|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
tgrl
Yeni Üye

| Formatör Öğretmen Görevleri! 16 Nis 2007, 0:46 | |
| merhabalar. Ben T.E.F mezunu bir bilgisayar öğretmeniyim. Bir meslek lisesinde görev yapmaktayım. fakat meslek lisemizde bilgisayar bölümümüz bulunmadığı için normal bilgisayar derslerine girmekteyim. İlçemizde 2 adet formatör öğretmen var. birisi düz lisede görev yapıyor, diğeri ise bir ilk öğretim okulunda. İlçede toplam 4 bilgisayar öğretmeniyiz. diğer arkadaşta bir ilköğretim okulunda görev yapıyor. yaklaşık 1 yıldır ilçemiz milli eğitim müdürlüğünün Web işlerini yürütüyorum. benim merak ettiğim bu gibi işleri formatör öğretmenlerin yapması gerekmezmi? 2 formatör öğretmenin 1 sinin haftada 6, diğerinin 10 saat dersi var. ben haftada 30 saat derse giriyorum. ve haftanın 2 günüde yüksek lisansıma devam ediyorum. formatör öğretmenler "biz sadece kendi okulumuzda görevliyiz" diyerek kendi okullarının işleri dışında bişeye karşmak istemiyorlar. okuldaki bilg. işlerine bakıyorlarmış. ben formatör olmadığım halde zaten o işlerede bakıyorum. hangi bilgisayar öğretmeni bakmıyorki? ben artık web işini bu formatörlerin üzerine atmak istiyorum. çünkü zaten hafta sonuda derslere giriyorum halk eğitimde, birde yüksek lisansın dersleri ve projeleri kafamı kaşıyacak vaktim yok. bana tam olarak bu formatör öğretmenlerin görevi nedir anlatabilirmisiniz? ve hangi mevzuata dayanıyor? adamlar ücretini alıyorlar ekseriyetinde hafta içi sabahları ilde web tasarım kursuna gidiyorlar. yeter artık, güya bir komisyon oluşturduk, kodları ben oluşturduğum için kod işi bana düştü (hamallık) onlara ise yok efendim grafik, linkler, menüler gibi eften püfden işler. Yardımcı olursanız sevinirim! birde yüksek lisans yapmama rağmen formatörlük yapabilirmiyim? eğer oluyrsa bende formatör oup yatacağım.
ilginize şimdiden teşekkürler! herkese kolay gelsin. | |
|
|
 |
tgrl
Yeni Üye

| Formatör Öğretmen Görevleri! 18 Nis 2007, 21:26 | |
| | Arkadaşlar yok mu bi cevap veren? ilçe formatörünün görevleri nelerdir? ilçe m.e.m sitesini yapmak onun görevi değilmidir? | |
|
|
 |
Hacker

| Formatör Öğretmen Görevleri! 19 Nis 2007, 0:34 | |
| Hocam siz öğretmenmişiniz size böyle bi görev veremezler siz dersiniz dışında hiçbirşeyle muhattap olmak zorunda değilsiniz. İlçe mem in sayfasına gelince o sizin göreviniz olmadıgı gibi diger formatör arkadaslarında görevi değil. İlçede egitici formatör varsa onun görevidir. yoksa siteyi yaptırmak için sizi veya diger bilg. ogretmnelerinden ibhrisini görevlendirebilirler. ( Resmi yazı ile) Bu görevlendirmeyi kabul etmek zorunda degilsiniz. Görevlendirmelerden dolayı ek dersinizi de isteme hakkına sahipsiniz. Bu görevlendirme esnasındada derse girme zorunlulugunuz yok milli egitimde bulundugunuz sürece derse giriyormus gibi ful ek ders alırsınız.
Bi siteyi 3-4 kişinin tasarlaması da saçma bence. sitenin hepsi senin üstüne kalır. Kod mus grafikmiş hepsini tek kişinin yapması mantıklı olanı bence. Güncellemesini 3-4 kişi yapabilir ama.
Zorladılarmı bilmiyorum deyin çıkın kenara... Yapacak bişey yok... | |
|
|
 |
hasan
Tecrübeli Üye

