
 |
tmancar
Seçkin Üye

| Modem üzerindeki internet ışığı yanmyor 15 Ekm 2007, 10:55 | |
| Öncelikle kabloları kontrol edin.
Sonra Telekomu arayıp hattınızın aktif olup olmadığını öğrenin.
Başka bir modem deneyin. | |
|
|
 |
|
|