Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   MEB Projeleri-Uygulamaları-Seminerler-Haberler ---> E-Okul

EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
Yalnız_Kurt
Süper Üye
Süper Üye

EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI    29 Ağu 2008, 22:41Alıntıyla Cevap Gönder

PROGRAM İÇİN İYİ BİR WEBCAM OLMASI GEREKİYOR (MUŞ...)

Bu uygulama okullardaki öğrencilerin fotoğraf masraflarını 0'a düşürmek ve fotoğrafları istenen ölçü (105x120 piksel) ve boyuta (10 Kb tan küçük) düşürmek için harcanan zamanı tasarruf etmek için hazırlanmıştır.

Fotoğraf çekebilmek için bilgisayara bağlı bir web kamerası yeterlidir. İstenirse arka fon (beyaz) olarak projeksiyon perdeleri, sınıf tahtaları vs. ile ışıklandırma da kullanılabilir.

Bir Access dosyası üstünde yapıldığından ve mdb formatında olduğundan kodlara erişimi açıktır. İstenildiği gibi değiştirilebilirler ve parçalanabilirler.

Uygulamanın çalışabilmesi için sisteme bir adet ocx (ActiveX nesnesi) ve bir adet dll (Kütüphane) dosyasının sisteme eklenmesi ve tanıtılması gerekir.

Bu nesneleri ekli bulunan klasörün içinde bulabilirsiniz. vbVidCap.ocx AktiveX nesnesi ücretsiz olarak dağıtılan ve görüntünün formun üstünde görünmesini sağlayan bir alettir. wiaaut.dll kütüphanesi ise Microsoft tarafından yaratılan ve fotoğrafları işleyecek komutları bulunduran bir nesnedir.

Bu nesneleri XP işletim sistemine sahip bilgisayarlara otomatik olarak yükleyecek dosya_tanit.bat dosyasınıda eklenmiş. Uygulamayı ilk çalıştırmadan önce bu dosyaya çift tıklamanız yetecektir.

İçindeki komutlar şunlardır:

ECHO OFF
COPY wiaaut.dll C:\WINDOWS\SYSTEM32\wiaaut.dll
COPY ezVidCap.ocx C:\WINDOWS\SYSTEM32\ezVidCap.ocx

Regsvr32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\wiaaut.dll
Regsvr32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\ezVidCap.ocx

İlk iki komutla ilgili dosyalar Windows Klasörünün içindeki System32 klasörüne kopyalanmakta ve daha sonra da sistemin kullanabilmesi için sisteme tanıtılmaktadır.

Uygulamanın ilk çalıştırıldığında uygulamanın bulunduğu klasör içine TEMP, KUCUK, ve BUYUK olarak üç adet klasör yaratılmaktadır. KUCUK klasörünün içine eklendikçe sınıf klasörleri oluşturulmakta burada ise öğrenci numaralarına göre e-okul sistemine eklenecek fotoğraflar kaydedilmektedir. BUYUK klasörü içine ise okulda kullanılmak üzere daha büyük boyutlu (210x420 piksel) fotoğraflar kaydedilmektedir.

İlk açılan formdaki pencerede web kamerası görüntüsü bulunmakta sol tarafa öğrencinin sınıfı ve numarası yazıldıktan sonra Fotoğraf Çek düğmesi basılmalı ve fotoğraf çekilmelidir.

Açılan ikinci formda ise çekilen fotoğraf görüntüsü bulunmaktadır. Eğer fotoğraf beğenilmediyse Fotoğraf Sil düğmesi ile fotoğraf silinmekte ve tekrar başa dönülebilmektedir. Resim boyutunu ve görüntüsünü tam ayarlayabilmek için kırmızı çerçeveyi fare yardımıyla istenilen alana bırakıp Fotoğraf İşle düğmesine basın.

Açılan üçüncü formda kaydedilen iki fotoğrafın görüntüleri ve dosya boyutları bulunmaktadır. Bu noktada fotoğraflar beğenilmediyse Tekrar Fotoğraf Çekimi düğmesine, başka öğrencinin fotoğrafı çekilecekse Yeni Fotoğraf düğmesini uygulamadan çıkmak için Uygulamadan Çık düğmesi kullanılabilir.

