Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Ekonomik Gelişmeler

Doğalgaza Rekor Zam !!

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 5. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5
YazarMesaj
surocan
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Doğalgaza Rekor Zam !!    03 Ksm 2008, 11:58Alıntıyla Cevap Gönder

sonumuz ne olacak bilen varmı???
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
şeytantüyü
Site Gezgini
Site Gezgini

Doğalgaza Rekor Zam !!    03 Ksm 2008, 12:01Alıntıyla Cevap Gönder

ibo5050 yazmış:
yaa neyi tartışıyorsunuz arkadaşlar doğalgaza zam gelmiş. bakın insanımızın umurunda mı?o hala zam yapan babasının oğluymuş gibi savunma da. bundan önceki daha kötüydü bu iyi falan filan. siz de çene yoruyorsunuz. kime ne anlatacaksınız siz yaa. insanımız gaflet, dalalet ve hatta ........... içinde.
+1 +1
sitelerde
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Doğalgaza Rekor Zam !!    03 Ksm 2008, 12:48Alıntıyla Cevap Gönder

Cumhuriyet? O da nereden çıktı. Bilgisi olmayan, slogana sarılıyor. Bir pranoya pompalıyor.

Seçmen kartlarına da upburak hocamdan mühür vurdurmadan gitmeyin, oy moy kullanamazsınız ha? upburak hocamı makamında bulamazsanız sekreteri Aysun Kayacı da seçmen özelliklerini taşıdığınıza kanaat getirirse mührü basar.

Hem böylelikle vatandaş olmuş olursunuz, 1940'lı yılların sonunda "Halk plajlara hücum etti vatandaş denize giremedi" manşetini atan Cumhuriyet Gazetesi'nin halk diyerek kastettiği zümreden çıkıp ideal vatandaş olmuş olursunuz.

Neyse.

Gelelim babamın oğlu olmayan doğal gaza zam yapana.

Daha önce de söylemiştim, tekrar edeceğim. Gazı 4 yıl boyunca neden ucuz kullandığımızı(yerdiğiniz hükümetin bir önceki hükümetin(3'lü koalisyon) yaptığı GİZLİ ANLAŞMALARI iptal ederek, yaptığı yeni anlaşmalarla Türkiye'ye nasıl ucuz gaz aldığını anlatmıştım, önceki mesajlarımı tekrar okuyabilir unutmuş olan arkadaşlar) yazmıştım. Son 2 yılda evet gaz ve kömür çok zamlandı. Ama bu sefer gizli anlaşmalar DEĞİL, gaz satan ülkelerin yaptığı zamlardan dolayı artan bir fiyat sözkonusu.

Osurduğu gazı satmayan, dışarıdan gaz almaya mahkum bir ülkede bundan iyisi olmaz arkadaşlar. Avrupa bile Rusya'nın iki dudağına bakıyor gaz konusunda. Siz şimdi önceki hükümetin yaptığı gizli anlaşmaları iptal ederek, size 4 yıl ucuz gaz kullandırmış hükümeti, MÜDAHALE ŞANSI OLMADIĞI BİR ZAMDAN DOLAYI SORUMLU TUTUYORSUNUZ. Acaba kim takım tutar gibi parti savunuyor.

Doğruya doğru, eğriye eğri derim ben. Doğru olana da doğru olduğu kadar doğru derim. Eğrisini söyleyin, ama doğru olduğu yere kadar da MÜSADE EDİN SİZ SÖYLEYEMİYORSANIZ BEN SÖYLERİM.

...

Gelelim emekli muhabbetine.

40 yaşında emekli olanın maaşım az demeye hakkı yok arkadaş. Onu emekli eden ondan daha suçlu ama bu 40 yaşında emekli olanın hatasını hafifletmiyor. 40 yaşında emekli olanlar çalışmak için emekli oldular diyorsunuz. Ben çevremdeki insanlardan örnek vereyim. 42 yaşında emekli olmuş. Çalışırken aldığı maaşın yarısını alıyor. Şimdi ise 300-400 milyona iş arıyor, servisi yok, yemeği yok. Daha fazla çalışıyor. Emekli olmasa, emekli olamayan çalışan arkadaşları 2000 YTL alıyor. O ise hem servissiz, hem yemeksiz, hem de daha fazla çalışarak aldığı 900-1000(tam bilemeyeceğim) emekli maaşının üzerine bir de 400 alıyor, eder 1400. Emekli olmasa çalışsa hem kendi daha rahat olacaktı, hem fazla maaş alacaktı. Suçlu kim?

Ben ve benden sonraki nesiller ise o insanları o yaşta emekli eden siyasetçilerin populist poltikaları yüzünden sosyal güvenlik sistemimizde açılmış olan deliği kapatmak için 60 yaşıma kadar çalışacağım.

OLMAZ.

Çiftçiler diyorsun. Senede en fazla 2 ay aktif çalışıp üst gelir gurubunda olmayı beklemesin kimse. Sadece buğdayla, pancarla bu iş olmaz. Meyvecilik yapacaksın, hayvancılık yapacaksın, arıcılık yapacaksın. Senede 1-2 ay aktif çalışacağına 8-9 ay aktif çalışacaksın sonra yüksek gelir bekleyeceksin. Kooperatif kuracaksın, 3-4 köy birleşip kooperatifler kuracaksın, başına da çiftçilikten anlayan üniversite mezunu işletmeciler geçireceksin, maaşını vereceksin, bana pazar bul diyeceksin. Böylelikle aracılarta ezilmeyeceksin.

