|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
basbag
Süper Üye

Kayıt: 30 Ksm 2007 Mesajlar: 3929 Konum: Adana Alanya Sivas |
| Öğretmenlik Yemini Nasıl Edilir? 23 Ksm 2008, 16:47 | |
| Değerli arkadaşlar yarın öğretmenler günü ve bu münasebetle yarın okulllarda öğretmenler gününü kutlayacağız bizim okulda stajyerliği yeni kalkmış 3 tane meslektaşımız var onlara kutlama töreni esnasında yemin ettireceğiz. yemin metni var benim bildiğim kürsüye masa konacak masanın üstüne türk bayrağı ve atatürk büstü konacak toplu halde yeni öğretmenler öğretmenlik yemin metnini okuyup bir yandan elleriyle bayrağı tutup yemin edecekler diye hatırlıyorum sizden isteğim bu konudaki prosedür nasıl atladığım bir yer var mı yada eksik olan bişey var mı? yardımcı olursanız sevinirim.
ÖĞRETMEN YEMİN METNİ
'Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk inkılâp ve ilkelerine, Anayasada ifadesi bulunan Türk Milliyetçiliğine sadakatla bağlı kalacağıma; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını Milletin hizmetinde olarak tarafsız ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak uygulayacağıma; Türk Milletinin milli, ahlakı, insanı, manevi ve kültürel değerlerini benimseyip, koruyup, bunları geliştirmek için çalışacağıma; insan haklarına ve Anayasanın temel ilkelerine dayanan milli, demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarımı bilerek, bunları davranış halinde göstereceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim. '' | |
|
|
 |
ccaaggllaarr
Aktif Üye

| Öğretmenlik Yemini Nasıl Edilir? 23 Ksm 2008, 16:54 | |
| | 3 olcak yarinla beraber bu yemini edince:S ünivden mezunolurken yaptık adaylığımızın kalktığı tebliğ edildi yine yaptık yarin bir daha:S | |
|
|
 |
ftbitefo
Seçkin Üye

| Öğretmenlik Yemini Nasıl Edilir? 23 Ksm 2008, 16:54 | |
| benim bildiğim kadarıyla yemin törenleri il yada ilçe merkezlerinde yapılıyor. Okullarda yapıldığını duymadım
Arkadaşlarınıza meslek hayattlarında başarılar dilerim | |
|
|
 |
ccaaggllaarr
Aktif Üye

| Öğretmenlik Yemini Nasıl Edilir? 23 Ksm 2008, 16:59 | |
| | Fakültedaşım yapılıyor. malesef. okula geliyor yazı sende imzaliyorsn bazi arkadaşlar müdürün karşisinda okums ve imzalamış ben sadece imzaladim | |
|
|
 |
prentice
Tecrübeli Üye

| Öğretmenlik Yemini Nasıl Edilir? 23 Ksm 2008, 17:02 | |
| | bir kişi önceden söyleyecek diğerleri de yüksek sesle tekrar ediyolardı Öğrencilerin andımızı okuması gibi | |
|
|
 |
basbag
Süper Üye

| Öğretmenlik Yemini Nasıl Edilir? 23 Ksm 2008, 17:02 | |
|
 |
 |
benim bildiğim kadarıyla yemin törenleri il yada ilçe merkezlerinde yapılıyor. Okullarda yapıldığını duymadım
Arkadaşlarınıza meslek hayattlarında başarılar dilerim |
haklısın hocam bende adaylığımı ilçe merkezine çağırmışlardı orada toplu halde yemin etmiştik. ama ilçe merkezlerine 3-5 öğretmen çağırılıyor ve göstermelik yemin ettiriyorlar büyükşehirlerde ise durum tamamen farklı benim okulumda stajyerliği kalkan hiçbir öğretmeni duymadım yemin ettirildiğini zaten hepsi de bu konuda sıkıntılarını dile getiriyorlar o yüzden bizde 24 kasım gibi önemli bir günde il yada ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yapmadığı töreni okulumzda yapmaya karar verdik. | |
|
|
 |
sitelerde
Tecrübeli Üye

