|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
carpe_flz
Yeni Üye

|
| lisede öğrencilerimize nasıl hitap etmeliyiz. 09 Eyl 2008, 11:28 | |
| ben bugün ilk defa lisede derse girdim ve onlarla arkadaş olmaya karar verdim. ilköğretimdeki bıcır bıcır çocuklardan sonra burda çok mutluyum  | |
|
|
 |
speedtr
Yeni Üye

|
| lisede öğrencilerimize nasıl hitap etmeliyiz. 03 Ksm 2008, 21:38 | |
| lise öğretmenliği farklıdır, tabi hayırlı ollsun eeee 2 ayı devirmişin gerçi ama... lise öğretmenliği iyi olduğu kadar da dikkat edilmesi gerekliliğine inanıyorum ...
ÖĞRENCİYE güveniyormuş gibi yap ama güvenme felsefe buuu | |
|
|
 |
dorian
Aktif Üye

Kayıt: 08 Ekm 2007 Mesajlar: 298 Konum: Oralarda biyerlerde |
| lisede öğrencilerimize nasıl hitap etmeliyiz. 03 Ksm 2008, 22:00 | |
| lisede öğretmenlik yapmak çok keyifli...
Hitap konusuna gelince;
"LAN" (baskın söylenecek lhaaannn gibi...) kelimesi çok tatlı oluyo, çokta hoşuma gidiyo... | |
|
|
 |
Tarik_Turan
Aktif Üye

| lisede öğrencilerimize nasıl hitap etmeliyiz. 03 Ksm 2008, 22:01 | |
| Ben hem lise de hem ilköğretimde görev yaptım (Şu an ilköğretim)...
Öncelikle öğretmenlik samimiyet gerektiriyor sayın hocam...Çocuklarla samimi olamayan öğretmen ona ancak bişeyleri dayatarak bişeyler yaptırmaya çalışır...yani zorla güzellik olmaz...Tabii sınırı da bilmelerini sağlamak gerekiyor ki işte bu da zaman ve tecrübe gerektiriyor.Kim ben çok iyiyim derse ; emin olun onun çok eksiği vardır İnsan ilişkileri çocuk ya da genç zor bir iş...Bende ilköğretim ilk zamanlar çocuklar diyerek başladım.Sonra 3. sınıftaki çocukların bile boylarına inerek (eğilmek gerekiyor yeri gelince) gözlerinin içine bakarak ; onları ciddiye aldığımı,adam yerine konulmaları gerektiğini ve düşüncelerine saygı duyduğumu belirttim.Onlarda pek sorun yaşamazsını ama yaşlar ilerledikçe çocuklar da daha fazla farklılaşmaya başlıyorlar.1. kademe de çocuklar ya da kızım oğlum en iyi kelimeler...Ama 2. kademe de isimleri çok çabuk öğrenirseniz ki aslında bu her kademe için geçerli ; işte o zaman turnayı gözünden vurup asıl samimiyeti kurarsınız...Ama lise de gençler biraz gelişigüzel ve herkesin kullandığı bir söylem oluyor...Bence orjinal olan ve sizin onlara diğer hocalarından farklı olarak ve biraz orta yaşlı hoca tabiriyle "canım,yakışıklı,güzelim,arkadaşım..." gibi onların da kendi aralarındaki söylemlerinde kullandığı sözcüklerle yaklaşırsanız o zaman samimiyeti kurarsınız...Ama aradaki mesafe işi zor.Sizi ciddiye almalarını biraz bireysel ilgiyle sağlarsınız.Özellikle her sınıftaki sorunlu öğrencilerle yakinen tanışır ilgilenirseniz.İşte o zaman mesafe de sorun olmaz ...Ama yine de tecrübe ve zaman sayın hocam...İlk zamanlar bunlar yaşanır ve nabza göre şerbet zamanla seçilir Saygılar... | |
|
|
 |
hokuspokus2
Aktif Üye

|
| lisede öğrencilerimize nasıl hitap etmeliyiz. 03 Ksm 2008, 22:01 | |
| ben ilköğretimde olduğum halde "beyler" "bayanlar" diyorum..
bazen sınıfın arkasında kalabalıklaşma oluyo, "beyler hayırdır kahveye mi çevirdiniz mekanı" diyorum  | |
|
|
 |
SiBeL_81
Seçkin Üye

| lisede öğrencilerimize nasıl hitap etmeliyiz. 03 Ksm 2008, 22:04 | |
|
 |
 |
ben gençler diyorum, adını bildiklerime de adıyla hitap ediyorum. |
aynen  | |
|
|
 |
okuyanus
Aktif Üye

|
| lisede öğrencilerimize nasıl hitap etmeliyiz. 03 Ksm 2008, 22:14 | |
| | kuralları ilk gün beraber belirleyin.ör:benden sonra derse girmek yok gibi.öğrenciye hitabınız onlarla olan diyaloğunuza bağlı.öğrenci öğretmeni sevdi mi onun hitabı ne olursa olsun fark etmeyecektir. | |
|
|
 |
|
|