Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Okul Formatör ve Bilgisayar Öğretmeni

Bilgisayar dersinde not yok ama derdi çok!!

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 6. sayfa (Toplam 7 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki
YazarMesaj
memo41
Aktif Üye
Aktif Üye

Bilgisayar dersinde not yok ama derdi çok!!    06 May 2008, 17:09Alıntıyla Cevap Gönder

not olmasn yaaaa...hele hele 500 öğrenci varken nasıl okuruz o sınavları
tanes
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Bilgisayar dersinde not yok ama derdi çok!!    07 May 2008, 15:36Alıntıyla Cevap Gönder

Bence sınavla değerlendirilmeli diye düşünüyorum.Çoğu öğretmen arkadaşım yazılı hazırlamak, okumak ve onu e-okula geçirmenin zor olmasından dolayı sınav istemiyor fakat bu şekilde ne öğrenciler ne de diğer öğretmen arkadaşlar sizin dersinizi ders olarak görmüyor. Evet siz ders anlatırken dinliyorlar, ya da dinliyor gibi görünüyolar. Sınıf hakimiyetinde bi problem yok ama öğrendiklerinin notla değerlendirilmeyeceğini bilmeleri sizin de onların da motivesini bozuyor.

Ayrıca müfettişler geldiğinde de sorun olabiliyor. Ben formatörüm, sınıfım yok, klübüm yok, yazılı kağıdım yok.bunları müfettişe söylediğinizde sanki yapılması gerekiyor da siz yapmıyormuşsunuz gibi algılayabiliyorlar. Zaten biliyorsunuz ki müfettişlerin derdi evrak, sizin dersi ne kadar mükemmel anlattığınız hiç önemli değil Exclamation Onlar da olmayınca sıkıntı olabiliyor...
turgutterzi
Site Gezgini
Site Gezgini

Bilgisayar dersinde not yok ama derdi çok!!    13 May 2008, 0:37Alıntıyla Cevap Gönder

dostum benim notla korksalar, ana derslere daha dikkat ederler... ben çok mu sertim bilmiyorum ama, öğrenciler benden izinsiz ne bilg açabiliyor nede sınıfdaki ortamı bozacak bi davranış içinde buluna biliyor.... nasıl başlarsan öle gidiyor anlayacağın...
seczey
Site Gezgini
Site Gezgini

Bilgisayar dersinde not yok ama derdi çok!!    14 May 2008, 21:13Alıntıyla Cevap Gönder

performans ödevlerinin bir yaptırımı yok bu açıdan. bence ana dersler ve hobi dersleri gibi bölünse ve bilgisayar dersine göre notla değerlendirilmesi gereksiz olan derslerde de notlandırma kalksa daha iyi olur. örneğin beden eğitimi gibi
gauldoth
Site Gezgini
Site Gezgini

Bilgisayar dersinde not yok ama derdi çok!!    14 May 2008, 21:37Alıntıyla Cevap Gönder

valla hocam not olsa pişman olacaksınız.
o beklediğiniz ciddiyet notlada olmaz, tamamen sizin okulun öğrenci profiline ve sizin ders anlatma yöteminize bağlı...

zannediyormusunuz ki size zayıf veririm deyince öğrenciler sus pus kesilip gözünü kulağını 4 açacak...

ben disiplin konusunda bir iki sınıf dışında problem yaşamıyorum. ama ne öğretmenler gördüm ve duydum(öğrencilerden) sosyal bilgiler ,türkçe öğretmeni,sınıf disiplinini derste sağlamak bi yana sınavda bile sağlayamıyorlar. genelde ilk yıllarda karşılaşılan problemler...
segob
Aktif Üye
Aktif Üye

Bilgisayar dersinde not yok ama derdi çok!!    25 Eyl 2008, 16:36Alıntıyla Cevap Gönder

