Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Windows İşletim Sistemi

Windows Xp Yükleme Sorunu Acil Yardım

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2
YazarMesaj
sitelerde
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Windows Xp Yükleme Sorunu Acil Yardım    06 Ksm 2008, 10:44Alıntıyla Cevap Gönder

Bir defasında bir bilgisayara orjinal XP cd'si ile boot edememiştim. CD bootable olmasına rağmen.

Ama korsan bir CD ile boot edebilmiştim.

Ayrıca bazı anakartlarda(ama bu genelde ev pclerinde nadir oluyor) cd'den bootu engelleyen bir jumper var. Bios ayarını değiştirseniz de bu jumper ile cd boot engelleniyor.

Tabi başka bir bootable cd'yi boot etmeyi deneyin. Acaba cd-romlar düzgün çalışıyor mu?
maverick07
Aktif Üye
Aktif Üye

Windows Xp Yükleme Sorunu Acil Yardım    06 Ksm 2008, 13:29Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşyar klavyeler p/2 onda sorun yok. bios ayarlarını kaydediyorum. kabloyu değiştirdim cd-romu değiştirdim, xp cd sini değiştirdim sorun hep aynı. acaba biosta başka bir ayar mı var yapmam gereken. ön yükleme bir türlü başlamıyor
maverick07
Aktif Üye
Aktif Üye

Windows Xp Yükleme Sorunu Acil Yardım    06 Ksm 2008, 13:30Alıntıyla Cevap Gönder

sitelerde yazmış:
Bir defasında bir bilgisayara orjinal XP cd'si ile boot edememiştim. CD bootable olmasına rağmen.

Ama korsan bir CD ile boot edebilmiştim.

Ayrıca bazı anakartlarda(ama bu genelde ev pclerinde nadir oluyor) cd'den bootu engelleyen bir jumper var. Bios ayarını değiştirseniz de bu jumper ile cd boot engelleniyor.

Tabi başka bir bootable cd'yi boot etmeyi deneyin. Acaba cd-romlar düzgün çalışıyor mu?

anakartta bi jumper buldum. 1-2 de clear cmos 2-3 te normal yazıyor. jumper 1-2 ye takılıydı çıkardım açtım olmadı 2-3 e taktım yine olmadı. boot olmuyor cd. korsan xp cd si ile deneyeceğim ama umudum yok... bios ta cd-rom la ilgili bi ayar yok? şu an elimde3 tane böyle bilgisayar var. ne yapacağımı bilmiyorum.
sitelerde
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Windows Xp Yükleme Sorunu Acil Yardım    06 Ksm 2008, 15:23Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam o jumper benim bahsettiğim değil. O CMOS sıfırlama jumperı. O işinize yaramaz.

Ama benim o sorunu yaşadığım anakart MSI idi. Aynı anakar ise korsan cd'yi deneyin derim hocam.

Veya,

Diskler bölümlenmiş ise windows'tan başlatın kurulumu.

Veya winxp kurulum disketi diye aratın internette. 4 disket imajı bulursunuz. İndirin, disketten başlatın kurulumu. Kur cd'sinde i386 klasöründen winnt'yi çalıştırın. Hatta siz o disketleri indirdiğiniz yerde daha taze bilgi de bulabilirsiniz.

Veya bir harddiske cd'yi kopyalayın. Komut istemi ile açın ve oradan başlatın kuru.
maverick07
Aktif Üye
Aktif Üye

Windows Xp Yükleme Sorunu Acil Yardım    06 Ksm 2008, 19:40Alıntıyla Cevap Gönder

güncel... başka çözüm yolu önerecek olan var mı?
ofaruk_71
Site Gezgini
Site Gezgini

Windows Xp Yükleme Sorunu Acil Yardım    06 Ksm 2008, 19:47Alıntıyla Cevap Gönder

hocam güvenlik kartı varsa ondandır onu çıkar sorun hallolur
alpozturk2002
Aktif Üye
Aktif Üye

Windows Xp Yükleme Sorunu Acil Yardım    06 Ksm 2008, 19:48Alıntıyla Cevap Gönder

ram kaç, işlemcisi ne bunlar yterli güçte mi
ofaruk_71
Site Gezgini
Site Gezgini

Windows Xp Yükleme Sorunu Acil Yardım    06 Ksm 2008, 19:49Alıntıyla Cevap Gönder

maverick07 hocam sen dediğimi yap güvenlik kartını çıkarsan sorun hallolur
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Windows İşletim Sistemi

Windows Xp Yükleme Sorunu Acil Yardım

page generation = 0.17043 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)