|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
özygt
Aktif Üye

| İdarenin bilgisayarlarını paylaşıma açık... 09 Ekm 2007, 0:04 | |
| İdarenin bilgisayarlarına virus girmiş sanırım 2 müdür yardımcısınında herşeyi paylaşıma açık.Virüsü temizleyip paylaşıma kapatalım desem anlamazlar işleri başlarından açkın zaten okul çok büyük.Bir bilgisayardan hiç anlamıyolar herşeyi direk paylaşıma açmışlar.Bu yüzden labaratuarda ağı kullanımıyorum.Sınıflar çok kalabalık sınıfa hakim olmak çok zor oluyo ve labaratuarda dosya paylaşımı gibi şeyleri yapamıyoruz.
Öğrenci bilgisayarlarının idarenin bilgisayarlarını görmesinini nasıl engelleyebilirim.Tabi idarenin bilgisayarlarına dokunmadan.Adamlar çok anlayışsız bilgisayar konusunda.Bir fikri olan varmı ne netup kullanabiliyorum nete interneti açabiliyorum daha performans ödevleri filan var.Bunları öğrencilerden nasıl toplayacağım.Öğrenciler bir kaç sefer ağı aötığmda direk m.yardımcısın bilgisayarında gezmeye başladılar.
Nasıl bir yolla öğrenci bilgisayarlarının idareyi görmesini engelleyebilirim. | |
|
|
 |
bshark
Aktif Üye

| İdarenin bilgisayarlarını paylaşıma açık... 09 Ekm 2007, 0:34 | |
| | sadece bir tahmin ama demekte yarar var. çalışma grubunu değiştirebilirsiniz mesela. | |
|
|
 |
özygt
Aktif Üye

| İdarenin bilgisayarlarını paylaşıma açık... 09 Ekm 2007, 1:02 | |
| | yok olumuyor denedim.. | |
|
|
 |
zorba
Aktif Üye

|
| İdarenin bilgisayarlarını paylaşıma açık... 09 Ekm 2007, 1:08 | |
| | İdarenin bilgisayarlarına Zone Alarm programını kur, LAB daki bilgisayarlar sabit İP adresi ver bu İP leri erişime engelle. | |
|
|
 |
penguen.os
Aktif Üye

| İdarenin bilgisayarlarını paylaşıma açık... 09 Ekm 2007, 1:16 | |
| idarenin bilgisayarlarını hakla ki akılları başlarına gelsin.
nush ile uslanmayanı etmeli tektir, tektir ile uslanmayanın hakkı kötektir...
bir musibet bin nasihatten iyidir .  | |
|
|
 |
özygt
Aktif Üye

| İdarenin bilgisayarlarını paylaşıma açık... 09 Ekm 2007, 1:26 | |
| | İdarenin bilgisayarlarına bişey olsa yine benim başıma patlayacak. | |
|
|
 |
filiz
Site Gezgini

| patron virüsü 10 Ekm 2007, 1:08 | |
| | dracula virüs temizleyiciyi kur bu program kuruluyken flash bellekler varsa onlarıda tak ve patron virüsünü temizlesin | |
|
|
 |
falsac
Site Gezgini

| İdarenin bilgisayarlarını paylaşıma açık... 10 Ekm 2007, 3:18 | |
| 1) idarenin çalışma grubunu değiştir.Aslında bu pek farketmiyor ama en azından çalışma grubu bilgisayarlarını göster dediğinde idare bilgisayarları gözükmez.
2) Ana bilgisayar bilsa dan dolayı paylaşıma açık, bilgisayarımı sağ tıkla yönet , kullanıcı hesaplarından guest aktif hale getir ve parola ver, çalıştır 'a gpedit.msc buradan
Windows Ayarları --- Güvenlik Ayarları --- Yerel ilkeler --- Güvenlik seçenekleri --- Ağ erişimi: Yerel hesaplar için paylaşım ve güvenlik modeli : yalnızca konuk - yerel kullanıcıların kimliği Guest olarak doğrulansın seçin
İdare bilgisayarları eğer pro ise ilk başta parola isteyecek sonra aklında tutacaktır. (home ise her seferinde kullanıcı adı [guest] ve parola gireceklerdir.) sadece paylaşım olarak Paylaşılan klasörler kalsın. (aslında pc ne bir ftp server kurup idare paylaşımını böylede sağlayabilirsin ) Birde ben netop da yeni bir sınıf tanımlayıp idare bilgisayrlarını da dahil ettim netop school 'a...
3) bu da olmadı win control programı ile öğrenci bilgisayarlarının ağ bağlantılarım simgesini yok eder. dosya paylaşımı ise sadece bilgisayar ismi vererek sağlayabilirsiniz. ("\\vestelserver\dosya" gibi) | |
|
|
 |
|
|