Ekli klasör içinde bulunan dört adet jpg resim silinmemeli. Bunlar uygulama içindeki ilişkili resim pencerelerinde kullanılmaktadırlar.
ALINTIDIR...

e_okul_fotgraf.rar
 Açıklama:

İndir
 Dosya Adı:  e_okul_fotgraf.rar
 Dosya Boyutu:  254.39 KB
 İndirilme:  437 defa

gülenelma
Aktif Üye
Aktif Üye

EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI    29 Ağu 2008, 22:56Alıntıyla Cevap Gönder

teşekkürler çok yararlı olacak
Türkiye58
Süper Üye
Süper Üye

EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI    29 Ağu 2008, 23:07Alıntıyla Cevap Gönder

hocam fotoğrafı kabul et diyorum ama hata veriyor
celo80
Site Gezgini
Site Gezgini

EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI    11 Ksm 2008, 12:58Alıntıyla Cevap Gönder

hocamm bu programm tamm benimm işimi görür ama çalıştıramadımm daha doğrusu kuramadımm bile acele gerekiyo hocalırımm yardımcıı olursanızz
barthez
Site Gezgini
Site Gezgini

EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI    11 Ksm 2008, 13:30Alıntıyla Cevap Gönder

teşekkür
tam lazım olduğu anda
apti47
Yeni Üye
Yeni Üye

EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI    11 Ksm 2008, 14:16Alıntıyla Cevap Gönder

Resim çek dediğim zaman

1263 defa İzlenme, 26.41 KB

AdsızASD.jpg

esmed
Site Gezgini
Site Gezgini

EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI    14 Ksm 2008, 11:56Alıntıyla Cevap Gönder

Biz Öğrencilerin fotoğraflarını tek tek fotograf makinasıyla çektik.Bilgisayara attık ,isimlerini yazdık.Sonra küçülttüm ve e okula kaydediyorum.Biraz uzun oldu.Keşke önce görseydim bu programı
ftbitefo
Seçkin Üye
Seçkin Üye

EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI    14 Ksm 2008, 12:02Alıntıyla Cevap Gönder

güzel paylaşım eline sağlık
seldabal
Yeni Üye
Yeni Üye

EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI    14 Ksm 2008, 12:17Alıntıyla Cevap Gönder

gerçekten çok teşekkürler, harika bir program. yalnız benim çektiğim fotoğraflar ilk ekranda tam göründüğü halde klasörlerin içinde resmin bir kısmı görünmüyor. kırmızı çerçeveyi sadece taşıyabiliyorum, boyutunu ayarlayamıyorum.
muluca
Yeni Üye
Yeni Üye

EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI    14 Ksm 2008, 12:22Alıntıyla Cevap Gönder

sevgili arkadaşlar, dijital fotoğraf makinası ile çekim yapanlar için photoshopta başka bir yöntemden bahsedeyim.
adım1: tüm fotoğrafları seçelim ve seçilen fotoğrafları sürükleyip photoshop programında açalım.
adım2: action paneline gelip buradan kayıt sembolüne tıklayalım. sonra ilk fotomuz üzerinde şu değişiklikleri yapalım. image size: kısmına 105*120 değerini girelim.
adım3: file--->save for web tıklayarak burada dosya biçimi jpeg seçip (defaultu giftir jpeg yapalım) ok tıklayalım.
adım4: ilk fotomuzu üzerinde değişiklik yapıp kaydettikten sonra ilk fotomuzu kapatalım.
adım5: actions panelinden durdurma simgesine tıklayalım.
adım6: sonra bütün resimler için action panelinden oynat simgesini tıklarsak aynı işlemleri onlar üzerinede uygular. yani tüm fotolar ilk fotonun işlem basamaklarından geçer ve en son kapanır.

KOLAY GELSİN...
safran
Aktif Üye
Aktif Üye

EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI    14 Ksm 2008, 12:56Alıntıyla Cevap Gönder

ya ben kurdum fotografta çekiyo ama tuhaf şekilde resimleri kesiyor vbe büyütüyor ben kullanamadım yani
vgm
Seçkin Üye
Seçkin Üye

EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI    14 Ksm 2008, 13:10Alıntıyla Cevap Gönder

gülenelma yazmış:
teşekkürler çok yararlı olacak

+1 +1 +1 +1 +1
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   MEB Projeleri-Uygulamaları-Seminerler-Haberler ---> E-Okul

EOKUL İÇİN FOTOĞRAF ÇEKME PROGRAMI

page generation = 0.21831 seconds, sql queries = 17

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)