|
| Öğretmenlik Yemini Nasıl Edilir? 23 Ksm 2008, 17:14 | |
| Bu işinde suyunu çıkaranlar var yani.
Müdür karşısında(!?)
Mezun olurken(!?) -biz yapmamıştık ama yaptıran üniversiteler de varmış-
Hayatımız yemin, hayatımız başka yerlere adama. Kendimizi kendimize adayamadık hala. Veya kendi istediklerimize.
Daha iyi yemin eden daha iyi mi görev yapıyor.
Çok şekilci bence. | |
|
|
 |
ccaaggllaarr
Aktif Üye

| Öğretmenlik Yemini Nasıl Edilir? 23 Ksm 2008, 17:16 | |
| | vallla ben çivi çiviyi söker mantğiyla düşünüyorum:D yemin üstüne yemin birbirini nötrlemesin | |
|
|
 |
basbag
Süper Üye

| Öğretmenlik Yemini Nasıl Edilir? 23 Ksm 2008, 18:03 | |
| | arkadaşlar ben konu başlığını yemin töreni nasıl yapılır diye açtım. şekilci yada tasvip etmemeniz için değil ben sadece bu işin prosedürü nasıl diye sormuştum neyse teşekkür ederim bu başlığa ilgi gösteren tüm arkadaşlarıma | |
|
|
 |
ccaaggllaarr
Aktif Üye

| Öğretmenlik Yemini Nasıl Edilir? 23 Ksm 2008, 18:08 | |
| | basbug hocam cuma günü genel prova vardi. ancak ilçe saatleri değiştirdi. bana tebliğ edilen yazida 13.00 ile 15:10 arasinda salonda olmam istendi daha sonra değiştirmişler sadece telefonla haber verilmiş ve bizim okula haber verilmemiş. provaya ev arkım gitti. sordum nasil birşey diye sadece sıraya nasil sahneye çıkılacağı ve ne yapılacağı gösterilmiş. kürsüden öğretmenlerden biri okuyor diğerleri de tekrar ediyor. tabi elin biri bayrağın üstünde. olay kısaca bu | |
|
|
 |
basbag
Süper Üye

| Öğretmenlik Yemini Nasıl Edilir? 23 Ksm 2008, 18:10 | |
|
 |
 |
basbug hocam cuma günü genel prova vardi. ancak ilçe saatleri değiştirdi. bana tebliğ edilen yazida 13.00 ile 15:10 arasinda salonda olmam istendi daha sonra değiştirmişler sadece telefonla haber verilmiş ve bizim okula haber verilmemiş. provaya ev arkım gitti. sordum nasil birşey diye sadece sıraya nasil sahneye çıkılacağı ve ne yapılacağı gösterilmiş. kürsüden öğretmenlerden biri okuyor diğerleri de tekrar ediyor. tabi elin biri bayrağın üstünde. olay kısaca bu |
teşekkür ederim hocam sağolun öğrenmek istediğim de buydu benim yemin edeli 12 yıl oldu tam hatırlayamadım emin olmak istedim aynen benim düşündüğüm gibi | |
|
|
 |
alideniz2000
Tecrübeli Üye

Kayıt: 27 Nis 2008 Mesajlar: 1118 Konum: karşıyaka / izmir |
| Öğretmenlik Yemini Nasıl Edilir? 23 Ksm 2008, 18:18 | |
| basbag hocam,
alınma ama bu konuyu kendine "dert" etmesi gereken kişi,
müdür yardımcısı veya müdür olması gerekmez mi?
sanırım. gereğinden fazla sorumluluk altına giriyorsunuz.
illa prosedörü öğrenmek isteseydim.
ilçeye tel açar. öğrenirdim. yetkili ağızlardan. | |
|
|
 |
|
|