|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
sitelerde
Tecrübeli Üye

|
| Windows Xp Yükleme Sorunu Acil Yardım 06 Ksm 2008, 10:44 | |
| Bir defasında bir bilgisayara orjinal XP cd'si ile boot edememiştim. CD bootable olmasına rağmen.
Ama korsan bir CD ile boot edebilmiştim.
Ayrıca bazı anakartlarda(ama bu genelde ev pclerinde nadir oluyor) cd'den bootu engelleyen bir jumper var. Bios ayarını değiştirseniz de bu jumper ile cd boot engelleniyor.
Tabi başka bir bootable cd'yi boot etmeyi deneyin. Acaba cd-romlar düzgün çalışıyor mu? | |
|
|
 |
maverick07
Aktif Üye

|
| Windows Xp Yükleme Sorunu Acil Yardım 06 Ksm 2008, 13:29 | |
| | arkadaşyar klavyeler p/2 onda sorun yok. bios ayarlarını kaydediyorum. kabloyu değiştirdim cd-romu değiştirdim, xp cd sini değiştirdim sorun hep aynı. acaba biosta başka bir ayar mı var yapmam gereken. ön yükleme bir türlü başlamıyor | |
|
|
 |
maverick07
Aktif Üye

|
| Windows Xp Yükleme Sorunu Acil Yardım 06 Ksm 2008, 13:30 | |
|
 |
 |
Bir defasında bir bilgisayara orjinal XP cd'si ile boot edememiştim. CD bootable olmasına rağmen.
Ama korsan bir CD ile boot edebilmiştim.
Ayrıca bazı anakartlarda(ama bu genelde ev pclerinde nadir oluyor) cd'den bootu engelleyen bir jumper var. Bios ayarını değiştirseniz de bu jumper ile cd boot engelleniyor.
Tabi başka bir bootable cd'yi boot etmeyi deneyin. Acaba cd-romlar düzgün çalışıyor mu? |
anakartta bi jumper buldum. 1-2 de clear cmos 2-3 te normal yazıyor. jumper 1-2 ye takılıydı çıkardım açtım olmadı 2-3 e taktım yine olmadı. boot olmuyor cd. korsan xp cd si ile deneyeceğim ama umudum yok... bios ta cd-rom la ilgili bi ayar yok? şu an elimde3 tane böyle bilgisayar var. ne yapacağımı bilmiyorum. | |
|
|
 |
sitelerde
Tecrübeli Üye

|
| Windows Xp Yükleme Sorunu Acil Yardım 06 Ksm 2008, 15:23 | |
| Hocam o jumper benim bahsettiğim değil. O CMOS sıfırlama jumperı. O işinize yaramaz.
Ama benim o sorunu yaşadığım anakart MSI idi. Aynı anakar ise korsan cd'yi deneyin derim hocam.
Veya,
Diskler bölümlenmiş ise windows'tan başlatın kurulumu.
Veya winxp kurulum disketi diye aratın internette. 4 disket imajı bulursunuz. İndirin, disketten başlatın kurulumu. Kur cd'sinde i386 klasöründen winnt'yi çalıştırın. Hatta siz o disketleri indirdiğiniz yerde daha taze bilgi de bulabilirsiniz.
Veya bir harddiske cd'yi kopyalayın. Komut istemi ile açın ve oradan başlatın kuru. | |
|
|
 |
maverick07
Aktif Üye

|
| Windows Xp Yükleme Sorunu Acil Yardım 06 Ksm 2008, 19:40 | |
| | güncel... başka çözüm yolu önerecek olan var mı? | |
|
|
 |
ofaruk_71
Site Gezgini

|
| Windows Xp Yükleme Sorunu Acil Yardım 06 Ksm 2008, 19:47 | |
| | hocam güvenlik kartı varsa ondandır onu çıkar sorun hallolur | |
|
|
 |
alpozturk2002
Aktif Üye

|
| Windows Xp Yükleme Sorunu Acil Yardım 06 Ksm 2008, 19:48 | |
| | ram kaç, işlemcisi ne bunlar yterli güçte mi | |
|
|
 |
ofaruk_71
Site Gezgini

|
| Windows Xp Yükleme Sorunu Acil Yardım 06 Ksm 2008, 19:49 | |
| | maverick07 hocam sen dediğimi yap güvenlik kartını çıkarsan sorun hallolur | |
|
|
 |
|
|