|
| Formatör Öğretmen Görevleri! 19 Nis 2007, 23:42 | |
| Hocam, bilmiyorum deyip kenara çekilmesseniz.. yüz-astar meselesi. Biz ne kadar eleştirsekte insanların enaz %50 sinin yapısında var. (bende de). Siz göreviniz olmayan birşeyi devamlı ve istekle yapınca o işi "göreviniz" sanıyorlar.
Kendi okulunuzun Formatör öğretmeni yoksa bilgi-işlem-websitesi tamam. Ama başkalarının görevinide yapmaya kalkışınca kaşınıyorsunuz demektir.
Bir gün gelir :"ben yapmıyorum, görevim değil, o iş için parasını alan yapsın dersiniz" size öcü gibi bakıp bu sizin göreviniz derler ve yönetmeliği açıp kendi çıkarlarına göre yorumlarlar. (Arkadaşımın başına geldi- o günden sonra arası nane-limon)
Okulunda hizmetli yoksa okul koridorunu temizleyebilirsin ---öğrenci ve kendi sağlığın için--- ama hizmetli varsa .... (benzetmem gayet iyi oldu gibi )
Değerli hocam, yazdıklarım biaz can sıkıcı olabilir ama okulda herhangi bir öğretmen-formatör farketmez sizin yerinize devamlı olarak dersinize girip ders mi anlatıyor? Acil durumlarda idarenin bilgisi dahilinde 1 belki 2 ders sizin yerinize belki girer, belki, belkide yılda 1, bilemedin 2 defa.
Not: Görevinizolmayan bir iş sırasında yaptığınız -ki inşaallah olmaz- hatalarınızda tüm sorumluluk sizin olur ve bir de promosyon olarak ceza alırsınız.
En son hasan tarafından 06 Ksm 2008, 21:32 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi | |
|
|
 |
hasan
Tecrübeli Üye

|
| Formatör Öğretmen Görevleri! 19 Nis 2007, 23:48 | |
| hocam çok atıp tuttum:
bir fıkra yazayım, hem bizim durumuza uygun düşer,:
İstanbul'da henüz vapurların çalışmadığı ulaşımın teknelerle yapıldığı dönemde çapkınlığı ile ünlü bır tekne sahibi varmış.Kayığına bindirdiği kadınlar ile ilgili haklarında hemen dedikodu çıkarmış.
Kadının bir tanesi arkadaşlarına o adamın kayığına binip karşıya geçeceğini ve kendisine hiçbir şey yapamayacağı savında bulunmuş. Karşıya geçmek için kayığa binmiş.Kayıkçının teklifini çok sert hareketlerle reddetmiş. Karşı kıyıya yaklaşırken kayıkçı mırıldanmaya başlamış “derler,derler.” diyormuş ve bunu sürekli tekrarlıyormuş.Kadın “Bana bak kayıkçı. Bak işte kayığına bindim. Hani çapkındın? Bak görüyorsun hiçbir şey yapamadın”demiş.Kayıkçı yine gülümseyerek “Derler,derler”demiş. Kadın iyice sinirlenmiş “Ne diyorsun be adam ne derler?”demiş.Kayıkçı hınzırca gülümseyerek “Bana bak hatun sen bu kayığa bindin ya. İster aramızda bir şey geçsin isterse geçmesin derler,derler “ demiş. | |
|
|
 |
almila_suzansuzi
Site Gezgini

| Formatör Öğretmen Görevleri! 06 Ksm 2008, 11:43 | |
| | şu an okulda 2 bilg öğretmeni ve 1 formatör var.maddeler arasında aradım ama bulamadım.okul web sitesini yapma görevi kime aittir? | |
|
|
 |
cemilk
Site Gezgini

| Formatör Öğretmen Görevleri! 06 Ksm 2008, 12:53 | |
| Bence formatör yapar ama görevlerinin içinde bu yazmaz. Yönetmelikte rehberlik yapar diyor. Komisyona kurar, kararlar alınır, kimse yoksa kendi yapmak zorunda kalır.
Bence siz anlaşın, görevleri paylaşın beraber yapın. Hatta ikna edebiliyorsanız ona yaptırın. Tam ekders alıp yapmaması biraz ayıp olur kanımca... | |
|
|
 |
|
|