Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Mevzuat-Yönetmelik

Hizmet İçi Kurs veren öğretmen aynı anda iki farklı ek ders ücreti alabilir mi?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2
YazarMesaj
Hacker
Site Admin
<marquee><b>Site Admin</b></marquee>

Hizmet İçi Kurs veren öğretmen aynı anda iki farklı ek ders ücreti alabilir mi?    01 Nis 2008, 23:12Alıntıyla Cevap Gönder

fndgngr hocam
ayrıca ücret ödenmez denildiğinde kursa kursa katılanlar diye anlıyorsun da
peki
ek ders ücreti kesilmez denildiginde neden kursu verecek personel diye anlıyorsun?

oguzefe hocam vali ne derse o olur olurmu yaf...

vali neyi neye göre imzaladıgına bakıyormu sence?

valinin attıgı imzada sorumlulugu yokki...

vali nereden bilsin hangi kurum neye göre ücret alır neye göre alamz diye geleni imzalar sadece Smile
burada yanlışı yapan il yada ilçedeki sorumlu şube müdürüdür bence.

ayrıca benim sorum eğiticiler için değildi. peki mesai saatleri çierisinde kurs veren eğitici formatör arkadaşlardan verdiği kursun ücretini ayrıca alan varmı? yada alınabiliyormu?

derse giren normal bir öğretmen için sormuştum soruyu.
fndgngr
Aktif Üye
Aktif Üye

Hizmet İçi Kurs veren öğretmen aynı anda iki farklı ek ders ücreti alabilir mi?    01 Nis 2008, 23:20Alıntıyla Cevap Gönder

galiba kendi adıma seni aydınlatamayacağım benim tek bildiğim ben meslek lisesinde bilgisayar öğretmeniyim 1.5 yılda 4 kurs verdim hepsinde de ek ders+kursumun parasını aldım sana iyi çalışmalar!!
adiyif
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Hizmet İçi Kurs veren öğretmen aynı anda iki farklı ek ders ücreti alabilir mi?    01 Nis 2008, 23:25Alıntıyla Cevap Gönder

sayın hacker hocam gectıgımız 15 gun ıcerısınde formator olmama ragmen hie bunyesınde saat 1 ıle 6 arasında hie kursu verdım okulumdan ekdersım kesılmedı bunun dısında kurs ıcın 75 saat ekders aldım hıc bır sorun cıkmadı ustelık bunu alacagımı bana sube muduru soyledı ve kendısı ımzaladı sanırım bu maddelerde gozden kacan bır husus var bu kursu vermekle yukumlu degılız ıstegımıze baglı yanı kımse bıze vermek zorundasın demedı verırmısınız dedıler bızde ucret alacagımız ıcın kabul ettık ucret alınmamısı gıbı bır durumda aramızdan kımse kurs vermeye yazansaz acıkcası ben yanasmam oturum okulumda ıslerımı hallederım yok kurs planı yok sınav soruları evraklarla bogusmam acıkcası kımsenınde bogusacagını sanmıyorum bu yuzden hie de ucret odenıyor bunu soylede dusunelım mufettısler verdıklerı semıner ve kurslar ıcın ayrıca odenek alıyorlar onlarında gorev saatlerı bellıdır sımdı ne alakası var dıyebılırsınız ama bence aynı ısı yapıyoruz onlar verdıklerının karsılıgını alıyor bızlerde alıyoruz .ayrıca zaten aksı bır durum olsa bızı baglamaz bıze odeme yapılamısnı onaylayanları baglar zımmet onlara cıkar Very Happy
oguz_efe
Aktif Üye
Aktif Üye

Hizmet İçi Kurs veren öğretmen aynı anda iki farklı ek ders ücreti alabilir mi?    01 Nis 2008, 23:33Alıntıyla Cevap Gönder

Hacker yazmış:

oguzefe hocam vali ne derse o olur olurmu yaf...

vali neyi neye göre imzaladıgına bakıyormu sence?

valinin attıgı imzada sorumlulugu yokki...

vali nereden bilsin hangi kurum neye göre ücret alır neye göre alamz diye geleni imzalar sadece Smile
burada yanlışı yapan il yada ilçedeki sorumlu şube müdürüdür bence.

Evet ne derse o olur Mahkemeye tarafında reddedilmediği sürece. Gerçi okumadığı ayrı bir gerçek. Bu arada kim olursa olsun attığı imzadan sorumludur.
Ben Formatör iken yazarlık yazılımları kursuna kursiyer olarak katıldım (Hocam Tuncay ŞAnlı ydı.) Çorlu-Tekirdağ arası yani ilçeden İl e 10 gün gittim geldim. Sıra geldi yolluk-yevmiye işine. İlçe milli eğitim mutemedi ek ders ücretimi aldığım için ve aynı anda iki ücret ödenemiyeceği için yolluk-yevmiye alamıyacağıma karar verdi ve sadece 1 günlük gidiş-geliş ücretimi yatırdılar.
Bunun üstüne HİE dairesi mutemedini aradım "Onların senin ekdersinle ne alıp veremediği var. Bilmiyorsalar mevzuat dairesinden görüş istesinler" dedi. Şube müdürüne ilettiğimde mevzuat dairesini geç dedi. Haliyle bu idarece bir eksiklik olarak görülür. BEn yazıya bakarım vali ver demiş benim verememe gibi bir lüksüm yok dedi. ve bende aldım.
yine mesai saatleri içinde verdiğim kurslarda hem ücretimi hem kurs ücretini aldım ve herhangi bir sorun yaşamadım.
heaven35
Site Gezgini
Site Gezgini

Hizmet İçi Kurs veren öğretmen aynı anda iki farklı ek ders ücreti alabilir mi?    14 May 2008, 10:05Alıntıyla Cevap Gönder

ayhangunes yazmış:
Öğretmen seminere katılıyorsa ek dersini alır.

