Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Yazılım Genel

Autorun Virüsleri ve İşletim Sistemi Kurma Sorunu

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
alper_kizil
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Autorun Virüsleri ve İşletim Sistemi Kurma Sorunu    18 Eyl 2008, 8:57Alıntıyla Cevap Gönder

Merhaba arkadaşlar iki tane sorum olaak, birincisi şu makineye bir tane autorun virüsü bulaştı bir türlü temizliyemiyorum forumdaki bütün programları indirdim yine olmuyor 2 dakika normal çalışıyor sonra bozuluyor, r8.. diye başlayan bir bat dosyası oluşturuyor ve makine yeniden başladığında bir türlü düzelmiyor bunu nasıl çözebilirim.

ikinisi ise ps/2 klavye girişi bozuldu anakart üzerinden bende usb klavye aldım fakat usb klavyede makineye format atarken başlangıçta çalışmıyorne yapacağım bilmiyorum windows üzerinden ayrı bir particiona işletim sitemini kurdum onula çalışıyorum ama bu ne zamana kadar devam edecek bu konuda yardımcı olursanız sevinirimi. Teşekürler.
alper_kizil
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Autorun Virüsleri ve İşletim Sistemi Kurma Sorunu    19 Eyl 2008, 8:33Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar bu konu arada unutuldu galiba cevap verecek arkadaşlar yok mu?
poet
Aktif Üye
Aktif Üye

Autorun Virüsleri ve İşletim Sistemi Kurma Sorunu    05 Ksm 2008, 20:51Alıntıyla Cevap Gönder

hocam birde bu programla dene derim..

http://rapidshare.com/files/143403356/1045PAVR.rar

autorun virüssüz günler dilerim..

ikinci sorun için ise zaten konfigürasyonlar aynı makinelerin.. harddiski başka makineye takıp kurun sonra usb klavyeyi de o diğer bilgisayrda tanıtın. sonra harddiski tekrar anakartı sorunlu makineye takın derim..
exemcli
Fotoğraf Klübü Bşk.
Fotoğraf Klübü Bşk.

Autorun Virüsleri ve İşletim Sistemi Kurma Sorunu    05 Ksm 2008, 21:07Alıntıyla Cevap Gönder

ekteki programı bir deneyin hocam

Flash_Disinfector.rar
 Açıklama:

İndir
 Dosya Adı:  Flash_Disinfector.rar
 Dosya Boyutu:  125.69 KB
 İndirilme:  58 defa

Hacker
Site Admin
<marquee><b>Site Admin</b></marquee>

Autorun Virüsleri ve İşletim Sistemi Kurma Sorunu    05 Ksm 2008, 21:22Alıntıyla Cevap Gönder

virüsün adını biliyorsan gözünle görebiliyorsan başlangıçta (msconfig) kendini gösteriyorsa önce oradan kaldır ve iblgisayarı yeniden başlatmadan regedit ( kayıt defterinden de temizle) ve sonra iblgisayarını yeniden başlat. virüs muhtemelen kendisini virüs programlarının fazla dokunmadıkları alan olan kayıt defterine yazıyordur..

ikinci sorunun içinde sp2-sp3 lü bir cd ile kurmayı dene yine olmazsa başka marka ve model bir usb klavye ile dene daha olmazsa klavyenin sürücülerini bulup modifiy edilmiş bir xp cd si hazırla ve bu cd içerisinde o klavyenin sürücüleri entegre edilmiş olsun.

kolay gelsin.
alper_kizil
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Autorun Virüsleri ve İşletim Sistemi Kurma Sorunu    05 Ksm 2008, 21:43Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar yukarıdaki sorduğum sorunun cevaplarını ben biliyordum zaten ama arkadaşlar ne yazakcaklarmış diye merak ettiğimden sormuştum, sorularımı ben cevaplayım eksik olan yerler olursa siz de tamamlayın.
1. soru autorun virüsü bulaştı silinmiyordu, gizli dosya klasörleri göster, korunan işletim sistemi dosyalarını göster dedim bütün dosyalar görünün hale geldi, virüsün adını google de arattırıp onu temizleyen bir tane yurtdışından proram buldum ve sildim.

ikinci soru usb klavyeyi anakart tanımıyor, normalda anakartlar otomatik tanıyor ama benimkini tanımadı, bende en mantıklı ve geçer yol harddiski başka bir bilgisayarda kurup kendi makineme takıp ghostlamak oldu, ve şimdi ghost aktif bozulunca atıyorum ghostu ne işletim sistemi nede klavye sorunu hepsi ortadan kalktı, başka yöntemlerde var tabiki ama çalışmıyor.

örnek verelim, usb to ps2 dönüştürücü olmaz çünkü oda usb den çalışıyor, diğer usb klavyeler onlar da çalışmaz çünkü onlrada usbden çalşıyıor, en sağlam çözüm harddiski söküp başka makinede denemek, ikinci ihtimal daha var oda biosu ilk halinine dönüştürmek belki kullanıcı yapılandırmasındandolayı o özellik iptal edilmişte olabilir.
Herkese kolay gelsin sorularınız beklerim.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Yazılım Genel

Autorun Virüsleri ve İşletim Sistemi Kurma Sorunu

page generation = 0.17975 seconds, sql queries = 16

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)