Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Yerel Ağ Bağlantısı Baloncuğu???

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
kingings
Aktif Üye
Aktif Üye

Yerel Ağ Bağlantısı Baloncuğu???    27 Ekm 2008, 16:40Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar okuldaki 2 bilgisayarda(biri labta, biri öğretmenler odasında) şu sorunla karşılaşıyorum.

"Yerel Ağ Bağlantısı Bağlandı" ve "Ağ Kablosu Bağlı Değil" uyarıları birbiri ardına sürekli tekrar ederek çıkıp duruyorlar.

Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir? İnternete girme yönünden ise böyle olunca bazen giriyorlar bazen girmiyorlar.Ama internete girse bile çok sinir bozucu bir uyarı olmaya başladı benim için..Sad
hasari
Süper Üye
Süper Üye

Yerel Ağ Bağlantısı Baloncuğu???    27 Ekm 2008, 16:48Alıntıyla Cevap Gönder

Ozman sizde uyarı kaldırın hocam.
Eğer masaüstünde sağ tarafta ağa bağlandı simgesini görmek istemiyorsanız.Çıkan simgeye çift tıklayın. sonra özellikler>bağlandığımda bildirim alanında simge göster seçeneğini kaldırın tamam'a tıklayın.

Aslına bakarsanız sorunuz ağ kablosunun tam oturmamasıdır. problemli jakı bulup değiştirirseniz problem kalmayacaktır.

En son hasari tarafından 27 Ekm 2008, 17:00 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
karinca_52
Süper Üye
Süper Üye

Yerel Ağ Bağlantısı Baloncuğu???    27 Ekm 2008, 16:52Alıntıyla Cevap Gönder

hocam kabolunun uclarından birinde temazszlık olabilir....
balakom
Aktif Üye
Aktif Üye

Yerel Ağ Bağlantısı Baloncuğu???    27 Ekm 2008, 16:57Alıntıyla Cevap Gönder

kablodaki temassızlık gibi anlaşılıyor. kabloyu kontrol edin veya değiştirin. En azından başka bir kabloyla deneme yapın, sorun devam ediyormu görün.
Sponge Bob
Aktif Üye
Aktif Üye

Yerel Ağ Bağlantısı Baloncuğu???    27 Ekm 2008, 16:59Alıntıyla Cevap Gönder

Hayır kabloyla ilgisi yok. Milli Eğitimdeki bir bilgisayar da sürekli aynı şeyi yapıyor. Kendi bilgisayarımın kablosunu taktım, gene aynısını yaptı. Ben virüsten filan kaynaklandığını düşünüyorum. Yaklaşık yarım saat bu uyarıyı veriyor, bu uyarıyı verirken internete bağlanılmıyor. Yarım saat sonra uyarı gidiyor ve internete sorunsuz bağlanılıyor. Ben çözüm bulamadım, bulabilen varsa yazsın lütfen.
sitelerde
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Yerel Ağ Bağlantısı Baloncuğu???    27 Ekm 2008, 17:02Alıntıyla Cevap Gönder

Sabit ip vermeyi deneyin hocam bir de,

veya modemden bu istemciler için bir ip adresi rezerve edin.

Bir tahmin yanlızca ama denemekte fayda var.
volkankey
Aktif Üye
Aktif Üye

Yerel Ağ Bağlantısı Baloncuğu???    27 Ekm 2008, 17:02Alıntıyla Cevap Gönder

çözüm şu
ağ prizinden geliyorsa network kablosu ki sanırım öyle ağ prizinde sorun var
bu prizi kullanmayakcasınız
başka bir yerden bağlantı yapın
kingings
Aktif Üye
Aktif Üye

Yerel Ağ Bağlantısı Baloncuğu???    27 Ekm 2008, 19:24Alıntıyla Cevap Gönder

Fikirleriniz için teşekkürler. Yarın birkaç tanesini deniyeceğim. Eğer sonuçlandırırsam söylerim. Bu arada kablodan değil arkadaşlar.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Yerel Ağ Bağlantısı Baloncuğu???

page generation = 0.14856 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)