Eğer seminer veriyorsa ki belli bir program dahilinde olur ve belli bir süreyi geçmez ve parasını ve ek dersini alır.

Eğer semineri veren kişi eğitici formatörse mesai saatleri içinde olduğu ve görevi için karşılığı olan 18 saak ek dersi alır (madde 21) onun dışında mesai saatleri içinde verilen seminerlerden veya kurslardan para alamaz. Mesai saati dışında olursa alır.

11- Kararın 16’ncı maddesinde, ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller düzenlenmiştir.
Maddenin (a) bendinde; bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında
bulunan personelden Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen
her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenlerin, fiilen yerine
getirdikleri bu görevleri süresince görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders
görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılacakları ve buna ilişkin ek ders ücretlerinin
kadrolarının bulunduğu kurumca ödeneceği hüküm altına alınmıştır.
Hükümden net olarak anlaşılacağı gibi bu bent kapsamında görevlendirilenler, katılmış
oldukları etkinlik için ayrıca ek ders ücretinden yararlanmayacaklar, görevlendirildikleri tarihte
kadrolarının bulunduğu okul ve kurumlarda kendilerine verilmiş ek ders görevi varsa, bu
görevlerini yapmış sayılarak bunun karşılığı olan ek ders ücretinden yararlanacaklardır.
Örneğin; söz konusu etkinliklerden herhangi birine katılan bir öğretmenin bu etkinliğe katılmak
üzere görevlendirildiği tarihte kadrosunun bulunduğu eğitim kurumunda haftada 12 saat ek ders
görevi olduğu varsayıldığında; bu öğretmen, kadrosunun bulunduğu eğitim kurumundaki bu ek
ders görevini yapmış sayılarak, karşılığında yine haftada 12 saat ek ders ücretinden kadrosunun
bulunduğu eğitim kurumunca yararlandırılacaktır.
Sözü edilen etkinliklere katılmak üzere görevlendirilenlerden görevlendirildikleri tarihte
kadrolarının bulunduğu eğitim kurumlarında hiç ek ders görevi bulunmayanlar, yapmış
sayılacakları herhangi bir ek ders görevleri olamayacağından bu kapsamda ek ders ücretinden
yararlandırılmayacaktır. Yine, söz konusu görevlendirilmeleri kadrolarının bulunduğu eğitim
kurumlarında ek ders ücreti alamayacakları resmî tatil, yarıyıl, yaz tatili ve benzeri günlere
denk gelenler de, bu günler için ek ders ücretinden yararlandırılmayacaktır.
Kısacası, söz konusu etkinliklere katılanlar bu sürelerde kadrolarının bulunduğu kurumda
olsalardı ne kadar ek ders ücreti almaları gerekiyorsa aynı miktardaki ek ders ücretlerini almaya
devam edecekler, bu sürelerde kadrolarının bulunduğu kurumda ek ders ücreti alamayacak
durumda olanlar ise bu sürelerde de ek ders ücreti alamayacaklardır.
CHEVALIER
Yeni Üye
Yeni Üye

Hizmet içi kursun yaz dönemi staja etkisi    16 Hzr 2008, 21:38Alıntıyla Cevap Gönder

Meslek lisesinde bilgisayar öğretmeniyim.Yaz dönemi stajımız var ama aynı dönem içinde hizmet içi kurs çıktı.Hizmet içi kursta olduğum dönemlerde staj için ücret alabilir miyim?

bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...

NOT: Normal eğitim öğretim dönemlerindeki hizmet içi kurslarda, öğretmenler görevli sayıldıklarından ek dersleri kesilmemekte.
oguz_efe
Aktif Üye
Aktif Üye

Re: Hizmet içi kursun yaz dönemi staja etkisi    16 Hzr 2008, 22:36Alıntıyla Cevap Gönder

CHEVALIER yazmış:
Meslek lisesinde bilgisayar öğretmeniyim.Yaz dönemi stajımız var ama aynı dönem içinde hizmet içi kurs çıktı.Hizmet içi kursta olduğum dönemlerde staj için ücret alabilir miyim?

bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...

NOT: Normal eğitim öğretim dönemlerindeki hizmet içi kurslarda, öğretmenler görevli sayıldıklarından ek dersleri kesilmemekte.

hocam hizmet içi eğitim dairesini ara sana yardımıc olacaklardır.
yatah
Yeni Üye
Yeni Üye

Hizmet İçi Kurs veren öğretmen aynı anda iki farklı ek ders ücreti alabilir mi?    18 Ekm 2008, 22:42Alıntıyla Cevap Gönder

ben özel eğitim formatörlüğü yapıyorum.yukarıdaki yazılan herşey tam benim durumuma uyuyor.zaten idare mahkemesine başvurdum.ekders istediğimde bana sizlerin yönetmeliği ile cevap verdiler.haftada 18 saat normal ekders.ben derslerime girsem normal ekders artı %25 daha fazla alırdım. o zaman formatörlük bana ne gerek.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Mevzuat-Yönetmelik

Hizmet İçi Kurs veren öğretmen aynı anda iki farklı ek ders ücreti alabilir mi?

page generation = 4.35584 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)