Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   CMS sistemler (Php Nuke-Joomla-PhpBB-SMF) ---> Joomla

Joomla Sitem Uçtu...

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
hakanhoca61
Site Gezgini
Site Gezgini

Joomla Sitem Uçtu...    24 Ksm 2008, 0:34Alıntıyla Cevap Gönder

Merhaba Arkadaşlar. Joomla ile epey bir zaman ayırarak oluşturmuş olduğum web siteme bugün girdiğimde joomlanın ilk kurulumunda örnek içeriğide yükle seçeneğiyle oluşturulan sayfa içeriklerinin bir kısmı geldi. ve siteye admin girişi yapamıyorum. sanırım şifrelerde değiştirilmiş. siteye bileşen olarak fazla birşey yüklemedim. joomla nın 1.5.6 sürümünü kullanıyordum. ve easybook Zdefter bileşenini kullanıyordum. o kadar emek harcayarak oluşturduğum sitem nasıl olduda bu hale geldi anlamadım. Eğer hacklenmiş olsa hackleyen kişi site içeriğini kendi kafasına göre oluştururdu. ama site içeriğinde benim oluşturmuş olduğum bütün bölümler görünmüyor onların yerine dediğim gibi en başta kurulan örnek içerikten bir kaç makale eklenmiş o kadar.Ayrıca ben bu makalelerin hepsini normalde silmiştim.Veritabanı dosyam değişmiş olabilirmi? Acaba veritabanı dosyası hosting firmasının bir arızası nedeniyle silip yeniden başka bir veritabanı oluşturmuş olabilirmi. yoksa sitem hacklendimi ?

joomlaya olan sevgim büyük bir darbe aldı.

Bu konuda bana fikir verirseniz sevinirim.

Kurda Sormuşlar neden ensen kalın diye?
Demiş kendi işimi kendim görürümde ondan?
Selam ve dua ile...
skipper_forum
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Joomla Sitem Uçtu...    24 Ksm 2008, 0:40Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam öncelikle size tavsiyem sitenizde hemen php my admin i açın veritabanındaki tablolar duruyor mu?
Bu çok önemli.
isterseniz pm'den mesaj yazın yarımcı olmaya çalışayım..
exemcli
Fotoğraf Klübü Bşk.
Fotoğraf Klübü Bşk.

Joomla Sitem Uçtu...    24 Ksm 2008, 0:42Alıntıyla Cevap Gönder

hocam ftp adresinden oluşturdugun mysql veritabanını phpmyadimnle aç
http://bilgisayarbilisim.net/post45948.html bu konuyu incele

http://md5.gromweb.com/ adresinde md5 şifreni yeniden oluştur
büyük ihtimalle serverda yedekleme olmuştur ve senin eski yedeği yüklemişlerdir ve oldugunca joomlaya bileşen yüklemeyin en azından bilmediklerini basit sql injection ile sitenize zarar verebilirler.
ayrıca configuration.php nin chmod ayarlarına bakın
ayrıca .htaccess dosyasını düzenleyin

ekteki dosyayı root'a atın ve explorer ile giriş yapın eğer birileri dosya üzerinden bişeyleri değiştiriş ise en son değişen dosyayı size gösterecektir . benim kullandığım htacceess dosyasınıda ekliyorum..

htaccess.rar
 Açıklama:

İndir
 Dosya Adı:  htaccess.rar
 Dosya Boyutu:  2.12 KB
 İndirilme:  3 defa

filist.rar
 Açıklama:

İndir
 Dosya Adı:  filist.rar
 Dosya Boyutu:  1.12 KB
 İndirilme:  1 defa

hakanhoca61
Site Gezgini
Site Gezgini

İlginiz için teşekkür ederim.    24 Ksm 2008, 0:54Alıntıyla Cevap Gönder

Öncelikle Öğretmenler günümüz kutlu olsun. ilginiz için teşekkür ederim. Joomla sistemi ile yaklaşık 2 aylık bir tanışıklığım var ve bu konuda biraz acemiyim. Söylediklerinizi yarın uygulayacağım. inşallah çözüm olur. sistemime fazla bir bileşen veya modül eklemedim. hatta temayı bile joomla nın varsayılan temasını modifiye ederek kullanmaya çalıştım. Eğer çözüm bulamazsam bırakacam bu mereti.asp sistemime geri döneceğim gibi.

Selam ve Dua İle...
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   CMS sistemler (Php Nuke-Joomla-PhpBB-SMF) ---> Joomla

Joomla Sitem Uçtu...

page generation = 0.24233 seconds, sql queries = 16

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)