Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Teknik ve Meslek Liseleri Uygulama ve Materyaller

BÖTE MEZUNLARI TEKNİK LİSELERİNE ATANIYOR...:???

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 2. sayfa (Toplam 4 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
YazarMesaj
elnino911
Yeni Üye
Yeni Üye

BÖTE MEZUNLARI TEKNİK LİSELERİNE ATANIYOR...:???    23 Ekm 2008, 22:35Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar BÖTE mesunları And.teknik veya And.Meslek liselerine atınırlarsa sadece Bilgi ve iletişim teknolojileri dersine girebilirler.mevzuatta anlatılan budur bence.çünkü lise 1 yani 9.sınıflardaki bütün dersler ortak hiç bir teknik ve mesleki ders yoktur bundan dolayı Böte mezunları bu derslere girebilirler...
fucar07
Aktif Üye
Aktif Üye

BÖTE MEZUNLARI TEKNİK LİSELERİNE ATANIYOR...:???    23 Ekm 2008, 22:37Alıntıyla Cevap Gönder

Tamam derslere girmede sorun yok. Ama mevzuatta atanamaz diyor. Nasıl oluyorda atanabiliyoruz. Atandıysak neden diğer öğretmenlerden ayrı tutuluyoruz.
ccaaggllaarr
Aktif Üye
Aktif Üye

BÖTE MEZUNLARI TEKNİK LİSELERİNE ATANIYOR...:???    23 Ekm 2008, 22:50Alıntıyla Cevap Gönder

fucar07 yazmış:
Merhaba arkadaşlar. Ben şu anda Anadolu kadrosu ile Anadolu Ticaret ve Ticaret meslek lisesine atandım. 9. sınıfların tüm bilgi ve iletişim derslerine giriyorum. Ayrıca 10. sınıflardan bir şubeye bilgisayarda ofis dersine giriyorum. Madem atanamayacaktık neden bakanlık atama zamanı bu okulları bize açtı.
Ha atandım ama gariplikler devam etti. 20 saat maaş karşılığı derse giriyom. Sınıfları meslek liselerinde olduğu gibi 2 gruba ayırıpta derse giriyoruz. Ama iş koordinatörlük almaya geldiğinde sen meslek gurubunda değilsin dediler. Anlamadım. Mevzuatı araştırıyorum şu anda.
Not: Bilgisayar bölümü yok okulda. Muhasebe ve dış ticaret var.

hocam sanırsam gidebiliyoruz bizim okulda bunla ilgili bir durumun olduğunu duymustum. ve bir kararname ile bilgisayarcıların muhasebe ve dış ticaret koordinatörlüklerinin verildiğini hatırlıyorum. yarın unutmazsam öğrenmeye çalışırım
fucar07
Aktif Üye
Aktif Üye

BÖTE MEZUNLARI TEKNİK LİSELERİNE ATANIYOR...:???    23 Ekm 2008, 22:53Alıntıyla Cevap Gönder

Çok iyi olur sayın hıcam. Elimde bir belge olursa karşılarına çıkabileceğim. Şimdiden teşekkürler.
bluebead
Yeni Üye
Yeni Üye

BÖTE MEZUNLARI TEKNİK LİSELERİNE ATANIYOR...:???    24 Ekm 2008, 13:17Alıntıyla Cevap Gönder

tmm sağolun moderator hocamm.benim merak ettiğim konu da böteliler meslek lisesinin temel bilgi derslerine girebiliyorlar mı yönetmelikçe bu mümkün mü demiştimm. herhalde mümkün değilmiş buda yönetmelikçee
ayyy
Site Gezgini
Site Gezgini

BÖTE MEZUNLARI TEKNİK LİSELERİNE ATANIYOR...:???    06 Arl 2008, 21:11Alıntıyla Cevap Gönder

okulda bilgisayar bölümü olmadığından bilgisayar üzerine teknik dersler de doğal olarak olmayacaktır. bilgi ve iletişim teknolojisi derslerini ve office derslerini anlatma yeterliliğine sahip olduğunuzdan böyle bir uygulama yapılmış olabilir. okulda bilgisayar bölümü olsaydı ve teknik dersler olsaydı sanıyorum o okula bir de teknik öğretmen atanması gerekecekti. gerçi bu ülkede herşey saçma sapan işliyor. BÖTE mezununu yetersiz görüp bir takım teknik derslere sokmayan milli eğitim yetkilileri (yanlış anlaşılma olmasın ben üniversite eğitimi almış hiç kimseye kendi alanında yetersiz demem, diyemem ben milli eğitimin uygulamasına göre yazıyroum şu anda) bilgisayar programcılığı mezunlarını ücretli öğretmen olarak her tür derse sokuyorlar, üstüne üstlük eğitim dersleri almamış olmalarına rağmen... anlayabilmek zor..
ayyy
Site Gezgini
Site Gezgini

BÖTE MEZUNLARI TEKNİK LİSELERİNE ATANIYOR...:???    07 Arl 2008, 1:53Alıntıyla Cevap Gönder

evet o konuda haklısın.. meslek liselerindeki dallara göe ders programını dağıtabilirler...
egunay
Seçkin Üye
Seçkin Üye

