|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
ayme34
Site Gezgini

| Okuldaki internet yüzünden çıldırmak üzereyim lütfen yardım 04 Ksm 2008, 19:32 | |
| | Arkadaşlar idarede internet süper ama öğrt. odası ve BT de yok. Ekrana bakınca internet var görünüyor.(Yani köşedeki simgeler mavi - siyah görünüyor) Simgenin üzerine çift tıklıyorum gelen giden de var. Ama gel gör ki İnternet hiçbir sayfayı açamıyor. Tüm bilgisayarlara elle ip verdim yorulmasınlar diye:) Teknik servis çağırdım hem okula kablosuz sistemi kurdular hem de bu problemi çözmeye çalışsınlar diye. 3 tane access point bağladılar, idaredeki switch değiştirildi. Kablosuz ağ test edildi, bu arada kablolu ağlar da çalışıyordu. Ertesi gün oldu yine internet yok. Yine çağırdık servisi switch , modem açtı kapadı vs. internet geldi. Soraki günler yine aynısı oldu ben de switch açıp kapattım oldu ama artık olmuyor. Ne yapacağım ben her gelen selam vermeden önce internet var mı diye soruyor ve artık sinir oluyorum bu duruma. Lütfen bu işe bir el atın da kurtarın beni bu sıkıntıdan. Bir arkadaş şöyle bir öneride bulundu: Önce idaredeki modem ve switch i kapat. Sonra öğrt. odasındaki switchi kapat. En son da bt dekini kapat. (İnternet bt ye bu sırayla dağılıyor) Sonra da bunları tek tek aç dedi. Yarın deneyeceğim. Sizce bu mudur çözüm. Ben kablosuz ben okulda yokken de çalışsın diye BT nin şalterlerini indirmiyorum artık. Sizce bu sorun yaratıyor mudur? Lütfen artık buna bir çözüm bulalım arkadaşlar. | |
|
|
 |
gokceogretmen
Site Gezgini

|
| Okuldaki internet yüzünden çıldırmak üzereyim lütfen yardım 04 Ksm 2008, 19:46 | |
| | switch veya modeminizi değiştiremiyormusunuz | |
|
|
 |
ayme34
Site Gezgini

| Okuldaki internet yüzünden çıldırmak üzereyim lütfen yardım 04 Ksm 2008, 19:58 | |
| | switch değiştirildi, modem de yaz tatilinde değiştirildi. Onlarda sorun yok. | |
|
|
 |
semraaa14
Seçkin Üye

|
| Okuldaki internet yüzünden çıldırmak üzereyim lütfen yardım 04 Ksm 2008, 20:06 | |
| | hocam geçen yıl benimde başımdan geçti idarede internet varken BT de yoktu. Ben de switchi servise gönderdim. Bişi yok demişler getirdim taktım çalıştı ondan sonrada sorun çıkarmadı. Elektrikler sürekli gidip geliyordu bizde kabloların hepsini çıkarıp switchi biraz dinnendirmek gerekiyormuş. | |
|
|
 |
gokceogretmen
Site Gezgini

|
| Okuldaki internet yüzünden çıldırmak üzereyim lütfen yardım 04 Ksm 2008, 20:09 | |
| | bizdede aynı sistem var ama bt sınıfında net yoktu kabloları değiştirdim şimdi net var | |
|
|
 |
t_sert85
Aktif Üye

| Okuldaki internet yüzünden çıldırmak üzereyim lütfen yardım 04 Ksm 2008, 20:12 | |
| hocam dns ayarlarını değiştir bence.tük telekomdan halledebilirler  | |
|
|
 |
davunduk
Site Gezgini

|
| Okuldaki internet yüzünden çıldırmak üzereyim lütfen yardım 10 Ksm 2008, 19:29 | |
| | benide bu konuda bir sorunum var müdür odasında internet var bt sınıfına da bir kablodan geliyor o kabloyu bir bilgisayara bağlayınca internet var.ama switch e bağlayınca hiç bir bilgisayarda internet yok.vista kurulu bilgisayarlarda.lütfen bir el atın bu işe çıldırmak üzereyim | |
|
|
 |
|
|