|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
Yalnız_Kurt
Süper Üye

| EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI 29 Ağu 2008, 22:41 | |
| PROGRAM İÇİN İYİ BİR WEBCAM OLMASI GEREKİYOR (MUŞ...)
Bu uygulama okullardaki öğrencilerin fotoğraf masraflarını 0'a düşürmek ve fotoğrafları istenen ölçü (105x120 piksel) ve boyuta (10 Kb tan küçük) düşürmek için harcanan zamanı tasarruf etmek için hazırlanmıştır.
Fotoğraf çekebilmek için bilgisayara bağlı bir web kamerası yeterlidir. İstenirse arka fon (beyaz) olarak projeksiyon perdeleri, sınıf tahtaları vs. ile ışıklandırma da kullanılabilir.
Bir Access dosyası üstünde yapıldığından ve mdb formatında olduğundan kodlara erişimi açıktır. İstenildiği gibi değiştirilebilirler ve parçalanabilirler.
Uygulamanın çalışabilmesi için sisteme bir adet ocx (ActiveX nesnesi) ve bir adet dll (Kütüphane) dosyasının sisteme eklenmesi ve tanıtılması gerekir.
Bu nesneleri ekli bulunan klasörün içinde bulabilirsiniz. vbVidCap.ocx AktiveX nesnesi ücretsiz olarak dağıtılan ve görüntünün formun üstünde görünmesini sağlayan bir alettir. wiaaut.dll kütüphanesi ise Microsoft tarafından yaratılan ve fotoğrafları işleyecek komutları bulunduran bir nesnedir.
Bu nesneleri XP işletim sistemine sahip bilgisayarlara otomatik olarak yükleyecek dosya_tanit.bat dosyasınıda eklenmiş. Uygulamayı ilk çalıştırmadan önce bu dosyaya çift tıklamanız yetecektir.
İçindeki komutlar şunlardır:
ECHO OFF
COPY wiaaut.dll C:\WINDOWS\SYSTEM32\wiaaut.dll
COPY ezVidCap.ocx C:\WINDOWS\SYSTEM32\ezVidCap.ocx
Regsvr32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\wiaaut.dll
Regsvr32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\ezVidCap.ocx
İlk iki komutla ilgili dosyalar Windows Klasörünün içindeki System32 klasörüne kopyalanmakta ve daha sonra da sistemin kullanabilmesi için sisteme tanıtılmaktadır.
Uygulamanın ilk çalıştırıldığında uygulamanın bulunduğu klasör içine TEMP, KUCUK, ve BUYUK olarak üç adet klasör yaratılmaktadır. KUCUK klasörünün içine eklendikçe sınıf klasörleri oluşturulmakta burada ise öğrenci numaralarına göre e-okul sistemine eklenecek fotoğraflar kaydedilmektedir. BUYUK klasörü içine ise okulda kullanılmak üzere daha büyük boyutlu (210x420 piksel) fotoğraflar kaydedilmektedir.
İlk açılan formdaki pencerede web kamerası görüntüsü bulunmakta sol tarafa öğrencinin sınıfı ve numarası yazıldıktan sonra Fotoğraf Çek düğmesi basılmalı ve fotoğraf çekilmelidir.
Açılan ikinci formda ise çekilen fotoğraf görüntüsü bulunmaktadır. Eğer fotoğraf beğenilmediyse Fotoğraf Sil düğmesi ile fotoğraf silinmekte ve tekrar başa dönülebilmektedir. Resim boyutunu ve görüntüsünü tam ayarlayabilmek için kırmızı çerçeveyi fare yardımıyla istenilen alana bırakıp Fotoğraf İşle düğmesine basın.
Açılan üçüncü formda kaydedilen iki fotoğrafın görüntüleri ve dosya boyutları bulunmaktadır. Bu noktada fotoğraflar beğenilmediyse Tekrar Fotoğraf Çekimi düğmesine, başka öğrencinin fotoğrafı çekilecekse Yeni Fotoğraf düğmesini uygulamadan çıkmak için Uygulamadan Çık düğmesi kullanılabilir.
Ekli klasör içinde bulunan dört adet jpg resim silinmemeli. Bunlar uygulama içindeki ilişkili resim pencerelerinde kullanılmaktadırlar.
ALINTIDIR...
| Açıklama: |
|
 İndir |
| Dosya Adı: |
e_okul_fotgraf.rar |
| Dosya Boyutu: |
254.39 KB |
| İndirilme: |
437 defa |
| |
|
|
 |
gülenelma
Aktif Üye