BÖTE MEZUNLARI TEKNİK LİSELERİNE ATANIYOR...:???    07 Arl 2008, 2:30Alıntıyla Cevap Gönder

ayyy yazmış:
okulda bilgisayar bölümü olmadığından bilgisayar üzerine teknik dersler de doğal olarak olmayacaktır. bilgi ve iletişim teknolojisi derslerini ve office derslerini anlatma yeterliliğine sahip olduğunuzdan böyle bir uygulama yapılmış olabilir. okulda bilgisayar bölümü olsaydı ve teknik dersler olsaydı sanıyorum o okula bir de teknik öğretmen atanması gerekecekti. gerçi bu ülkede herşey saçma sapan işliyor. BÖTE mezununu yetersiz görüp bir takım teknik derslere sokmayan milli eğitim yetkilileri (yanlış anlaşılma olmasın ben üniversite eğitimi almış hiç kimseye kendi alanında yetersiz demem, diyemem ben milli eğitimin uygulamasına göre yazıyroum şu anda) bilgisayar programcılığı mezunlarını ücretli öğretmen olarak her tür derse sokuyorlar, üstüne üstlük eğitim dersleri almamış olmalarına rağmen... anlayabilmek zor..

BÖTE mezunları yetersiz oldukları için değil atanma kriterini (125 sayılı ttkb kararı) sağlamadıkları için mesleki ve teknik liselere atanamamaktadırlar.
egunay
Seçkin Üye
Seçkin Üye

BÖTE MEZUNLARI TEKNİK LİSELERİNE ATANIYOR...:???    07 Arl 2008, 2:34Alıntıyla Cevap Gönder

elnino911 yazmış:
arkadaşlar BÖTE mesunları And.teknik veya And.Meslek liselerine atınırlarsa sadece Bilgi ve iletişim teknolojileri dersine girebilirler.mevzuatta anlatılan budur bence.çünkü lise 1 yani 9.sınıflardaki bütün dersler ortak hiç bir teknik ve mesleki ders yoktur bundan dolayı Böte mezunları bu derslere girebilirler...

Bilgi ve İletişim Teknolojisi dersi uygulamalı bir alan dersidir.
2006/90 sayılı genelgede yazmaktadır.

Alıntı:
5- Çerçeve ögretim programlarında alan/dal dersleri içinde yer alan Matematik, Fizik,
Kimya, Biyoloji, Geometri, Analitik Geometri, Yabancı Dil, kinci Yabancı Dil, Psikoloji ve
benzeri dersler kültür dersi, bunların dısındaki alan/dal dersleri ise uygulamalı ders olarak
degerlendirilecektir.

En son egunay tarafından 07 Arl 2008, 2:37 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
ayyy
Site Gezgini
Site Gezgini

BÖTE MEZUNLARI TEKNİK LİSELERİNE ATANIYOR...:???    07 Arl 2008, 2:37Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşım ben zaten BÖTE liler yetersizdir demedim, yasa-yönetmelik her neyse ona göre konuşuyorum dedim, yetkililer yetersiz görüyor dedim parantez içinde belirttim, tekrar okursan sevinirim. ayrıca yazılım konusunda gayet iyi eğitim alıyorlar evet katılıyorum ama teknik açıdan yeterli eğitim verilmiyor eğitim fakültelerinde, bu BÖTElileri eksik görmek yada aşağılamak değil, farklı alanlarda yetiştiriliyorlar teknik eğitimliler ve eğitimliler... aynı eğitim verilecek olsa zaten 2 farklı fakülte olmazdı. ayrımını yapmayı bilelim lütfen.
egunay
Seçkin Üye
Seçkin Üye

BÖTE MEZUNLARI TEKNİK LİSELERİNE ATANIYOR...:???    07 Arl 2008, 2:42Alıntıyla Cevap Gönder

aycan yazmış:
ayyy yazmış:

atolye derslerine sokmamaları doğal ama web ve programayla ilgili derslere girememiz çok yanlış bir uygulama..

Dersler atölye, web, programlama diye ayrılmıyor. Bilişim teknolojileri öğretmeninin bir meslek lisesinde girebileceği tüm dersler uygulamalı alan ve dal dersleridir.
canay21
Aktif Üye
Aktif Üye

BÖTE MEZUNLARI TEKNİK LİSELERİNE ATANIYOR...:???    07 Arl 2008, 10:13Alıntıyla Cevap Gönder

cogullu yazmış:
bluebead yazmış:
sırf bunu öğrenmek için bu foruma üye oldum internette de doğru dürüst bilgi yokk,
forumun ünü dolayısıyla buradan bilgi alabileceğim söylendi inşalah moderatör arkadaşlar ve ilgilenen arkadaşlar yardımcı olurlursa sevinirimmm

hocam arkadaşlar gerekli bilgiyi vermişler zaten anlayamadığınız nedir anlatırsanız daha net cevap verebiliriz, BÖTE mezunu arkadaşlar meslek liselerine atanamıyor olaki bir şekilde atansa bile MEGEP kapsamındaki derslere giremiyor(Ticaret,endüstri ve meslek liselerine bağlı çok proramlı liseler). başka başka illerde başka başka uygulamalar olsa bile işin mevzuatı budur ve bu zamanla oturacaktır.ayrıca bunu aramanıza gerek yok en net ve gerçekçi cevap talim terbiyenin 119 sayılı kararın eki ile sabittir.
http://ttkb.meb.gov.tr/menu/119_sayili_ttk_karari_cizelge.pdf
sayfa 1 ve 22

+1 +1 +1 +1
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder2. sayfa (Toplam 4 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Teknik ve Meslek Liseleri Uygulama ve Materyaller

BÖTE MEZUNLARI TEKNİK LİSELERİNE ATANIYOR...:???

page generation = 0.49450 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)