Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Ben hergün switch mi açıp kapatacağım. Neden internete bağlanamıyorum?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
ayme34
Site Gezgini
Site Gezgini

Ben hergün switch mi açıp kapatacağım. Neden internete bağlanamıyorum?    22 Ekm 2008, 9:31Alıntıyla Cevap Gönder

Slm arkadaşlar. Okulumdaki internet ağımda anlayamadığım bir sorun var. Önce bağlantı düzeninden bahsedeyim. Modem idarede. İdareden bir switc ile öğrt. odasına oradan bir switch ile bt sınıfına buradan bir switch ile de bilgisayarlara internet dağılımı var. Tüm bilgisayarların ip numarası el ile verildi.(Çünkü otomatik verildiğinde çakışıyor) Şimdi soruna gelelim. İdarede internette hiçbir problem yok. Sorun öğrt. odası ve bt sınıfında. İnternete bağlanmak istediğimde sayfayı açamıyor ve Araçlardan Bağlantı sorununu tanıla diyor. Yapıyorum sorun çözülmüyor. Ancak bt sınıfı ve öğrt. odasındaki switchleri kapatıyorum. Sonra idaredeki switch ve modemi kapatıp açıyorum sonra da kapttığım diğer switchleri açıyorum ve internet tüm bilgisayarlara geliyor. Fakat ertesi gün yine aynı problem. Ben hergün böyle switch mi açıp kapatacağım. Sizce sorun ne olabilir arkadaşlar. Ha bu arada internete bağlanmadığı zamanlar gelen bölümünde 0 ya da çok küçük rakamlar görüyorum. Lütfen sorunuma uzmanından bir çare.
sselmass
Yeni Üye
Yeni Üye

Ben hergün switch mi açıp kapatacağım. Neden internete bağlanamıyorum?    30 Ekm 2008, 16:39Alıntıyla Cevap Gönder

ya bende de benzer bir sorun var. Bağlantıda bi değişiklik yapıldı ve internete bağlanamıyorum. okul 2 binadan oluşuyor ve eskiden modem BT sınıfının bulunduğu binadaydı ve bağlantıda bir sorun yoktu. Sonra modem diğer binaya, switch de BT sınıfının olduğu binaya taşındı. Şimdi modemin taşındığı binada internet var BT sınıfını olduğu binada sadece öğretmenler odasına internete bağlanılabilio. BT sınıfındaki switchde sinyal var internet kabloları takılan portlarda sarı ışık da yanıyo... ama internete bağlanamıyorum. Switchi kapattım açtım bi değişiklik yok... Yardımınıza ihtiyacım var... Sad Confused
osayrac
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Ben hergün switch mi açıp kapatacağım. Neden internete bağlanamıyorum?    30 Ekm 2008, 16:41Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam biz de de aynı sorun vardı... BT sınıfında internet yok... İdarede var dı. Yeni bir modem aldık öyle bir sorun kalmadı..Switc ile alakası yok bence... yEni bir modem almayı tercih ediyorum..
kaanizm79
Aktif Üye
Aktif Üye

Ben hergün switch mi açıp kapatacağım. Neden internete bağlanamıyorum?    30 Ekm 2008, 16:54Alıntıyla Cevap Gönder

slm arkadaşlar. bizimde benzeri bir sorunumuz vardı. bu sorunu kaliteli malzeme ile aştık
öncelikle modem ve switch leri kaliteli olanlarından aldık. usrobotics ve airties aldık.
sonra bu switchler ve modem arasındaki kabloları kaliteli cat5 kablo ile ve uzunluklarını kısaltarak değiştirdik.
son olarakta modemi bir ups güç kaynağına bağladık. elektrik voltajı değişince kesinlikle bağlantı sapıtıyor çünki. şimdi hiç sorun yok. toplamda arka arkaya 1 modem ve 3 switch bağlı. toplam mesafe 200 metreden fazla ve 54 tane bilgisayar var ama sorun yok...
sekocam
Yeni Üye
Yeni Üye

Ben hergün switch mi açıp kapatacağım. Neden internete bağlanamıyorum?    30 Ekm 2008, 17:05Alıntıyla Cevap Gönder

Modemin firmware'ni güncellersen bir problem kalmmaz hocam... Bendede aynı sorun vardı.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Ben hergün switch mi açıp kapatacağım. Neden internete bağlanamıyorum?

page generation = 0.49817 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)