|
| EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI 29 Ağu 2008, 22:56 | |
| | teşekkürler çok yararlı olacak
| |
|
|
 |
Türkiye58
Süper Üye

| EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI 29 Ağu 2008, 23:07 | |
| | hocam fotoğrafı kabul et diyorum ama hata veriyor
| |
|
|
 |
celo80
Site Gezgini

|
| EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI 11 Ksm 2008, 12:58 | |
| | hocamm bu programm tamm benimm işimi görür ama çalıştıramadımm daha doğrusu kuramadımm bile acele gerekiyo hocalırımm yardımcıı olursanızz
| |
|
|
 |
barthez
Site Gezgini

|
| EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI 11 Ksm 2008, 13:30 | |
| teşekkür
tam lazım olduğu anda
| |
|
|
 |
apti47
Yeni Üye

|
| EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI 11 Ksm 2008, 14:16 | |
| Resim çek dediğim zaman
| 1263 defa İzlenme, 26.41 KB |

|
| |
|
|
 |
esmed
Site Gezgini

|
| EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI 14 Ksm 2008, 11:56 | |
| | Biz Öğrencilerin fotoğraflarını tek tek fotograf makinasıyla çektik.Bilgisayara attık ,isimlerini yazdık.Sonra küçülttüm ve e okula kaydediyorum.Biraz uzun oldu.Keşke önce görseydim bu programı
| |
|
|
 |
ftbitefo
Seçkin Üye

| EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI 14 Ksm 2008, 12:02 | |
| | güzel paylaşım eline sağlık
| |
|
|
 |
seldabal
Yeni Üye

| EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI 14 Ksm 2008, 12:17 | |
| | gerçekten çok teşekkürler, harika bir program. yalnız benim çektiğim fotoğraflar ilk ekranda tam göründüğü halde klasörlerin içinde resmin bir kısmı görünmüyor. kırmızı çerçeveyi sadece taşıyabiliyorum, boyutunu ayarlayamıyorum.
| |
|
|
 |
muluca
Yeni Üye

|
| EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI 14 Ksm 2008, 12:22 | |
| sevgili arkadaşlar, dijital fotoğraf makinası ile çekim yapanlar için photoshopta başka bir yöntemden bahsedeyim.
adım1: tüm fotoğrafları seçelim ve seçilen fotoğrafları sürükleyip photoshop programında açalım.
adım2: action paneline gelip buradan kayıt sembolüne tıklayalım. sonra ilk fotomuz üzerinde şu değişiklikleri yapalım. image size: kısmına 105*120 değerini girelim.
adım3: file--->save for web tıklayarak burada dosya biçimi jpeg seçip (defaultu giftir jpeg yapalım) ok tıklayalım.
adım4: ilk fotomuzu üzerinde değişiklik yapıp kaydettikten sonra ilk fotomuzu kapatalım.
adım5: actions panelinden durdurma simgesine tıklayalım.
adım6: sonra bütün resimler için action panelinden oynat simgesini tıklarsak aynı işlemleri onlar üzerinede uygular. yani tüm fotolar ilk fotonun işlem basamaklarından geçer ve en son kapanır.
KOLAY GELSİN...
| |
|
|
 |
safran
Aktif Üye

|
| EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI 14 Ksm 2008, 12:56 | |
| | ya ben kurdum fotografta çekiyo ama tuhaf şekilde resimleri kesiyor vbe büyütüyor ben kullanamadım yani
| |
|
|
 |
vgm
Seçkin Üye

| EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI 14 Ksm 2008, 13:10 | |
|
 |
 |
teşekkürler çok yararlı olacak |
| |