|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
nuribjk
Site Gezgini

| Web Tasarım Ekibi Oluşturuyoruz. Katılmak İsteyenler Buyursun. 22 Ksm 2008, 21:03 | |
|
 |
 |
Uzun zamandır bu düşünce aklımda aslında ama bir türlü paylaşma fırsatım olmadı. Aslında hala da günler çok yoğun ama yine de böyle bir oluşum içerisinde olup fırsat buldukça katkı sağlamak güzel olur. 4-5 yıl önce web tasarım ile ilk defa ilgilaendiğim zamanlar kendi başıma okullara ücretsiz siteler yapmaya çalışmıştım. 4-5 site sonra zor geldi, tek başıma Ama ekip halinde olursak okullar tasarıma para ödemek zorunda kalmazlar. Hatta büyük 5-6 tane site hazırlarız onlardan istediklerini okullar seçer bir kaç değişiklik ile yayınlarız diye düşündüm. Bütün kodlarınıda kendimiz yazarız. İlk aşamada Anket, foto albüm, sayac, haber ekleme vs... yönetici panelli güzel bir site yapabiliriz. İleride online not duyurma, veli-öğretmen-öğrenci-idare arasında mesajlaşma, hatta bilişim dersleri için internetten online uygulamalar bile yapılabilir. vs vs vs. önerilerinizle daha da gelişebilir tabi ki.
|
Üsteki alıntı kısmı mesajın ilk halidir arkadaşlar tam vazgeçmek üzereyken, bugun itibariyle destek veren 2-3 arkadaşımızla birlikte tekrardan işe koyulduk. Grupta yer almak isteyen php, html, dreamweaver, fireworks yada photshop , flash gibi konulardan en az birine hakim olan arkadaşlar mesaj atarlarsa sevinirim. fatihpc nickli arkadaşımıza özel mesaj ile de mail adresinizi gönderirseniz oluşturulan gmail grubu için davetiyenizi size gönderecektir. arkadaşımıza pm için buraya tıklayabilirsiniz.
En son nuribjk tarafından 01 Arl 2008, 21:09 tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi | |
|
|
 |
kendir_li
Tecrübeli Üye

Kayıt: 26 Arl 2007 Mesajlar: 920 Konum: Niğde-Antakya-Hizan |
| Web Tasarım Ekibi Oluşturuyoruz. Katılmak İsteyenler Buyursun. 22 Ksm 2008, 21:43 | |
| | mantıklı aslında olabilecek birşey hocam kendimizi de geliştirme imkanıda bulabiliriz bu sayede ayrıca meriç milli eğitim için yaptıgınız site çok hoşuma gitti.. | |
|
|
 |
nuribjk
Site Gezgini

| Web Tasarım Ekibi Oluşturuyoruz. Katılmak İsteyenler Buyursun. 23 Ksm 2008, 10:33 | |
| | Tşk ederim hocam, bencede bu konuda kendini geliştirmek isteyen herkes dahil olabilir. hemde bu işi gönül verenler arasında da bilgi alışverişi sağlanır. | |
|
|
 |
ccaaggllaarr
Aktif Üye

| Web Tasarım Ekibi Oluşturuyoruz. Katılmak İsteyenler Buyursun. 23 Ksm 2008, 17:57 | |
| | hocam olabilir katılabilirm eğer uygun kosulları sağlayabilirsek. ama öncelikle neyi nasil yapacağımıza karar vermemiz gerekli php mi asp mi asp.net mi daha sonra istekleri ve ihtiyaçlari göz onune almamız gerkeli sonra da tam gaz çalışma | |
|
|
 |
kondansatör
Tecrübeli Üye

| Web Tasarım Ekibi Oluşturuyoruz. Katılmak İsteyenler Buyursun. 23 Ksm 2008, 18:24 | |
| Hiç ideailst değilim bu konuda doğrusu.ama kendini geliştirmek için olabilir  | |
|
|
 |
nuribjk
Site Gezgini

| Web Tasarım Ekibi Oluşturuyoruz. Katılmak İsteyenler Buyursun. 01 Arl 2008, 17:10 | |
| yine başlamadan biten bir proje oldu  | |
|
|
 |
havvaca
Site Gezgini

|
| Web Tasarım Ekibi Oluşturuyoruz. Katılmak İsteyenler Buyursun. 01 Arl 2008, 18:09 | |
| Hayır hayır hayırrrr
Ne olur vazgeçmeyelim ,çok mantıklıııı
BLOGCU , gibi standart 4-5 şablon hazırlayalım....
diğer her şey resim ve yazı eklemek BLOGCU'DAKİ GİBİ kolay olsun...
ne olur, ne olur , ne olur OLSUNNNN
(BEN VALLAHA ÇALIŞIRIM BÖYLE Bİ AMAÇ İÇİN....ŞABLON BİRAZ YAPABİLİRİM...KODLAR SİZDEN OLSUN....) | |
|
|
 |
nuribjk
Site Gezgini

| Web Tasarım Ekibi Oluşturuyoruz. Katılmak İsteyenler Buyursun. 01 Arl 2008, 18:14 | |
|
 |
 |
joomla kurun geçin, okul sitesi için uğraşmaya değmez. ücret almıyorsunuz ki... |
çok zekice Ücret almıyorsan değmez, ücret alıyorsan her şey mübahtır.  | |
|
|
 |
frontierreader
Seçkin Üye

