Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Bilişim Haberleri

Güle güle BIOS

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
hasari
Süper Üye
Süper Üye

Güle güle BIOS    21 Ekm 2008, 16:37Alıntıyla Cevap Gönder

EFI: BIOS'un halefini mercek altına aldık

CHIP Online BIOS'un yerine geçecek olan EFI'yi mercek altına aldı. İşte artıları ve eksileri ile EFI

BIOS'un geleceği EFI, modern arayüzü sayesinde kolayca kullanılabiliyor, daha fazla özellik sunuyor ve PC'leri geleceğe hazırlıyor. EFI gerçekten de sadece yeni bir BIOS mu yoksa muhteşem özellikleri olan bir mini-işletim-sistemi mi?

O, 25 seneden fazladır bilgisayarlarımızı hayata döndürüyor, donanımları kontrol ediyor ve işletim sistemini başlatıyor: BIOS...

Şimdiyse Basic Input Ouput System (BIOS) halefine merhaba diyor. İsmi: Extensible Firmware Interface, kısaca EFI (Türkçesi: Genişletilebilir Firmware Arayüzü). Bu seneden itibaren Intel temelli ve MSI markalı anakartlarla kullanıma sunuldu. Avantaj: 64-Bit sistemleri destekliyor ve bu yüzden yeni donanımların isteklerine göre yapılandırılmış ve geleceğe hazır. Üretici MSI için EFI, gerçek Windows'tan önce çalışan ufak bir işletim sistemi. Buna karşın rakip American Megatrends Inc. (AMI), bu tekniği Aptio ismi altında pazarlıyor ve sadece BIOS'un gelişmiş bir sürümü olarak görüyor.
devamı...
fatihpc
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Güle güle BIOS    21 Ekm 2008, 16:42Alıntıyla Cevap Gönder

sonuçta hocam görev olarak aynı şeyleri yapacak daha fazla ne yapabilir ki
Ekran kartını ramleri hard diski kontrol edip pcyi açacak
ama görünüm olarak ekstaran ne gelir bilmiyorum bekleyip görmek lazım Bios tada zorşanmıyorduk gerçi
hasari
Süper Üye
Süper Üye

Güle güle BIOS    21 Ekm 2008, 17:15Alıntıyla Cevap Gönder

Sanırım bununla daha iyi bir arayüz sağlamaya çalışıyorlar. sonuç itibariyle bios veya biosun yerine geçicek bir program olmak zorunda.
InVinoVeritas
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Güle güle BIOS    21 Ekm 2008, 17:18Alıntıyla Cevap Gönder

görselliği öne alıp kullanıcıların işini kolaylaştırmayı düşünmüşler sanırım, görelim bakalım..
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Bilişim Haberleri

Güle güle BIOS

page generation = 0.14755 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)