Asgari ücretle çalışan adam bir tek kendisini doyurur. Devlet sektöründe asgari ücret zaten yok. Özel sektörde ise işçi eziliyor evet. Hakettiği maaşı alamıyor. Bunlar düzeltilmesi gereken sorunlar.

Fakat asgari ücretle 4-5 nüfus geçindirmeye çalışan adama sorarım. Be adam, sızlanma. Sen zamanında bir meslek edindin mi, bak devletin sanat okulları var. Sen meslek edinmediysen elbette vasıfsız işçi olarak asgari ücretle çalışacaksın. Senin neyine evlenmek, 2-3 çocuk. Mesleği de sana devlet vermez. Sen kendin kabul etmişsin baştan vasıfsız olmayı. Kusura bakma.

Bir de bu yönleri var. Doğruya doğru olduğu kadar doğru. Siyah ve beyaz yok sadece. Gri tonları da görelim. Farklı bakış açılarından da değelendirelim.

Şimdi kim saplantılı? Sormak istiyorum.

Devlet verdiğim vergilerle bana hizmet etmeli de DOĞRU.

Herşeyi devletten beklememeliz de DOĞRU.

Hepsi doğru olduğu yere kadar, hepsini söyleyeceğim ben. Birisini değil.
alibeyhan
Aktif Üye
Aktif Üye

Doğalgaza Rekor Zam !!    03 Ksm 2008, 12:55Alıntıyla Cevap Gönder

hocam sen hele bir 60 yaşına kadar yaşa da ....walla benim yerimede çalışsan çok mutlu olurum.. Razz Razz Razz Razz
upburak
Site Gezgini
Site Gezgini

Doğalgaza Rekor Zam !!    03 Ksm 2008, 17:21Alıntıyla Cevap Gönder

hiç problem değil "siteciler" hocam oyle bir durum olsaydı seçmen kagıdını tabiki muhurlerdim... inanamıyorum size hocam inanamıyorum. Laughing Laughing
neyse şöyle başlayım
doğal gaz için demişsin evet yeni anlaşmalar yapıldı. eskiden petrol baz alınırken fiyatlandırmada artık dolar baz alınmış durumda. yani böyle iken suan petrol fiyatı nedir sorarım. 120 dolarlardan indi 60 dolarlara.

emekliler için devam edeyim
en basitinden o adamlar emekli olmasaydı haklısın olmasaydı kimse kimseyi zorlamadı. ama su var o zamanı bırak şimdi bile 2000 liraya calısan cok az. adam sunu düşündü eskiden emekli olunca ev+araba alınıyodu. sonra sadece belki ev şimdilerde zar zorda olsa belki araba. adam başımı içine sokacak bir evim olsun dedi. kotumu etti. o adam şimdilerde 55-60 yasında belki o adamdan cogu beden gucuyle calışan o adamlardan ne verim alacaksn. yada bizi dusun kacımızın kafası kaldıracak bıcırıklarla ilgilenirken yada ne kadar verimli olucaz. soruyorum

çiftçiler diyosun... çiftçilikle ugrastınmı bilmiyorum. oyle 8-9 aya yatan çiftçi yoktu senin dediğin gibi. tutun ekilen yerde uzumde vardı zaten bugdaygiller heryerde yetişiyo. hangisine devam ediliyo dersen artık cok azına aynı anda. hiçbiri para etmiyo artık yaptıgın masraflara bakarsan tarla bakımı, ilacı,gubresi, işçi parası mazotu dunyalar ediyo. satıyosun kazandıgın ne anca okadar. ve bu aile seneye hazırlanıyo yine ne için karın tokluguna. baska mahsullerde aynı yılda aynı sorun yine yaşanıyo. kazanan kim bunlardan soyleyim toptancılar sadece onlar. yani parası zaten olanlar. noluyo para parayı cekiyo gariban yine gariban, fakir yine fakir.

vasıflsız kişiye gelince... herkes bizim gibi olmaıyo olsada oylesine oluyo belkide hiç imkanı olmuyo okumaya. onların tek sansı kalıyo askeri ucretle calışmak. ve anca karnını doyuruyo. senin neyine evlenmek diyosun diyosunki sen yasama daha iyi. ama bak nediyor sayın erdoğan en az 3 cocuk yapın. halkımda garip tabii napsın...

bu ulkenin zamanında köy enstitüleri vardı VASIFLI insanlar oluyodu ordan mezunlar. düşünüyodu, çözüm buluyodu noldu kapatıldı. niye dusunmesinler diye. dusunurlerse farkına varırlar diye...

bir kitap tavsiye edyim herkese cogunuz okumustur sanırım. George Orwel'ın 1984 isimli kitabı lütfen okuyun. kalın veya pahalı bir kitap değil alın okuyun. yada indirin netten.
diyeceklerim bu kadar hocam. saygılar...
hokuspokus2
Aktif Üye
Aktif Üye

Doğalgaza Rekor Zam !!    03 Ksm 2008, 17:39Alıntıyla Cevap Gönder

EY AKP iktidarı...Vatandaşa yürümekte zorlanan hasta Ecevit’in dönemini aratır oldunuz.

El insaf...

Yılbaşından bu yana doğalgaza yüzde 82.15 zam yaptınız.

Gece saat 02.00’de ilan edilen son zammın oranı konutlarda yüzde 22.5, sanayide yüzde 22.

Bu yıl yapılan 5’inci zam.

Uzmanlara göre yakında önce elektriğe, arkasından A’an Z’ye her şeye yüklü zamlar gelecek.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/10268256.asp?yazarid=39&gid=61&sz=94318
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder5. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Ekonomik Gelişmeler

Doğalgaza Rekor Zam !!

page generation = 1.94384 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)