Kayıt: 15 Şub 2008 Mesajlar: 500 Konum: Her Yerden Çıkabilir |
| Web Tasarım Ekibi Oluşturuyoruz. Katılmak İsteyenler Buyursun. 01 Arl 2008, 18:14 | |
| | valla hocam düşünce düzel ve mantıklı ama ben kendi okulumdan çok çektim o yüzden çalışsanda bir çalışmasanda hatta şunu öğrendim çalışma ama çalışıyor gibi görün | |
|
|
 |
Tarik_Turan
Aktif Üye

| Web Tasarım Ekibi Oluşturuyoruz. Katılmak İsteyenler Buyursun. 01 Arl 2008, 18:28 | |
| Bizzat okulum için yönetim panelli ve içinde öğrenciler için phpbb forum da dahil kendim php ve mysql ile 3 ay kasarak güzel bir site tasarladım.İçinde yok yoktu...Sağolsun MEB alanında php çalıştıracak paraya sahip olmadığı için 3 aylık emeğim boşa gitti ve tüm siteyi html e çevirerek eski hostundan MEB e taşıdık.Demem o ki bu işe kalkışmanız güzel hoş olur.Para amaç değil araç olmalı hayatımızda...Bir okula site yapmakla çok vaktimiz gitmez hergün yarım saat ayırsanız 1 ayda bile bişeylerin çıktığını görürsünüz.Ama yarın bir bityeniği çıkar MEB in içinde işi bilenlerin elinde olmadığı için emekleriniz çöpe gider sayın hocam...Ki şevkinizi kırmak için değil aksine yardımcı olmak için söylüyorum bunları...Bence bu işe başlamadan önce kurumda ilgili yerlere başvuru falan yapmak lazım.Bakalım dinleyecekler mi ? Yoksa bizim şablonlarımız var alanımız da var, alın düzenleyin deyip geçicekler mi ?
Saygılarımla... | |
|
|
 |
fatihpc
Tecrübeli Üye

| Re: Okullara Ücretsiz Olarak Web Sitesi Hazırlayan Bir Ekip Oluşturalım 01 Arl 2008, 18:35 | |
|
 |
 |
Uzun zamandır bu düşünce aklımda aslında ama bir türlü paylaşma fırsatım olmadı. Aslında hala da günler çok yoğun ama yine de böyle bir oluşum içerisinde olup fırsat buldukça katkı sağlamak güzel olur. 4-5 yıl önce web tasarım ile ilk defa ilgilaendiğim zamanlar kendi başıma okullara ücretsiz siteler yapmaya çalışmıştım. 4-5 site sonra zor geldi, tek başıma Ama ekip halinde olursak okullar tasarıma para ödemek zorunda kalmazlar. Hatta büyük 5-6 tane site hazırlarız onlardan istediklerini okullar seçer bir kaç değişiklik ile yayınlarız diye düşündüm. Bütün kodlarınıda kendimiz yazarız. İlk aşamada Anket, foto albüm, sayac, haber ekleme vs... yönetici panelli güzel bir site yapabiliriz. İleride online not duyurma, veli-öğretmen-öğrenci-idare arasında mesajlaşma, hatta bilişim dersleri için internetten online uygulamalar bile yapılabilir. vs vs vs. önerilerinizle daha da gelişebilir tabi ki. |
Evet hocam ben destek veriyorum
Ama biliyorum ki bu işler hep "veriyorum da" kalır sonrası gelmez işte ben bunu icraate geçirmek için bir kaç soru soruyorum size
Biliyorsunuz yömetici paneli olması bizi bayağı uğraştırır.Hatta aşırı zor olur.Biz ilk başta bir tasarım oluşturup (Şu an için bir tane yeter) bu tasarım için küçük scripler yazmalıyız ve yayına hazır hale getirmeliyiz.Bütün işler böyle başlar.Ama PHP mysql olsun ben asp bilmiyorum.evet yorumlarınızı bekliyorum.Unutmadan joomlada böyle başlamıştı.Aynı linuz gibi.Şimdi dünya kullanıyor.Temeli biz atabiliriz.Biraz idealist olalım. | |
|
|
 |
nuribjk
Site Gezgini

| Web Tasarım Ekibi Oluşturuyoruz. Katılmak İsteyenler Buyursun. 01 Arl 2008, 18:46 | |
| bende php taraftarıyım zaten, üst düzey bir panel hazırlayamasak bile istersek dediğiniz gibi küçük scriptleri hazırlayarak başlayabiliriz tabi ki. Ya gerekirse asp ile uğraşan arkadaşlar içinde ayrı bir grup oluşturulabilir.yani bencil değilim bu konuda  | |
|
|
 |
|
|