Dediğiniz gibi bu dersin notunun olmaması öğrencilerin derse boş ders gibi bakmasına neden oluyor. Öğrencilerin bilgisayar dersine bakış açılarını değiştirmek istiyorum da nasıl yapacağımı bi trülü bulamıyorum Sad öğrenciler öğrenci zilinin çalşmasını beklemeden labaratuara koşuyorlar ve yaptıkları ilk iş interete girmek ben defteri imzalayıp yoklamayı alana kadar çoktan internetin derinliklerine dalmış oluyorlar bişeyler anlatmaya çalışıyorum ama kendi sesimi bile duyamıyorum, bilgisayarlara netop kurdum müdahale edince de çok sinirleniyorlar Shocked acaba netopun bilgisayar açılsa dahi öğretmen bilgisayarından izin olmadığı sürece açılmama gibi bir ayarı varmı?varsa bilen yada başka ne yapılabilir öğrencilerin dikkatini çekmek ve derse hazırlamak için siz neler yapıyorsunuz?
seyhan981
Yeni Üye
Yeni Üye

Bilgisayar dersinde not yok ama derdi çok!!    04 Ksm 2008, 23:25Alıntıyla Cevap Gönder

Segop arkadaşım ben bu işin yolunu buldum. Sanada anlatayım. Aslında çok basit. Ben sınıftan alıyorum öğrencileri lab a. alıştılar artık. Ve sene başında ben açın demeden bilgisayarlara dokunmayacaksınız diye bir kuralda getirdim. Biraz diktatörlük gerekiyor ama sistemi oturtunca çok sorun olmuyor doğrusu. Süper ders işliyorum. Konularda geri değilim. Anlattığımdan zevk alıyorum ve en önemlisi öğrencilerden güzel dönütler alıyorum. boşa gitmiyor. Yalnız şu var. Genellikle her dersin sonunda bir 10-15 dakika boşluğumuz oluyor. sessiz olurlarsa eğer bende internete girmelerine izin veriyorum. İnanki çok işe yarıyor. Ben böyle yaptım. Belki başka yöntemlerde kullanan arkadaşlar vardır. Onlarında fikirlerini almak lazım.

Arkadaşlar bu sene nedir durum ya? Haberi olan varsa lütfen yazsın. Benim elime not çizelgesi verdiler. e-okuldan çıkma. Madem not vermiyoruz, bu not çizelgeleride ne oluyor şimdi böyle?
aysegul_
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Bilgisayar dersinde not yok ama derdi çok!!    04 Ksm 2008, 23:36Alıntıyla Cevap Gönder

o not çizelgelerini doldurmadan imzalayacaksınız hocam... aynı şekilde idareye teslim edersiniz... ben her yıl aynı şeyi yapıyorum, formalite işte...
mkalkan
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Bilgisayar dersinde not yok ama derdi çok!!    04 Ksm 2008, 23:47Alıntıyla Cevap Gönder

not yok hocam.
haftalık ders çizelgesi açıkca yazıyor.
seçmelilerden sadece yabancı dil notla değerlendirilecek.
aransayes
Site Gezgini
Site Gezgini

Bilgisayar dersinde not yok ama derdi çok!!    04 Ksm 2008, 23:58Alıntıyla Cevap Gönder

Bencede not olmamalı. Belki büyükşehirdeki öğrencilerin bilgisayarları var, onlar bilgisayarlarında egzersiz yapıp ders çalışabilirler. Bilgisayarı daha iyi anlayabilir ve kavrayabilirler. Ama bilgisayarı olmayan birçok okul, okulunda bilgisayar bulunupta evinde bilgisayar olmayan birçok öğrenci var. Özellikle kırsal kesimlerde. Bu yüzden bence ilköğretimlerde bilgisayar dersi için not olmaması gerekir diye düşünüyorum.
seyhan981
Yeni Üye
Yeni Üye

Bilgisayar dersinde not yok ama derdi çok!!    06 Ksm 2008, 14:27Alıntıyla Cevap Gönder

Bence de not olmamalı arkadaşlar. Yetenek gerektiren bir derste sınav ile bilgileri ölçülemez.
Bursa_Formatör
Aktif Üye
Aktif Üye

Bilgisayar dersinde not yok ama derdi çok!!    07 Ksm 2008, 9:55Alıntıyla Cevap Gönder

Not olmaması çok doğru bir uygulama. Bende öğrencilerin not ile korkutulmasını doğru bulmuyorum. Eğer bu şekilde sınıf düzeni sağlanılmaya çalışılıyorsa yanlış. Otoriteyi öğrencinin not kaygısıyla değil bilgimiz ile kurmamız gerektiğini düşünüyorum.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder6. sayfa (Toplam 7 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Okul Formatör ve Bilgisayar Öğretmeni

Bilgisayar dersinde not yok ama derdi çok!!

page generation = 0.47386 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)